Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

νέο ποίημα



ποίημα εύγλωττο,
εμπνευζμένο από τα ατέλειωτα brainstorming μας με τον νάσο τερτουλιάνη


ενδεχομένως.

ΓΣ

(αυτο)ανάλυση: Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μονολεχτικό ποίμα. Ο τίτλος (ποίημα εύγλωττο καιταλοιπά...) έχει περισσότερες λέξεις από το ποίημα αυτό-καθαυτό. Ωστόσο, η μία και μοναδική λέξη, η οποία απαρτίζει το ποίημα, περικλείει μια τόσο μεγάλη δυναμική -πρώτη λέξη η δυναμική, ε;-, που είναι δύσκολο να μην ψαρώσει ο αναγνώστης. Επίτηδες, προτιμήθηκε το επίρρημα ενδεχομένως, αντί για κάπΧοιον συγγενικό ρηματικό τύπο, όπως ασούμε το ενδέχεται. Αυτό έγινε επειδήςςς το ενδέχεται μπορεί, ως ρήμα, να αποτελέσει αυτοτελή και αυτεπάγγελτη πρόταση, ενώ το επίρρημα ενδεχομένως δεν μπορεί να σταθεί στον λόγο ως πρόταση. Επίσης, το ποίμα είναι ανοιχτό σε ερμηνείες, αλλά με γεμίζει οργή το ότι η παρούσα ανάλυσή του βγήκε μεγαλύτερη σε έχταση από το ίδΓιο το ποίημα, οπότε θα χαρώ να μην την δΓιαβάσει κανείς, και να σταθεί στο μεγαλείο τού μονολεχτικού ποίματος και του πολυ-λεχτικού τίτλου. Ή, έστω, στο μεγαλείο τήζ νεαράς κυρίας, που μας κοιτάζει χαμογελαστή, completely ready for action.

Αshley Blue, κορίτσι αθώο. Άπειρο. Με το χέρι στην καρδΓιά! (Από την ανάποδη).

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη,τη στιγμή που εμπνευστήκατε αυτό το βαρύγδουπο ποιηματάργιο σκεπτόσασταν την Ashley να σας το ψελλίζει, πολλά υποσχόμενη?
Αυτό το "ενδεχομένως" μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί από την αυτού μεγαλειότης μου και ως ενδό(ε)-χωμένος.Βλέπετε πόσο αλλάζει το νόημα αν στη θέση του ωμέγα, βάλουμε όμικρον?
Ζήτω η λαθομάνια και τα ορθογραφικά λάθη!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήθελα να σχολιάσω πρώτη, αλλά έτυχε.Δεν τα πάω και καλά με τις ερμηνείες.Anyway..

Ανώνυμος είπε...

Δεν έτυχε, Ντινιώχ. Αν δεν το έπραττες εσύ, θα το έπραττε το πλέον ακατάλληλο άτομο, εγώ. Δεν ξέρεις πόσο σ' ευχαριστώ που με απάλλαξες από τη δύσκολη βρωμοδουλειά. Αλλά τα ίδια περίπου θα έλεγα και εγώ. Αυτόν τον "ενδεχωμένο" τον σκεφτόμουν από το βράδυ της Πέμπτης όταν το είχα ακούσει στην εκπομπή αλλά είπα να μην το σχολιάσω τότε. Κατά τ' άλλα έχουμε να κάνουμε με ένα δείγμα νεότερης αδαμαντικής ποίησης, σε ύφος γλαφυρό (εμείς όλα γλαφυρά τα λέμε, άσχετα αν είναι ή όχι. Αγράμματοι καθηγητές, τι να πει κανείς...) και πεντασύλλαβο στίχο, με πραγματικάάά πάάάρα πολύ βαθιά νοήματα. Συγχαρητήργια.

ΥΓ.1: Δώστε στο λαό τον πορνοστάρ από το παραπροηγούμενο πόστ
ΥΓ.2: Τα μούτρα αυτής της Άσλεϋ με αηδιάζουν
ΥΓ.3 (άσχετο): Μουχλαλούλουδα, εξαιρετικός ο Πατρίκιος Λύκος. Θενκ γιου.

Ανώνυμος είπε...

ντινιώ,

σε ξέρω. έχω ακούσει για σένα από τον φίλο μου τον τζον. εγώ μιλάω λίγα δΓιαμάντικος, you know. τα είχα κάποτε με μια ελληνίδα. από τη μάνη. πολύ κομπλεξικΧιά. like, δεν ήθελε με τίποτα να πάει (μόνο) με δέκα άντρες. ήθελε από είκοσι και πάνω. την χώρισα. δεν την μπορούσα.
ενδε-χωμένος. α! ενδο-χωμένος! you crazy greeks, and your omegas. anywayz, το ενδο-χωμένος το έχω νιώσει. very deep. professionaly deep. ντινιώ, ντον γουέρι. it's great to be first. θέλεις να σε πάρω μαζί μου σ' ένα γύριζμα; shooting. with lots of men ...shooting around.
------------------------------------------------------------------
σλέιερ,

i've heard so many ...things (you know things?) about you. θέλω γνωρίσει εσένα someday. ο συνάδελφος από το προηγούμενο ποστ με το γλαρωμένο ύφος, ε; you don't really wanna meet him. δεν του σηκώνεται με τίποτass. καημένη, μοάνα. ώρες παιδευόταν η σχωρεμένη(;)... αααχ. τα μούτρα μου τα έχουν τιμήσει δεόντως μερικοί από τους ωραιότερους άντρες των states --you know. and who's that mouxlasomething? is it a bird? is it a ...thing? eureka! it's a flower! (τι στα κομμάτΧια, σλε, ως και ο ζπάης μού είπε για τον wolf!)

love and peace,

ashley

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να συνεχίσω το πόνημά σας?



παρεμπιπτόντως.

Ανώνυμος είπε...

danai,

είσαι γαμώ-τις-ποιήτριες.

αναμφίβολα.

γσ

Zpi είπε...

Ομολογώ ότι το ενδεχομένως περικλείει ιδγιαιτέρως μεγάλη δυναμική, αλλά και το παρεμπιπτόντως κρίνω,πιστεύω, θεΟρώ ότι είναι ιδανικό sequel.

Εύγε

Leigh-Cheri είπε...

Εξαιρετικό ποίημα!
"Ενδεχομένως"!
Ανοιχτό στα πάντα. Μ` ένα "ενδεχομένως" είσαι "μέσα στα πάντα". Ως εκ τούτου (γουστάρεις έκφραση;) η Ντινιώ έδωκε γι` ακόμη μια φορά την ορθοτέρα των ερμηνειών (άλλη μία εμπνευσμένη φράση): "ενδό-χΩμένος"

Δανάη, ωραίο ντεμπούτο πράττεις;-)

Ανώνυμος είπε...

Θαρρώ [τώρα πγια τέρμα τα Πιστεύω, τέρμα τα Νομίζω , τέρμα τα Θεωρώ , τέρμα τα ΘεΟρώ, όλοι οι δρόμοι ανοίγονται δΓιάπλατοι αποκλειστικά για τα Θαρρώ!] θαρρώ λοιπόν πως το γεγονός ότι και αυτή η πρότασή μου για την συστηματική χρήση και του ενδεχομένως να γίνει δεκτή με Τιμά πραγματικά πάάάάρα πολύ [Σημ: Σλέιρ το ορθό πάάάάρα πολύ είναι πάντα με 4 ά]. Πόσο μάλιστα που αυτό, το ενδεχομένως ασφαλώς μην πάει το νού σας αλλού με αυτό το αυτό, αποτέλεσε και τον βασικό πυρήνα ενός ποί'ματος. Λέω βασικός πυρήνας γιατί η τελεία, που δεν συμπεριλαμβανόταν στην πρότασή μου, αποτελεί μια άκρως εμνευΖμένη προσθήκη, είσαι Μεγάλος Ποι'τής ρε Μεγάλε!
Είσαι Μεγάλοας Ποι'τής, όμως Μεγάλο ακόμη πΓιο Μεγάλο το ενδεχομένως. Τι να κλάσει μπροστά του το ενδέχεται! (Χαίρομαι κύρΓιε Ποι'τά που τελικά έρχεστε στα λόγια μου) Μεγαλοπρεπές το ενδεχομένως. Σου επιτρέπει να εκφράσεις γνώμη με κύρος αλλά παράλληλα να πεις και την μεγαλύτερη μπούρδα και κοτσάνα. Λες εσύ ότι σου κατέβει και το ενδεχομένως βρίσκεται πάντα λεκτική ασπίδα μπροστά από την πρόταση/κοτσάνα για να σε προστατέψει.
Ενδεχομένως για παράδειγμα ασούμε η Αshley είναι κόρίτσι με αρχές και περιμένει τον άντρα που θα παντρευτεί για να ξεπαρθενευτεί.br/>
Ashley κορίτσι μου, τι αθώο και σεμνό λινκάκι ήταν αυτό που έβαλες στο ομονατάκι σου; Βάλε κανένα της προκοπής να μας δείξεις πΓια είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Ash-ley?What a nice surprise!I do!Ντέχομαι να με πάρεις σε ένα γύριζμα.Ντεν νομίζω να εννοούσες γκύριζμα του οβελία το Πάσχα..
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, να σου κλέψω τον πρωταγω-νηστικό ρόλο(χα χα,αυτοπεποίθηση και μετριοφροσύνη που την έχω!)Μα καλά ντεν φοβάσαι?You have a big heart...

ΥΓ.Σλέιερ,χαίρομαι που σε απάλλαξα από το ντεμπουτάριζμα και που συμφωνούμε στην ερμηνεία.ΘΑΡΡΩ πως λίγο ακόμη και θα με προλάβαινες.ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩς,η ερμηνεία μου άρεσε και στα άλλα αδερφάκχια..φοβήθηκα ότι θα με αποπάρετε.
db

Ανώνυμος είπε...

φένια,

το "ως εκ τούτου" σου μού δημιούργησε ψυχική ευφορία. και ως έκφραση, και εpeeδήςςς το μεταχειρίστηκες Eσύ. είναι γνωστό ότι είμαι φαν σου.

zpi,

τι να σε πω, ρε μεγάλε; ολιγόλογος-πλην-εύστοχωσ', όπως πάντα. γιατί να μην είναι κορίτσι ένας από τουζ δΓυο μας, ώστε να τα φτΧιάξουμε;

νάσε,

είσαι συνbrainstormατζήζ μου, ρε! και ανέδειξες με τη διειζδυτικόητα που σε δΓιακρίνει, τον καίρΓιο ρόλο τής τελείας στο ποί'μα. το όλο ποστ γράφτηκε και ποσταρίστηκε σε μισή ώρα (βία-βία). η προβληματιζμόζ μου αν θα βάλω τελεία ή όχι στο τέλος τού ποί'ματος κράτησε μία ώρα-και. 'un point c'est tout', που λένε κι οι young gods.

ντινιώ,

αγαπώ τα ελεύθερα και ανοιχτά ήθη σου. άντε να σε χαίρονται οι άντρες σου, παιχτρίνα μου!

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Όχι, μη ΘΑΡΡΕΙΣ, Ντινιώ. Από το μεσημέρι το είχα δει, (και όπχοιος δεν πιστεύει ας δει στον τράκερ) αλλά περίμενα να σχολιάσει άλλος/η πρώτα.

Νάσε, πάλι έγραψες. Το "Ενδεχομένως για παράδειγμα ασούμε" με έχει αφήσει άφωνη. Σχεδόν σε συγχωρώ που ξέχασες μια "<". Αλλά και γω δεν πάω πίσω. Μα να γράψω το "πάάάάρα" λάθος;

Ash-LAY, assτα, σε λίγο και οι Δγιαδρομές θα γράφουν για τον Π. Λύκο. (what... "things"?)

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρέσετε, μα, σ΄αυτό το ποστ η ASS-hley είναι το ποίημα.

Όχι ενδεχομένως.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

χα: πέντε κουβέντες και σταράτες.

καμία δΓιαφωνία. she's ass-ley, and she's throat-ley, and she's bang-ley, and she's lots more.

((την ρώτησαν σε μια συνέντευξη αν θα γαμ..σε μέλος τής αλ κάιντα. δεν άντεξα να παρακολουθήσω την απάντησή της. μου φαίνεται αλαφρόμυαλη, και ΘΑΡΡΩ ότι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα πετούσε κοτσάνα.

γσ

amarkos είπε...

ΣυγχαρητήρΓια JohnNas. Το ποίημαΧ σας στάθηκε αφορμή να πέσω πάνω -σχήμα λόγου ευτυχώς- στον 'φίλο' της Ashley -με τι μούτρα να αποκαλέσεις το παιδί γκόμενο μιας πορνσταρ- καλλιτέχνη ενδεχομένως, πορνοφωτόγκραφερ και μουσικό Dave Naz.

[1] Αρθράκι στο LA Weekly

[2] Wikipedia

[3] Bio και Βιός

John G. Simandiras είπε...

μπράβο, ρε άγγελε: τα μαρτύρησες όλα! έτοιμη τροφή μασημένη παρέδωσες στους συγγενείς σου στην πα.οι.δΓια.

(είδες που υπάρχει λινκάριζμα ροκενρόλ με πορνιλίκι; o dave κι αυτός μπλεγμένος με το μουσικό κύκλωμαχ)

άγγελε, τσέκαρε το καινούργιο my midnight creeps, "histamin". ενδεχομένως θα σ' αρέσει.)

φιλιά πολλά, αδερφέ μας μοναδικέ

γιάννης -ενδεχομένως- σημαντήρας

John G. Simandiras είπε...

Robert Buras, both of My Midnight Creeps and Madrugada, is no longer with us. May he rest in peace. Just learned the tragic news on his sudden and unexpected loss, just at peak of his creativity. He lived only 31 years.

John