Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

KI ENΩ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ να αλλάξω για λίγες μέρες την προμετωπίδα τήζ μπλογκάραζ μας, και να της προσθέσω τον πηχυαίο τίτλο Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ακούω άναυδος τον Στραβελάκη στο MEGAτζίδικο δελτίο (λαθών;) να ξεστομίζει το σαρωτικό «...η κυρία... μπλα μπλα μπλα είναι γεννηθείς». ΔΓιασκεδάστε μας κι άλλο, λαθόφιλοι μιντΓιατζήδες τής συμφοράς. Ύστερα από τη χοντράδα σου, Νίκο Στραβελάκη, πάρε δέκα λάθη δωρεάν από μας. Και θα σε λέμε κι εμείς, όπωζ μάς ακούστηκε να σε λέει ο Πολύδωρ στο τηλέφωνο: Σκραβελάκη. ΚύρΓιε Σκραβελάκη, μια κυρία είναι -ή δεν είναι- γεννηθείσα. Ένας άντρας είναι γεννηθείς, γαμώ τα ελληνικά σου, χασάπη. Δεν είναι, λοιπόν, η Αστυνομία η υπέρτατη εξουσία. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΞΟΥΣΧΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και αυθαιρετεί σε βάρος τήζ γλώσσας. Ο Τύπος υποβάλλει τη γλώσσα σε βασανιστήρΓια. ΠΧοιος θα ελέγξει τους της-γλώσσας-δήμιους(ογράφους); Αν ο αστυνομικός που βασάνισε τους συλληφθέντες (αν ήταν κυρίες, θα μιλούσαμε για συλληφθείσες) θα πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, οι Σκραβελάκηδες από πΧοιον θα δικαστούν για τα γλωσσικά παραπτώματά τους;
Kαι λίγο αργότερα, στο ίδΓιο δελτίο, ένας Σαραντάκος, σε μαγνητοσκοπημένο ρεπορτάζ, όχι εν τη ρύμη τήζ λόγου του, λέει άφοβα: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι συχνό φαινόμενο»! Ίσα, ρε παίχτη!
Άσε που χρόνια πολλά πριν, στο περιθώρΓιο μιας κοινωνικής εκδήλωσης, μια νυν συναδέλφισσα στο ΡαδΓιόφωνο της ΕΡΤ3 είχε προλάβει τον Σκραβελάκη: «Είμαι γεννηθείς το χιλιαεννιακόσιατόσο», είχε αμολήσει, αφήνοντάζ μας με γουρλωμένα μάτΧια, εμένα και την άμοιρη γυναίκα μου, η οποία έκτοτε την μετέτρεψε (η γυναίκα μου τη συναδέλφισσά μου) σε ανέκδοτο. (Ναι, καλά, συναδέλφισσα, μήπως φύτρωσε και πούτσος μες στα σκέλια σου, και σε μετέτρεψε σε ...γεννηθέντα;) Ακόμα το λέμε μεταξύ μας και γελάμε. Θα έγραφα και το ονοματεπώνυμό της, αλλά δεν υπήρχαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες άλλοι. Τον Σκραβελά, αντιθέτως, τον παρακολούθησε όλη η Ελλάδα.
Δε με χέζεις, ρε Σημαντήρα, που την είδες εντοπιστής λαθών; Και από τους εντοπιστές λαθών πΧοιος θα μας σώσει ασούμε;

(στη φωτό, ο Νίκος Σκραβελάκης βασανίζει αλύπητα τΟν μετοχή)

8 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

Πες τα ρε Σημάν! Πες τα!
Αφού κανείς, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να μας σώσει από τους λαθολάγνους των ΜΜΕ, που ουσιαστικά ασκούν τεράστια (ταιριάζει εδώ το "τεράστια";) βία καθημερινά, μπαίνοντας στο σπίτι μας, στα αυτοκίνητά μας και τώρα πΧια και σ' όλους τους δημόσιους χώρους (γιατί, θα 'χετε παρατηρήσει βέβαια, ότι πλέον πουθενά δεν μπορείς να βρεις ησυχία. Καφετέριες, φαστφουντάδικα κλπ σε βομβαρδίζουν με το έτσι θέλω μ` όλους αυτούς τους απαράδεκτους μιντιατζήδες)καλύτερα να μην μας σώσει τουλάχιστον κι από τους εντοπιστές λαθών!
Θα ξεχάσουμε κι αυτά που μάθαμε, δηλαδήςςςς. Έλεος!
Ύστερα βγαίνουνε και λεν στα παιδιά: "Μα τίποτα δεν σας μάθαν στο σχολείο"; Ναι καλά. Αυτά που αφήνουν ν` ακούγονται απ` τα TVΓιά τους καθημερινά δεν τους πειράζουνε!

Φένια

mystery falls down είπε...

Μπορεί να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν το ποιοτικότερο δελτίο ειδήσεων, το δελτίο που σε βοηθάει να διαμορφώσεις άποψη, που ενδιαφέρεται για την ουσία, που δεν κάνει "ξεπέτες", που διαθέτει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό,... . Τα λόγια πρέπει να αποδεικνύονται εμπράκτως.

ΥΓ. (1) Χαίρομαι που δεν έχω σπουδάσει δημοσιογραφία. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει πτυχία (ούτε για να σκουπίσουν τα οπίσθιά τους δεν είναι κατάλληλα) από ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. (ανώτερα από τα πανεπιστήμια!).
Λάθος σας ενημέρωσαν. Οι γνώσεις δεν έχουν να κάνουν με τα πόσα χρήματα καταθέσατε.

ΥΓ. (2) Μάλλον δεν το αντιληφθήκατε σωστά. Η συνάδελφός σας εννοούσε "γεννηθής" (ο γεννηθείς, η γεννηθής. Μη μου πείτε ότι λαθεύω, γιατί θα με πλοιγόσαιται)


ΥΓ. (3) "Και να τα έχανα τα σουτ δεν θα γινόταν κάτι. Χαμένο παιχνίδι έμοιαζε να είναι στο 37ο λεπτό. Όμως τα σουτ μπήκαν και ευχαριστώ το Θεό που τα έβαλα» λέει ο σταρ της ομάδας, Στράτος Περπέρογλου."

Βρε ΣΟΥΤ από εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Πρωι πρωι στην ΕΤ-3,μαθαινω για τις 'Βούλγαρες αγελαδες!'Σ.τ.μ.Η ρεπορτερ μας πληροφορουσε οτι εγινε εισαγωγη αγελαδων απο την Βουλγαρια,για διασταυρωση με ελληνικους ταυρους.

Ανώνυμος είπε...

Πάω να συμβουλεΦτώ το Μπαμπινιώτη γιατί έχω μπερδεΦτεί εντελώς. Ξέχασα κι αΦτά που ήξερα!

Ανώνυμος είπε...

Με λύπη βλέπω ότι δγιορθώσατε τη "συναΛΔέφισσα" που είχατε γράψει. Σε ένα κείμενο που μιλάει για τα λάθη πρέπει να υπάρχουνε λάθη. Έστω τυπογραφικά. Να ξε-δγιορθωθεί αμέσως, παρακαλώ.

Να, κάτι τέτχοιοι μας κάνουν να βλέπουμε χαζοκούτι. Πολλές φορές είναι περισσότερο δγιασκεδαστικοί από τους δγιάφορους "χιουμορίστες" που λένε συνέχεια εξυπνάδες και μαζεύουνε τους μαϊντανούς στα στούντγια. Γκάουντ (και όχι γκάεντ) μπλεσς 'εμ.

Ανώνυμος είπε...

σλέιερ σε επίδειξη παρατηρητικόητας.

για να σε τιμωρήσω: δέκα σωστά δωρεάν. πάρε να έχεις. σε καταρΓιέμαι να μην κάνεις λάθος στη ζωή σου για τα επόμενα πέντε (λεπτά).

σωστός;

γσ

Ανώνυμος είπε...

Μα το λέει και το όνομα "Στραβελάκη",δηλαδή στραβέ(όπως λέμε στραβάδι) και λάκη(όπως λέμε lucky you,που εργάζεσαι σε μεγκάλο κανάλι και τα τσεπώνεις).ΤΩΡΑ,για τον άλλο που τον είπε"Σκραβελάκη" εεε εντάξει μωρέ είπε να δώσει ιστορική χροιά στο όνομά του(βλέπε μάχη στο Σκρα) και -βελάκι(που πάντα πετυχαίνει τον στόχο του και τις μπουρτζιές στιλ "γεννηθείς").Για την συνάδελφό σας..χαμογελώ..να την χαίρεστε και να την καμαρώνετε!Μούχλα,εύστοχο το δεύτερο ΥΓ σου!
Γιάννη,θα γίνεις ο εφιάλτης των λαθολάγνων μιντιατζήδων!Θα τους αφανίσεις και μετά με τί θα γελάμε?

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.