Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

υγρά


Έχω μια παλιά λεκάνη. «Παλιά» λέγοντας, όχι καταστραμμένη, αλλά ημιξεθωρΓιαζμένη, επειδής την φυλάω ακάλυπτη στο μπαλκόνι κατά περιόδους. Τώρα την έχω μες στο σπίτι. Πλυμμένη και σένια. Tην χρησιμοποι-ώ μόνο για να βάζω τα ρούχα που βγάζω φρεσκοαυτωμένα από το πλυντήρι-ο. Δεν μιλάμε για τίποτα μπασκλασαρία λεκάνη. Πλαστική μεν, σικάτη δε. Έχω ξεχάσει τι μάρκα είναι. RubberFuckingMaid, or something. Γερό brand name, σαναλέμε. Πρασινωπή.Λίγα γδαρσιμάτακια, επίσης, παίζουν στην επιφάνεια της (παρακαλώ, να δΓιαβαστεί ε-πι-φά-νεια, όχι ε-πι-φά-νει-α), αλλά ντάξει, πταίζματα τώρα, τι ψάχνεις να βρεις;

Μια από αυτές τιζ μέρες (ή νύχτες, για να έχω περισσότερη ησυχία), θα την πάρω και, αφού την ξεπλένω με άφθονο καυτό νερό, θα την μετατρέψω σε δοχείο βλακείας. Τηζ βλακείαζ μου. Πρώτον, θα αδΓειάσω μέσα της Soflan υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου, με άρωμα βανίλια. Ένα λίτρο.Mετά, θα αδΓειάσω 250ml λάδι. Τι δΓιάολο, το ελαιόλαδο είναι πηγή ζωής. Σωστά; Σωστότατα.

Αχά! Πάμε να δημιουργήσουμε σαλάτα; Ή μήπως κάτι καταλαβαίνω λάθος; Και τι βάζουμε σε μια τέτΧοια σαλάτα; Ξίδι; Μπα, αυτό το σερβίρουνε σε όσους θυμώνουν. Και εγώ δεν βλέπω για πΧοιον λόγο πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Λεμόνι. Στύβω ένα ολόκληρο στον γυάλινο-ημιαντικέ στύφτη μου, κληρονομιά από τους παππούδεζ μου, και αδΓειάζω τον φρέσκο χυμό λεμονιού στη λεκάνη με το Soflan και το λιόλαδο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και; Μη μας κόβετε στο καλύτερο.
Στην επόμενη πλύση δοκιμάστε “soupline”. Μακράν το καλύτερο υγρό μαλακτικό, θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

ekatomiria kataskevastes plintirion sinistoun skip. aftoi kseroun! tin kalispera mou!!

Ανώνυμος είπε...

..για να έχεις περισσότερη ησυχία..δηλαδή η λεκανίτσα σε ενοχλεί?Δεν καταλαβαίνω,σκουζάτε μι!Κράτα την, είναι πάντα χρήσιμη μία λεκάνη..η συμμετοχή της στη ζωή μας είναι σημαντική και δγιακριτική συνάμα.Δε δγιαμαρτύρεται.Απλώς βοηθά!Αντε καμιά φορά μπορεί να σου ζητήσει να την ξεπλύνεις..τίποτα άλλο!Λυπήσου την!

Leigh-Cheri είπε...

Όχι βρε ντη!
Ο άνθρωπος λέει θα την πάρει ΝΥΧΤΑ για να έχει περισσότερη ησυχία. Αλλά έτσι όπως τα λέει ο ποιητής...
Τη μέρα λέμε, την βγάζει και την ημιξεχνά στο μπαλκονάκι. Την στέλνει για ηλιοθεραπεία δηλαδή, να ημιξεθ-ΟρΓιάσει!!! Ξέρει αυτός τι κάνει. Α ρε κατακαημένη λεκανίτσα!
Και μετά, την αλείφει και με μαλακτικά!...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται αυτό ως παλιμπαιδισμός;
Δεν προδικάζω,όμως,αναμένω τη συνέχεια…
Στο μεταξύ σημειώνω 1 λίτρο Soflan με άρωμα βανίλιας και περιμένω το επόμενο συστατικό.
(δύο-δύο σειρές θα το πηγαίνετε αυτό το post in sequels;)

Leigh-Cheri είπε...

Ωχ! Φοβάμαι μήπως αυτοί οι...λεκέδες δεν ξεπλένονται με τίποτα. Θα φτάσει ένα λίτρο; Πάντως, αν έχει αποτέλεσμα, σφύρα το να το πράξουμε και εις εαυτούΖ μας. Μη νομίζεις, όλοι έχουμε ανάγκη λίγης κάθαρσης;-)

ΥΓ: Ωραία όμως. Θα περνάει ο Σημάν και θα ευωδιάζει ο τόπος βανίλια! Σαν καλοκαίρι μόνιμο...
ΥΓ2: Έχει και παρακάτω;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα! Εκεί που άλλα τα αναρτείς για λίγες μόνο στιγμές, αυτό το δημιουργείς εξακολουθητικά και με δΓιάρκεια. Να δούμε τί άλλο θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Κομψότατο το λαδομπούκαλο της φώτο!

Leigh-Cheri είπε...

Χα χα!
Ξέχασες το αχλαδόξυδο...και το ψωμί!;-)

..........Ολοκλήρωσες;

Ανώνυμος είπε...

Ααααα!!!!!!!!!

Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων το φίλτρο εξουδετέρωσης του ανταγωνισμού και απόκτησης ζωώδους δύναμης και ερωτικοεπαγγελματικής επιτυχίας.
Μόλις το θυμήθηκα.

Κι αν δε με απατά η μνήμη μου, λείπουν ακόμη:
- 4 κουταλιές της σούπας μους σοκολάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού batida de coco
και...ΓΜΤ! Ξέχασα τη συνταγή!

(...Χμ! πολύ σωστή η κίνηση να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη λεκάνη. Στις καινούριες δεν πιάνει. Το δοκίμασα.)