Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Αστέριος Νακόπουλος: a star is born

TOΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ να σπουδάσει στις Αγγλίες, και μετά από τέσσερα χρόνια γύρισε με πτυχία (το εξής ένα, Ψυχολογίας), μεταπτυχιακά (επίσης ένα: Health Psychology) και σαφώς λιγότερα μαλλιά. Σαφώς περισσότερα μυαλά, επιμένει να δΓιαδίδει.

Κειμενογραφεί (τάχα) σε στοιχηματικό website (www.sportosfera.gr) από το 2003, ασχολούμενος με (πXοια άλλα;) τα αγγλικά πρωταθλήματα.

Από τον Οκτώβριο του 2006, στήθηκε (για να μην πούμε το πολλών ερμηνειών επιδεχόμενο «τον στήσαμε») μπροστά σε μικρόφωνο, στον αθλητικό ΡαδΓιοφωνικό Σταθμό Libero 107.4 (www.libero.fm), και τον αερίζουν ανελλιπώς από τότε. Σταθερή μέρα και ώρα αεριζμού τής αμιγώς στοιχηματικής εκπομπής η Τρίτη 17:00-19:00 (ντουέτο με τον Θανάση Κυλώνη) και whenever μες στο weekend. Xoύι του να δΓιακόπτει τραγούδια, για να ενημερώσει για τις στοιχηματικές εξελίξεις, κάθε Σάββατο 19:00-21:00, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, που υπάρχουν πολλά τέτοια στα αθλητικά ραδιόφωνα. Και για να εκφωνήσει τα απαραίτητα «έτσι» και «λοιπόν», όπωζ μόνο ο ίδΓιος μπορεί.

Το ηχητικό στίγμα του (δΓιότι περί στίγματος πρόκειται) είναι τόσο hardcore, που, αν έκανε σινεμά, αντί για ραδΓιόφωνο, θα μιλούσαμε για τσόντες! Οι Rancid και Dropkick Murphys είναι τα ποπ συγκροτήΓματα του εκάστοτε καταλόγου του! Ερασιτέχνης δρομέας, που ακούει με τα ακουστικά τη σαββατΧιανή εκπομπή του (εικονιζόμενου), τρέχοντας εντός πόλεως, εθεάθη να κουνάει ρυθμικά το κεφάλι σαν μαλάκας. Και ακούστηκε (ο ίδΓιος δρομέας) να βεβαιώνει με ενθουσΧιαζμό εδώ κι εκεί ότι, «από όσο ξέρει», δεν υπάρχει πΧιο ανεβαστική εκπομπή στο ελληνικό ραδΓιόφωνο αυτήν την εποχή. «Ταμάμ για τρέξιμο»!

Στις συναυλίες, στέκεται όρθΧιος (τον στήνουμε όρθΧιο;), πίσω με τα χέρια στις τσέπες (ή σταυρωμένα), και λικνίζεται ελαφρά στον εκάστοτε ρυθμό (μη μας παρεξηγήσουν κιόλας, υπάρχει και η τετραετία στην Αγγλία, που είναι ήδη αφορμή για παρεξήγηση).

Του ζητήσαμε να μας στείλει δΓυο λόγια για τον εαυτό του, and he almost wrote the whole post! Τον λέμε Αστέριο Νακόπουλο.

Μπα, πώς το πάθαμε; Είπαμε (πληκτρολογήσαμε) επαινετικά λόγια για άλλον ραδΓιοφωνιά, εμείς οι δεδηλωμένα κι οργιζμένα ανταγωνιστικοί έως εχθρικοί με τους υπόλοιπους εκπομπίστες; ΠΧοιος φούρνος γκρεμίστηκε; Την ώρα που άλλοι ραδΓιουργοί (λειτουργοί τήζ ραδΓιοφωνικής τέχνης) κάνουν φάρσες αμφιβόλου γούστου, σχεδόν όλοι επαναλαμβάνουν χιλιοακουζμένα τραγούδΓια στιζ λίστες τους σαν μηρυκαστικά, πάσχουν από χρονία και οξύτατη και μάλλον ανίατη κιθαροφοβία, οδηγώνταζ μας σε αγανάχτηση και εκνευριζμό, ο Νακόπ πετσοκόβει. Την ώρα που οι άλλοι εκπομπίστες σέρνονται και μουρμουρίζουν περιττότητες, ο Νακόπ μιλάει με κέφι στο μικρόφωνο. Δεν είναι καμία ευφυής σύλληψη. Είναι η αλήθΧεια του. Ένας ακόμα να το κάνει στο ραδΓιόφωνο, θα έχω δύο εκπομπές να ακούω και να υποστηρίζω.- Γιάννης Σημαντήρας

10 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Τελεία και παύλα,
Νακόπ είσαι Αστέρης.

Γαμεί -έτσι- η εκπομπή σου!

aris.rocky_marciano είπε...

αστέριος ,μετά τις απαραίτητες δειγματολειπτικές ακροάσεις ,κατέληξα στο οτι το έχεις το αντικείμενο και μάλιστα άσχημα.ξεχωρίζει η πρόζα σου από τους λοιπούς παραγωγούς ,αθλητικού ενδιαφέροντος,εκπομπών της πόλης.για να μην έχεις ντου στο στούντιο,κάποιο από τα ερχόμενα σάββατα,(όπως είχε ο ραπτόπουλος χε,χε,χε...αστειεύομαι),φρόντισε να δείχνεις την συμπάθειά σου σε εθνικό πειραιώς,ολυμπιακό και άρη(σε μπέρδεψα ε??)
τρελό γέλιο το σάββατο που πέρασε, με τους οργισμένους φίλους του παοκ μετά τον διασυρμό της ομάδας τους ,να σου ζητάνε να βάλεις τερλέγκα "για να γουστάρουμε" και εσύ να απαντάς με rancid και misfits.
μαζί σου,,συνέχισε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Νακόπ,
"Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο,

καθόσουνα στο παραπέναντι θρανίο(για λόγους ασφαλείας,μη ρίξουμε κανά μπουνίδι μεταξύ μας)

και όταν σου έδειχνα το βιβλίο

μου λεγές..άντε ρε χαζό"

Έκτοτε,έστρωσε λιγάκι η σχέση μας,χα χα.
Σχετικά με την εκπομπή σου..θα συμφωνήσω με τον Άρη..μ' αρέσει ο τρόπος που απαντάς μουσικά στα σκυλάδικα και στα καψουροτράγουδα που σου ζητάει το ακροατήργιο σου!
Συνέχισε!

Ανώνυμος είπε...

Υγ.Να πάρει,πάλι ανώνυμη με έβγαλε το σύστημά σας.Η Ντινιώ είμαι καλέ!

anakop είπε...

Thanx for everything guys,

Όσο για τον τερλέγκα Άρη μου, ήταν ένας φίλος, που έκανε πλάκα.

Πληθαίνουν και τα σοβαρά παράπονα, αλλά να σας πω την αμαρτία μου;
Μ' αρέσει!

Laters.

Ανώνυμος είπε...

Αστέριε, ξέρεις ότι είμαι φαν σου. Και εγώ ξέρω ότι δε μασάς, και χαμαιλέων είσαι μόνο στο όνομα. Δεν προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον. I think you know what I'm talking about. Keep it up, brother.

ΥΓ: Καλά ε, είμαι φοβερή. Αφού κατάλαβα (περίπου) τι παίζει με αυτά τα 354, 356 που λες συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε, εξαιτίας σας θα ακούσουμε ΚΑΙ αθλητική εκπομπή και μάλιστα στοιχηματική! Πάω στοίχημα όμως πως θα μας αρέσει.

Γιά-νι,
μας εξέπληξες με το ότι καλολόγησες για άλλον ραδΓιοφωνατζή.

aris.rocky_marciano είπε...

αστέριος το υπέθεσα φίλε,αλλά σκέφτηκα οτι θα ήτανε καλύτερα να υπήρχε ένα σενάριο-υπόβαθρο,για να πλέξω το εγκώμιό σου και να υπάρχει και κάποια αλητεία στην όλη αύρα της εκπομπής όπως την αντιλήφθηκα εγώ.
τα κατέστρεψες όλα τώρα,το οικοδόμημά μου κατέρευσε..χε,χε,χε...

anakop είπε...

Δεν κατεστρεψα τιποτα Αρη,
Οπως ειπα τα παραπονα πληθαινουν.
Την Κυριακη το πρωι εστειλε ενας μηνυμα, λεγοντας οτι δεν θα ξανακουσει 7-9 γιατι η μουσικη ειναι σκληρη.
Τα σεναρια μπορουν να επανλεθουν πλεον.

haxou aka joy! είπε...

Αν και εμένα, Αστέριε, το μόνο πρωτάθλημα που μ΄ενδιαφέρει είναι
ΑΥΤΟ
,με έχουν εξιτάρει τόσο όλα τα παραπάνω σχόλια που θα ακούσω οπωσδήποτε την εκπομπή σου.
Κι ελπίζω να αναγκαστώ να τηλεφωνήσω κι εγώ πρωί πρωί Κυριακής για παράπονα.