Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2008: τι μήνας!

ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΤΟΥ ’08, ΚΑΙ ΤΑ ‘ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ’ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου, πρωτοσκάει μύτη στην playlistα μας μια αποκλειστικότητα από τη Νορβηγία (να την ανακηρύξουμε δεύτερη πατρίδα μας, να τελειώνουμε;). Το τραγούδι ‘Ιt Sucks’ (which, by the way, doesn’t suck at all), σταλμένο στην εκπομπή από την ίδια τη δημιουργό και ερμηνεύτριά του, την Katrin Romøren, που θέλει ο κόσμος να την μάθει ως Pale. Από μάς, κανένα πρόβλημα. Pale την εκφωνούσαμε, κάθε φορά που την μεταδίδαμε. Και ήταν δεκάδες φορές.

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου: νέα είσοδος στη λίστα μας το ‘Μore Barn - A Tribute To Neil Young’, το οποίο έχει κυκλοφορήσει (στις ΗΠΑ) στις 4 Δεκεμβρίου 2007. Εδώ, την παράσταση κλέβει μια αλήτικη και «βρόμικη» ανάπλαση του ‘Sleeps With Angels’ από τον Steve Wynn. To μενού τής βραδιάς συμπληρώνεται με την προσφορά δωρεάν προσκλήσεων για το λάηβ τού μεγάλου Νικ Γκραβενίτη στο ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ (8Φεβ08).
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Το δωράκι τής βραδιάς: Δωρεάν είσοδος για τη συναυλία τού Θάνου Κρίνου στο ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ (14Φεβ08).
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Οι τζαμπατζήδες συναυλιάκηδες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από τα ‘διαμάντια’ προσκλήσεις για τις συναυλίες Raining Pleasure στο ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ (15Φεβ08), Lost Bodies στο Eightball (16Φεβ08) και Wishbone Ash στο Principal (15Φεβ08).
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου. Έγινε η αποκλειστικότητα συνήθειά μας; Μμμ, πες το κι έτσι, αλλά, εν προκειμένω, λόγω συναισθηματικού δεσίματος με τον Steve Wynn, αλλά και λόγω ειδικής φύσεως (1000, αριθμημένα, ένα προς ένα, με το χέρι, αντίτυπα!), δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το ‘Live in Bremen’. Το διπλό σιντί, με τίτλο ‘Live in Bremen’, ηχογραφήθηκε το 2003 για λογαριασμό γερμανικού ραδιοσταθμού, unplugged και ημιunplugged, στα σημεία που επεμβαίνει το συνεταιράκι τού Steve, και κολοσσιαίος κιθαρίστας, Jason Victor. Πωλείται μόνο στις συναυλίες τής εν εξελίξει ευρωπαϊκής τουρνέ τού Steve (στις 22 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη), και από τον γουεμπικό οίκο τού ανδρός, www.stevewynn.net.

Mε το που θα μπει το 24ωρο της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου, οι συνακροατές τού 95,8FM και των ‘διαμαντιών’ θα ζήσουν στιγμές σπάνιου πάθους, καθώς ο Κώστας 2L8 Bοζίκης βγάζει κομμάτια ψυχής, παίζοντας στο πιάνο και την (αβυζμάτωτη, ακουστική) κιθάρα, και φυσικά τραγουδώντας τρία τραγούδια του. Όσοι έχασαν το λάηβ τού Βοζίκη στο στούντιό μας έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν εν μέρει το κενό, ακούγοντας τα ηχογραφημένα τραγούδια στις εκπομπές μας αυτόν τον καιρό. Ένα live-in-the-studio radio session - ορόσημο, και μια συνέντευξη απολαυστική μέχρι το μεδούλι.
Το ίδιο απολαυστική (αν όχι περισσότερο) και η μοναδική συνέντευξη της μοναδικής Σαβίνας Γιαννάτου. Τηλεφωνικά και «ζωντανά» στα ‘διαμάντια’ της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου. Ντόμπρα, ανεπιτήδευτη, χωρίς να πουλάει πόζα, η Σαβίνα άφησε τα ίχνη της σε όσους τυχερούς την παρακολούθησαν. Τυχεροί και όσοι εξασφάλισαν προσκλήσεις για τη συναυλία της στο ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ (27Φεβ08) με τον Φλώρο Φλωρίδη. Την ίδια βραδιά, ξεκινάμε τη μετάδοση από το πρόγραμμά μας του νέου δίσκου (‘Mind Your Step’) των από χρόνια χαμένων από τη δισκογραφία Aθηναίων Echo Tattoo.
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου: ντεμπούτο στην εκπομπή τού ‘White Room’, των Big Sleep Acoustic, ενός ποτισμένου στη μελωδία unplugged άλμπουμ, με την υπογραφή-εγγύηση ενός γεννημένου τραγουδοποιού. Του Stefan Schwerdtfeger.
Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου: Αποχαιρετάμε τον Φλεβάρη, αρχίζοντας να παρουσιάζουμε δύο ακόμη αποκλειστικότητες. Το ‘Cinnamon Girl - Women Artists Cover Neil Young For Charity’, και το ‘Dig For Fire - A Tribute To the Pixies’, δύο πρόσφατα αφιερώματα, που αξίζουν μια θέση στη λίστα μας, πέρα-για-πέρα. Tαυτόχρονα, χαρίζουμε δωρεάν είσοδο για τις συναυλίες τού BD Member (29Φεβ08) και του Sivert Madrugadou και των Dr. Feelgood στο Principal, και οι δυο το βράδυ της Πρωτομαρτιάς.

Γιάννης Γ. Σημαντήρας

Χωρίς τα ταχυδακτυλουργικά τού Οδυσσέα Ράπαντα στην κονσόλα το βράδυ με τον Βοζίκη στο στούντιο, και χωρίς τον θαυματουργό φακό τού Νάσου Αβδαρμάνη το ίδιο βράδυ (βλέπε φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη, χμ, φάση), οι χαρές που νιώσαμε μες στον Φλεβάρη τού Οχτώ, θα ήταν ασφαλώς χλομότερες. Κατωτέρας ποιότητος χαρές. Τους χρωστάμε. Ισοβίως.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ , αυτό το fine tuning!
…μήναα!

John G. Simandiras είπε...

για ένα fine tuning ζούμε.

μάρτηηη...

Ανώνυμος είπε...

αν μου επιτρέπετε μια προσθηκούλα : χαρίσατε και προσκλήσεις για το Sivert και τον D.B.
(άσχετο:έκπληξη, για μένα ,κι από τις ελάχιστες, καλές στιγμές του acoustic show του Sivert ,ο τρόπος που απέδωσε το "look away lucifer")

γδάρτη...

John G. Simandiras είπε...

ευχαριστώ για την απαραίτητη προσθήκη. το βρήκα κι εγώ στα κιτάπΧια μου. το συμπλήρωσα κιόλας. ελάχιστες, ε; κρίμα. η πλάκα είναι ότι οι fmατζήδες τής πόληζ μας αγωνίζονται να μας πείσουν ότι το νέο μαντρουγκάντα είναι top φάση. αλλά δεβαρΓιέσαι: οι συνήθεις mongolοidείς καταστάσεις.

...και κακό...

Ανώνυμος είπε...

ναι, ελάχιστες, κατά τη γνώμη μου.
γενικεύετε και μάλλον κάνετε και λογικό άλμα στο συλλογισμό σας . θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό το νέο madrugada και το acoustic show του sivert εξίσου μέτριο.
είναι περίεργη και μάλλον δύσκολη περίπτωση τα acoustic shows τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για το κοινό.
αν δεν έγινε αντιληπτό, ήθελα να δώσω έμφαση στον τρόπο με τον οποίον απέδωσε ,χθες, ο sivert το εν λόγω τραγούδι. η συγκεκριμένη ερμηνεία του αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για μένα, σε σχέση με την εκτέλεση στο cd κι όχι το τραγούδι αυτό καθαυτό.
χάρηκα, επίσης, τις στιγμές που ερμήνευσε τραγούδια από το αξιόλογο, κατ' εμέ , "exiles".
(δε θα ήμουν perfectionist, αν δεν διόρθωνα ,πρωτίστως, τον εαυτό μου: "B.D." ήθελα να γράψω στο προηγούμενο κόμεντ μου)

..παλουκοκαύτη..

John G. Simandiras είπε...

χαρά μου να είμαι -γενικά- αποδοτικός στα άλματα. πάσης φύσεως.

δικιά μας η db. χάριζμά τους ο bd.

Ντη είπε...

Μάρτης,γδάρτης και παλουκοκαύτης.Γιαυτό φορέστε τα βραχιολάκια σας..και πολύ αργήσατε.
Εύχομαι αυτός ο μήνας να έχει λιγότερες μογκολοειδείς καταστάσεις..
ΥΓ."Να τον πάμε στο βουνό,να τον κάνουμε αλήτη" (αυτό μου κόλλησε,να πάρει)

John G. Simandiras είπε...

@ντινιώ:

"...έλα, 'γάπη μου, (και στα τσακίδΓια το πρωί!)..."

"...come to me, darlin, but do get away, with the first light of the day...

Ντη είπε...

Χα χα,άκαρδε!"Με το πρώτο φως της ημέρας",ούτε ο γαλατάζ τόσο πρωί..χα χα..ούτε ταχυδρόμος να ήταν..χα χα

Ανώνυμος είπε...

Μήνας μαρτυρικός και δύσκολος, από τους χειρότερους που έχω περάσει. Ευτυχώς, ένας ακόμα αρκετά παραγωγικός μήνας για τα Διαμάντια, γεμάτος στιγμές μοναδικές και αξέχαστες, για τις οποίες και σας ευχαριστούμε.

(Πειράζει που δεν φοράω βραχιολάκια;)

John G. Simandiras είπε...

πειράζει, όπως πειράζει που δεν φορώ κι εγώ. τα έθιμα είναι για να τηρούμε. ή μήπως για να τα παραβαίνουμε;

aris.rocky_marciano είπε...

κόντρα στο ρεύμα,θα αγνοήσω τον μάρτη,-αν και μήνας γενεθλίων μου-και ενώ τα κοντομάνικα πουκαμισάκια με συνοδεύουν στις βόλτες μου,θα περιμένω την έλευση του μάη που θα φέρει πακέτο μαζί του τους last drive.
όταν ο BD γίνεται db,τα πράγματα γίνονται ανησυχητικά.
ΌΧΙ ΆΛΛΟ MADRUGADA.

John G. Simandiras είπε...

τι μάρκα πουκάμισα, άρη; οσφπ;

Stamskoup είπε...

..αν έγιναν ΟΛΑ ΑΥΤΑ τον δίσεκτο Φεβρουάριο τότε ΤΙ να περιμένουμε τώρα που μπήκε και η άνοιξη!
Full RESPECT στα Διαμάντια !

aris.rocky_marciano είπε...

ναι, σαν του τάκη..χε,χε,χε...
πλάκα,πλάκα(χρησιμοποιώ αγαπημένη έκφραση του sheman,χε,χε,χε...),ο ο.σ.φ.πειραιώς φοράει ανοιξιάτικα κοντομάνικα στην ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια.μπαλάρα έπαιξε χθές ο άρης με αμορόζο.
άσχετο,αλλά ο ραδιοφωνικός παραγωγός το προκάλεσε όλο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

πρωτοτυπήσατε,απόψε. ξεκινήσατε την εκπομπή,την εβδομάδα και το μήνα με κοιλιάα..(βλ. τραγούδια από Cinammon Girl - Women Artists Cover Neil Young For Charity)
και μετά ανοδική –ευτυχώς- πορεία. πρωτοτυπήσατε,επειδή συνήθως η κοιλιά στο πρόγραμμα γίνεται εκεί γύρω στο 45λεπτο.

(αντιπαθητικός μεν, πλην,όμως,ακριβοδίκαιος παρατηρητής και καθόλου κακοπροαίρετος)
καλό μήνα και μακριά από κοιλιές(ραδιοφωνικές)

Ανώνυμος είπε...

I wanna live
with a cinnamon girl..nana na

John G. Simandiras είπε...

...no cinnamon girls in this cruel word.

Ανώνυμος είπε...

in any case, no cinammon girls

John G. Simandiras είπε...

...για μια στιγμή, είπα να δΓιορθώσω όλα τα λεξικά και όλες τις συσκευασίες κκαννέλλαςς. από το να το κάνω αυτό, μου φάνηκε πΧιο εύκολο να δΓιορθώσω το ποστάκι. ευχαριστώ. να κεράσω ένα ρυζογαλάκι; με ccinnammonn.

Ανώνυμος είπε...

xa xa...I like the way you are thinking.
bye