Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

cheapruN (αφιερωμένο στον Οδυσσέα και στον Νάσο)

Στο παρόν ποστ, έχουμε «ανεβάσει» δύο τεμάχια από το λάηβ, που ξεκίνησε μεσάχυχτα Πέμπτης 06 Μαρτίου 2008, και ολοκληρώθηκε στη μία η ώρα τής Παρασκευής 07 Μαρτίου 2008.

KΩΔΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ’. Το ένα κομμάτιον αφορά ένα κομμάτιον. Τον Συνασπιζμό. Ειδικότερα αφορά τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Όσο κι αν απομυθοποιείται μια ατάκα, όταν αναλύεται και όταν, αν θέλετε (χα χα χα…), δίνονται εκ των υστέρων εξηγήσεις, ενδεχομένως (το «ίσως» το έχουμε καταργήσει) να είναι χρήσιμα δύο περαιτέρω σχόλια. Συμπληρωματικά των όσων εκφωνούνται on air και live στο περί Τσίπρα απόσπαζμα. Με αγανάχτησε ο Τσίπρας. Με αγανάχτησε, γιατί στο πρόσωπό του είδα όλους τουζ νέους, που συμπεριφέρονται σαν γέροι. Όλους τους γιαλαντζή ανατροπέες (δεν θέλω το «ανατροπείς», δεν το κάνω κέφι), που -όμως- αναπαράγουν τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις. Στο πεδίο τής σημειολογίας θέλετε; Στη γλώσσα τού σώματος; Στη φρασεολογία; Ο Τσίπρας μού θυμίζει τον Κώστα Καραμανλή παλιότερων ετών. Λίγο πΧιο φρεσκαριζμένο και πΧιο νεολαίο. Αλλά οι αναλογίες παραμένουν και (παρα)είναι εμφανείς.
Στην Ελλάδα, είμαστε μαθημένοι, από τα αρχαία χρόνια, στις κρίσεις και στις κριτικές. Έχουν πέσει πολλοί πάνω στον Τσίπρα, και τον κριτικάρουν. Ειρωνικά. Αιχμηρά. Δίκαια. Αλλά, ενίοτε, και άδικα. Δεν ήθελα να προσθέσω μια ακόμα τσουχτερή κρίση εναντίον του. Μπορούσα, κάνοντας την ατάκα, να ακροβατήσω στα όρια τού
correct, και να αγγίξω την περΓιοχή των σκωμμάτων. Δεν το ήθελα. Δεν του αξίζει. Τουναντίον, παρακάλεσα την εσωτερική μου παναγιάτήςΠαρρησίαζ (με μικρό η παναγιά, με κεφαλαίο η Παρρησία) να εκφράσω επακριβώς τη γνώμη μου, ναι μεν μπεσαλίδικα, ανοιχτά, ευθέως, αλλά χωρίζ να θίξω. Ακούγοντας ξανά το soundclipθαρρώ πως κάτι κατάφερα. Μεγάλη η χάρη Της. Της Παρρησίας, εννοώ.
ΚΩΔΙΚΟΣ ‘ΤΡΕΧΤΙΚΗ ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ’. Εδώ και μήνες, με έτρωγε η ιδέα να αποφωνήσω μια εκπομπή, λάηβ και τηλεφωνικά, τρέχοντας σε πραγματικό χρόνο, έξω από το στούντιο, στην οδό Αγγελάκη. Ήξερα από πριν ότι θα είναι ο Οδυσσέαζ μαζί μου στη δουλειά. Είπα μέσα μου: «Τώρα; Τώρα!». Είπα έξω μου, στον Οδυσσέα: «Το κάνουμε; Μπορούμε;». Ο Οδυσσέας απάντησε ότι ήταν μέσα. Και το κάναμε. Και πέρασε κι αυτό στην Ιστορία. Εκείνο που δεν ακούγεται στο ηχητικό, που ακολουθείείναι η σκέψη μου. Η οποία φτερούγιζε στο πώζ βγαίνει τεχνικά η ατάκα. Γιατί τα ακουστικά στο κινητό μου τηλέφωνο δεν είχαν την ένταση, με την οποία είμαι συνηθιζμένος να ακούω. Ούτε ατάκες είχα έτοιμες. Ούτε τίποτα. Ούτε πρόβες. Δεν θα είχε χάρη, άμα το είχαμε προβάρει και το είχαμε τεστάρει. Φλέρταρα, εν ολίγοις, με την αποτυχία. Όλες τούτες τις σκεψΧιές τις κάνω στα πρώτα δευτερόλεπτα, ενώ τρέχω στην έρημη, θεοσκότεινη Αγγελάκη. Μετά, σκέφτηκα ότι στην κονσόλα είναι ο Οδυσσέας. Και ότι, ακόμα και να τα σκατώσω εγώ, κάπως θα το σώσει ο Οδυσσέας. Και «λύθηκα». Και είπα στο τηλέφωνο/ραδΓιόφωνο ό,τι ακριβώς ένιωθα. Κρίμα που δεν μίλησε στο μικρόφωνο κι ο Οδυσσέας. Όμως, για αυτό δεν υπάρχουν οι επόμενες φορές;
Γιάννης Γ. Σημαντήρας

15 σχόλια:

Ντη είπε...

Μ΄ αρέσουν οι ιδέες σας!
Τη επόμενη φορά να βγάλετε ον δι έαρ(άνοιξη δεν έχουμε?)τον Τσίπρα στο τρέξιμό του!Αλλά ξέχασα,εκεί δεν μπορεί να φορέσει τζινάκι.

John G. Simandiras είπε...

Mπράβο, ρε Ντινιώ! Γιατί δεν μου τα λες πΧιο νωρίς;

Ντη είπε...

Ο Τσίπρας έχει τσίπα?Ή μόνο στο όνομά του,με την παρεμβολή ενός,μα τόσο σημαντικού "ρ"?

amarkos είπε...

MySurrealComment

Hey John are you running for πρόεδρος;

John G. Simandiras είπε...

άγγελε, so kind of you to ask. i enjoyed the question. το σχόλιό μου συνεχίζεται στην μπλογκάρα σου...

haxou aka joy! είπε...

ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑ: αξίζει να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε κάτι τέτοια σχόλια να τα ακούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο Τσίπρας εν προκειμενω. Θα του έκανε καλό και ενδυματολογικά αλλά -κυρίως- πολιτικά να άκουγε την ατάκα σου.

ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: όταν λύνεσαι κι αφήνεσαι στο ένστικτό σου, ζούμε στιγμές ραδιοφωνικής μεγαλουργίας.

Τελικά, έχει δίκιο ο Άγγελος. Εσύ δεν πας για δόγμα αλλά για κόμμα.
Οπότε, Σατναπάρ, "δαγκωτό";

Ντη είπε...

..να σχολιάσω και το τρεχτικό σας λάηβ?Μου άρεσε πολύ.Ειδικά αν καθιερώσετε,να κάνετε παράλληλα,τρέξιμο και εκπομπή τότε τα οφέλη θα είναι πολλά:
1)Θα κάνετε οικονομία στον χρόνο σας.Δεν θα χρειάζεται να δαπανάτε επιπλέον ώρα στο τζοκιγκ(αλλά με ένα ζμπάρο 2 τρυγόνια,εκπομπή και τρέξιμο μεσα στην ίδια ώρα)
2)επιτέλους θα τρέχετε και θα ακούτε,όχι χαζομάρες αλλά τα "Διαμάντια" και μάλιστα λάηβ..(δεν είναι υπέροχο να τρέχει κάποιος και να ακούει dub trio και ας κάνει και κρύο?)
3)δεν θα χρειάζεται να ιδρώνετε άλλο μπλουζάκι για το τρεξιμο και άλλο στην εκπομπή.Ένα πλύνε-βάλε.
4)ακόμη και guest να θέλετε να έχετε στην εκπομπή..όλα μπορούν να γίνουν..δεν θα τον/την έχετε μόνο στην ορθοστασία αλλά και στο τρέξιμο.Θα τρέχει παραλληλα με εσάς..έτσι θα τσεκάρουμε και την αντοχή του..κακό δεν θα του κάνει αλλά καλό...
5)εκτεθειμένος όπως θα είστε στις καιρικές συνθήκες,θα μπορείτε συγχρόνως με τις μουσικές πληροφορίες που θα μας δίδετε,θα ξέρετε από πρώτο χέρι,την οποιαδήποτε αλλαγή του καιρού π.χ. θα μας λέτε"μόλις άχισε να ψιχαλίζει,μαζεψτε τα απλωμένα ρούχα σας" κτλ κτλ ή αν γίνει ένα τροχαίο στον δρόμο,επομένως θα έχετε δικαίωμα να ζητήσετε και αύξηση του μισθού σας για την παροχή τόσων πληροφοριών.
6)αν θα φυσάει...η καλύτερή σας..θα είστε κυριολεκτικά και μεταφορικά στον αέραααα!Πείτε μου,ποιος ποιος ραδιοφωνατζής το έχει καταφέρει αυτό?


Να πω κι' άλλα?

Ήταν μια ευγενική προσφορά της συμβουλευτικής-επαγγελματικής εταιρείας D&B με σήμα...(να πάρει,ακόμη να βρούμε οι ανεπρόκοποι)

John G. Simandiras είπε...

χαρά, όταν ημισοβαρεύεις, με πείθεις, χε χε χε... γίνομαι ο σύμβουλός σου στο ντύσιμο-γίνεσαι η σύμβουλός μου στην εκπομπή; εδώ και τώρα (για να μιλήσουμε πολιτικά).
α! και είσαι ήδη ο εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα μας.

γσ

John G. Simandiras είπε...

ντίνα: πέρνα από το γραφείο μου. σε περιμένει μια επιταγή (μαζί με την ευγνωμοσύνη μου) για τις υπηρεσίες σου.

χαρά και ντίνα: είμαι άτολμος. χέστης. πρέπει να τρέχω γυμνός στην αγγελάκη. ευρισκόμενος ον έαρ εν ώρα εκπομπής. έτσι θα κάνω οικονομία σε ρούχα και μπουγάδες.

Ντη είπε...

χα χα..αν τρέχετε γυμνός Γιάννη,όλοι θα σας λένε"Μα καλά δεν έχετε τσίπα/τσίπρα επάνω σας?
Θα προκαλέσετε την δημοσία αιδώ σε δημόσια οδό!

amarkos είπε...

@John-G-S Απάντηση στο αγγλιστί ΣχόλιόΣας.

Υπόσχομαι να δεσμευτώ ενώπιόν σας στο χώρο μιας παλιότερης υπόσχεσης που δεν τήρησα ακόμη. Εκεί όπου θα πράξει χώρα το up-and-coming Diamond Family Meeting. Έρχεται σχετικό ποστ στο diamonds958fm.net. Συντονιστείτε (και με τρεις έννοιες).

satnapar είπε...

το πες και το 'κανα...

http://locomosquito.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

John G. Simandiras είπε...

καλά, εσύ είσαι πολύ εργατικός, ρε φίλε. κι εγώ το έκανα (ξανά). i did it again. το κλικ στο όνομά σου στο ποστ.

Stamskoup είπε...

..απόλυτα διασταυρωμένες και εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι όντως ο Σ.Ι., γνωστός αδαμαντοθήρας της πόλης μας, εθεάθη να τρέχει ημιανάστατος τις μεταμεσονύκτιες ώρες της επίμαχης βραδιάς στο πλακόστρωτο της Αγγελάκη. .έπειτα όμως απο επισταμένη διερεύνηση του ζητήματος, απεδείχθη ότι απλώς είχε ξεχάσει ανοικτό το μάτι της κουζίνας !!! (άλλες πληροφορίες που αναφέρουν ότι ξέχασε ανοικτό τον θερμοσίφωνα αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη!) ..ΓΙΑΝΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ! (υ.γ. δυσκολεύομαι ΠΑΡΑ πολύ να φανταστώ άλλους ραδιοφωνικούς παραγωγούς (έχουν άδεια και για λαϊκή αυτοί;) να τρέχουν σεληνιασμένοι βραδιάτικα!)

John G. Simandiras είπε...

χέσε μέσα, σταμάτη... κι είχε ένα σκατόκρυο...