Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Κυπελλούχοι θεοπαθείς (επί ματαίω)

Ευχαριστώ τον Θεό, που με αξίωσε να γράψω το εξής:
Όλοι εμείς που είχαμε την εντύπωση ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές (και γενικότερα αθλητές) είναι νομιζωμανείς, λογαρΓιάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Ως νομιζωμανία έχουμε ορίσει το φαινόμενο, κατά το οποίο ένας αθλητής, σε δηλώσεις του δημόσιες, δεν μπορεί να μην χρησιμοποιήσει το ρήμα «νομίζω». Ωστόσο, πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τουζ νεοΈλληνες παιχταράδες τούζ δέρνει ένας πΧιο αγιάτρευτος εθιζμός από τη νομιζωμανία. Τους ταλαιπωρεί η ιδεοληπτική προσκόλληση στην άνωθεν βοήθΧεια. Η επίκληση θεϊκών δυνάμεων από άσους τού τερέν ως φρούτο καινούργιο να μην εκληφθεί. Ουδείς ληζμόνησε ποτέ «το χέρι τού Θεού». Ο Μαραντόνας κάτι ξέρει περί αυτού. Ο Μαραντόνας, το χέρι τού οποίου θεώθηκε. Και σκόραρε (εναντίον τής Αγγλίας, αν δεν με προδίδει ο εγκεφαλικός επεξεργαστήζ μου).

Ο Θεός είναι ...βυσσινί. Αμέ!

Οι Λαρισαίοι τροπαιοφόροι υπερέβησαν εαυτούς και αλλήλους. Στα μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα των μιντΓιατζήδων λογύδριά τους, κυριάρχησε η άποψη «ο Θεός μάς βοήθησε να σηκώσουμε το Κύπελλο». Μάλλον οι Παναθηναϊκοί έχασαν, πληρώνοντας τις αμαρτίες τους. Τους τιμώρησε ο Θεός. Ο Θεός όλων. Ο ελεήμων και φιλεύσπλαχνος.
Οι γενιές οι νέες (στις οποίες, όσο να πεις, ανήκουν οι Λαρισαίοι νικητές) πλειοδοτούν σε αφέλεια, έναντι των προηγούμενων γενεών. Με τον λαϊκό σταρ τής τηλεόρασης Χριστόδουλο μεγάλωσαν. Κι έχουν μέχρι το μεδούλι ποτιστεί από τα νάματα της πΧιο κίτρινης, λαϊκίστικης, ορθόδοξης χριστΧιανικής προπαγάνδας. Με κάθε ευκαιρία, πιπιλίζουν τον Θεό σαν καραμέλα για τον λαιμό. Κάθε φορά που νικάν, νικάν, επειδή η πίστη τους φέρνει πραχτικά αποτελέζματα. Νικάν, επειδή είναι πΧιο καλοί ΧριστΧιανοί από τους άλλους.
Ε, λοιπόν, κομμένη, μάγκες! Δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να μονοπωλείτε το καλοχριστΧιανιλίκι! Δεν είστε μόνο εσείς καλοί ΧριστΧιανοί. Δεν βοηθάει μόνον εσάς ο …Θεός. Δεν είναι μόνο δικός σας ο Θεός, εντέλει. Έχουμε και μεις μερίδΓιο στις απολαβές, που εκπηγάζουν από τη Χάρη Tου.
Αν υπάρχει Θεός, θα ξεκαρδίζεται παρακολουθώντας τις φαρισαϊκές λαρισαϊκές δηλώσεις. Αν υπάρχει επίσημη Εκκλησία, κάπως θα πρέπει να επέμβει. Θυμίζοντας στους θεο(μ)παίχτες την εντολή-θεμέλιο της πίστης τους/μας:
Οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπί ματαίῳ· οὐ γὰρ μὴ καθαρίσῃ Κύριος ὁ Θεός σου τὸν λαμβάνοντα τὸ ὄνομα αὐτοῦ ἐπὶ ματαίῳ.

στερνογράφι:
Τις είχε τις πολιτικές προεχτάσεις της η …Κυπελλουχία των Λαρισαίων. Μια πόλη τής ελληνικής περιφέρΓειας (και όχι επαρχίας, γαμώ το στανιό μου!) κατατροπώνει τον παντοδύναμο εκπρόσωπο του αθηναϊκού κέντρου. Θα μπορούσαμε να αναλύουμε αυτές (τις πολιτικές προεχτάσεις), αλλά δεν μας άφησε η δΓιαστροφή τής θεοφιλίας (α λα παιδοφιλία) των τροπαιούχων.


Γιάννης Γ. Σημαντήρας

25 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

"Δεν είστε μόνο εσείς καλοί ΧριστΧιανοί. Δεν βοηθάει μόνον εσάς ο …Θεός. Δεν είναι μόνο δικός σας ο Θεός, εντέλει."

Μμμ... σε κατάλαβα! Παοκσής είσαι ε; Και εκείνοι τον έχουν διεκδικήσει ουκ ολίγες φορές! (Ή μήπως ήταν η Παναγία;..)
Άιντε, ο Μεσαίωνας δεν είναι μακρυά, τον φτάνουμε...

Να σε έχει καλά ο Θεός John εσένα και το χέρι σου! (που μπορεί να μην βάζει γκολ, πληκτρολογεί όμως τα κείμενα που μας γράφεις). Ελπίζω -και- το εξωμουσικό περιόχομενο των posts να συνεχίστει στο μέλλον.

Και ένα δικό μου στερνογράφι:
Φυσικά οι Παναθηναϊκοί που έχασαν δεν πληρώνουν τις αμαρτίες τους. Τους έδωσε ανταλλάγματα σήμερα στο μπάσκετ. Ο Θεός ανίερε κειμενογράφε δεν είναι κουτός...

John G. Simandiras είπε...

Α, ρε Νάσο, πόσο γλαφυρές και χρήσιμες οι υπενθυμίσεις σου! Πέραν των λοιπών ΠΑΟΚσήδων, επιτομή τής θεολαγνείας υπήρξε (υπάρχει;) εκείνος ο λεβέντης προπονητής ΑναστασΧιάδης. Μόνο λιτανείες και ξόρκΧια δεν έκανε ο άνθρωπος πριν από κάθε αγώνα.

Και, ναι, ο Θεός απέδειξε τη δικαιοσύνη Του: έδωσε την μπασκετική κούπα στην Πανάθα. Ήταν επόμενο: Για όλους έχει ο Θεός.

Γιάννης Σημαντήρας

amarkos είπε...

Ευχαριστώ το Θεό (John S.)

Άγγελος

Erwtas Stomaxhs είπε...

χαχαχα!
κοίταξε να δεις, πιστεύω ότι παίξανε καλύτερα και ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους, να 'ναι καλά ο θεός που τους έδωσε τη δύναμη να κερδίσουνε, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή και τους συμπαίκτες τους, δουλέψανε σαν ομάδα και η χαρά που πήρανε δεν περιγράφεται, πιστεύω ότι και του χρόνου η πορεία τους στο κύπελο θα είναι αντίστοιχη και νομίζω ότι στόχος στο πρωτάθλημα θα είναι πλέον μια καλύτερη πορεία από τη φετινή. Τώρα η χαρά είναι τόσο μεγάλη που δεν έχουν λόγια και δεν μπορούν να σκεφτούν. Ας τους αφήσουμε λοιπόν να πανηγυρίσουν κουβάρι με τους συμπαίκτες και τους οπαδούς τους και ευχαριστούμε πολύ για τις δηλώσεις...

John G. Simandiras είπε...

άγγελε: ημίΘεος. τα ξέχασες;
-----------------------------------
αμάν, αδερφέ μου erwtas!

όχι άλλο! ακόμα πΧιάνω την κοιλιά μου από τα γέλια, χα χα χα...

(πώς μού δΓιέφυγε εκείνο το "κοίταξε να δεις", το φυσάω και δεν κρυώνει! μεγάλη παράλειψη εκ μέρουζ μου. μπράβο που μας το θύμισες. κοίταξε να δεις, νομίζω ότι το κειμενάκι σου αποδίδει την πραγματικό'ητα. άντε τώρα, 22 χρόνια μετά, τα ίδΓια θα ζήσουμε...)

Σημαντήρ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που θα γίνω τόοοσο υποκειμενική (και μικρόψυχη), αλλά δεν χάρηκα καθόλου για τη νίκη της "ελληνικής περιφέρΓειας επί του παντοδύναμου εκπροσώπου του αθηναϊκού κέντρου". Η βεντέτα της οικογένειάΖ μου με τους Λαρισαίους -και δη τους αθλητικούς μεγαλοπαράγοντες- κρατά 15 χρόνια και βάλε... Άραγε ο θεός που τους έδωσε το κύπελλο χθες ήταν ο ίδιος που τους βοήθησε το 1992 να στήσουν πλεκτάνη εις βάρος του πατέρα μου και να εξωθήσουν την επιχείρησή του σε χρεωκοπία, μόνο και μόνο επειδή ήταν 'ξενομερίτης';

Σας ξέφυγε ακόμα ένα κλισέ, erwta και John: "Η κερκίδα ήταν ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας!" Αν και, μην έχοντας παρακολουθήσει τον χθεσινό αγώνα, δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει...

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικάάά, ο θεός τους χάρισε το κύπελλο... Αν έχαναν πάλι ο "θεός" θα έφταιγε ή μήπως θα κατηγορούσαν τον ΧΥΖ παίχτη, τον καιρό και τον Δία στον Κρόνο; Καλά πληρώνεται και το "καλοχριστχιανιλίκι" απ'ότι φαίνεται...
(Ναι, αν μη τι άλλο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι γεγονός είναι πως οι Λαρισαίοι είναι φοβερά τοπικιστές. Σιγά τον κάμπο παιδγιά...)

Ανώνυμος είπε...

ΦωτΧιά θα ρίξει να σας κάπσει, β(ρ)ωμολόχοι!
Μα πως δεν έκανε λιτανείες και ξόρκΧια ο λεβέντης προπονητής ΑναστασΧιάδης, μέχρι και για προσκύνημα τους πήγαινε σ' αυτούς τους αιρετικούς τους Εσφιγμένους. Κι έτσι ο θεός τα πήρε στο κρανίο και ιδού τα αποτελέζματα... Προσέχτε λοιπόν μη τον δυσαρεστείτε (το θεό) γιατί θα σας κατεβάσει καμιά Χριστοπαναγία και μετά ποιός σας σώζει.

Αμήν αδέρφΧια μου.

Ανώνυμος είπε...

χριστίνα, σλρ, danai,

αν το συνεχίσουμε, θα με κάνετε να ξεραθώ από τα γέλια.

ΓΣ

mystery falls down είπε...

Σε παρακαλώ Θεέ μου συγκράτησέ με να μην εκφράσω την άποψή μου. Ή σωστότερα απέτρεψέ με από το να ξαναδιαβάσω τα σχόλια της συγκεκριμένης δημοσίευσης.

(Υστερόγραφα αντί επιλόγου)

ΥΓ. Πως παρασυρθήκατε αγαπητέ Ιωάννη και ασχοληθήκατε με θέμα που δεν αφορά έρωτες και πολιτική;

ΥΓ. (2) Πρώτα οι The Shins, μετά τα αθλητικά. Η κατάστασή σας χειροτερεύει (Χειρότερα, Ηχηρότερα, Τρισχειρότερα).

ΥΓ. (3) Κρίμα και είστε τόσο ... όμορφος (νέος ήταν το προβλέψιμο επίθετο).

ΥΓ. (4) Οσφραίνομαι νέα αύξηση της εισφοράς μας στην ΕΡΤ.

Ανώνυμος είπε...

...αφήστε να χτυπήσουμε καν'να γιουνίκ, μουχλαλούλουδά μου!

δεν βλέπετε πώς λύνονται τα στόματα, όταν το θέμα είναι ο Θεός;

ο Θεός να σας τιμωρήσει, έτσι και με ειρωνεύεστε. μια τσουχτερή τιμωρία: να χάσετε τα άλμπουμ των closer! (σωστός;)

και μεις σας αγαπάμε,

γσ

Ντη είπε...

Ύπαγε οπίσω μου σατανά!Έγώ είχα όρεξη να δγιώ το μπάσκετ εκείνο το βράδυ..αλλά εις μάτην.Επρεπε να πχιάνω ιδγιωτικό και δαπανηρό κανάλι,δεν έχουν τον θεό τους(πολύ "λογικό" το βρίσκω).Ζήτω οι "από μηχανής θεοί"-deus ex machina!Tί Γιάννη,θα αμφιζβητήσετε και την δική τους ύπαρξη?Δεν σας αξίωσε ο Θεός να δείτε το όραμά τους εις την Υδρόγειο,ανάμεσα σε όσους πιστούς προσήλθαν?
ΈΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΊΑ ΤΟΥΣ(και την δική μας).

John G. Simandiras είπε...

γεια σου, ντινιώ, με τα ωραία σου!

γσ

nahames nakanamoko είπε...

"νομίζω" Γιάννη πως κάπου κάνεις λάθος

είναι το "πιστεύω" αυτό που χρησιμοποιούν καταχρηστικότατα σα ρήμα, για να εκφράσουν τη γνώμη τους οι οποία συνήθως πηγάζει απ την άκρατη εγωπάθεια της βεντέτας τους,που "πιστεύουν" 200.000% ότι έχουν δίκιο αλλά το παίζουν μετριόφρονες κλπ κλπ κλπ

κορυφαία στιγμή, ο Καραγκούνης που μετά από νίκη της ομάδας του (ΠΑΟ τότε) δηλώνει αμήχανα κατα την έξοδο από τα αποδυτήρια:

¨εεε...πιστεύω πως κερδίσαμε...."

Ανώνυμος είπε...

η πίστις σώζει, nahames!
είδες ο καραγκούνης;

χαίρομαι που οι ποδοσφαιριστέζ μας νομίζουν. κυρίως, χαίρομαι που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. στον Θεό και στη μαλακία που τουζ δέρνει. κι ύστερα λένε για τις ξανθΧιές...

γσ

(μετά από όλα αυτά: αν ξαναπώ εγώ "πιστεύω", να μου τρυπήσετε τη μύτη!)

Ανώνυμος είπε...

χμμμ...

Προσέξτε τώρα και το εξής περίεργο:

όσο περισσότερο οι ποδοσφαιριστούληδες μεταλλάσσονται σε χριστο-δουλάκια, ντυμένα με σορτσάκια και φανέλες, ΄τόσο από την άλλη μεριά οι φιλάθλ-ι-οι προσκυνούν τη μία και μοναδική παγκόσμια θρησκεία, το ποδόσφαιρο, και λατρεύουν τη στρογγυλή θεά , την μπάλα.

χαχαχα...δεν είναι υπέροχη η αβάσταχτη ελαφρό΄ητα της ζωής;

Συμφωνώ ότι η επίσημη εκκλησία πρέπει να παρέμβει, αλλά με μόνο στόχο να εκμεταλλευτεί διαφημιστικά το γεγονός της ποδοσφαιρικής θεοφιλίας. προτείνω ενδεικτικά τα εξής:

1. να βάλει κι από ένα μοναστήρι χορηγό στις φανέλες των ομάδων (λεφτά δεν υπάρχουν σάμπως;)
2. όλα τα κύπελα να στέλνονται ως τάματα στη Σουμελά
3. κοπελίτσες χριστιανικών ενώσεων να μοιράζουν το "Προς τη νίκη" - έτσι το λένε;- έξω από τα γήπεδα

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!
ΑΑΑΑΑΑΜΗΗΗΗΝ

John G. Simandiras είπε...

λουκ-χά, ποίησε μπλογκ τώρα!

θέλω να σε δΓιαβάζω.

θα μπορούσα -ευσεβή μου άνθρωπε- να σκύψω ταπεινά εμπρός σου, και να σου εξομολογηθώ τα κρίματά μου.

αλλά και να έσκυβες εσύ μπροστά μου (για το αντίστροφο, δηλαδής να μου απαριθμήσεις εσύ τις αμαρτίες σου) δεν θα με πείραζε. ξέρω να ακούω.

ισχυρός Θεός ο στρόγγυλος (η μπάλα).
ισχυρότερος τα έμψυχα στρόγγυλα και τα καμπυλοφόρα όντα.
η βυζόμπαλα και τα κωλομέρΓια είναι το όπΧιο του λαού.
θα το καταλάβουν αυτό οι κυβερνήσεις, και σε λίγο θα εξαγοράζουν την ψήφο μας, δωρίζοντάς μας σεξ.

ευλογείτε,

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένσταση 1: οι κοπελίτσες των χριστιανικών ενώσεων έχουν συνήθως αξύριστα πόδια κ μουστάκι.

Ένσταση 2: Πραγματικά, ειλικρινά, ακράδαντα, πιστεύω ότι η επίσημη εκκλησία ΔΕΝ πρέπει να παρέμβει. Απλώς να καταργηθεί!

Το χέρι σας φιλώ john και -χα.

John G. Simandiras είπε...

danai,

κι εγώ ασπάζομαι ιπποτικά τη δεξΧιά σου.

γσ

John G. Simandiras είπε...

...ελπίζω μόνο να μην έπΧιανες τον σκύλο σου πριν (με τη δεξΧιά σου).

γσ

Ανώνυμος είπε...

Μουχλαλούλουδα, με εκπλήσσετε. Γνωρίζετε το "Ηχηρότερα, Ισχυρότερα, Τρισχειρότερα"; Αυτό σας καθιστά αυτομάτως χειρότερο...

:-)

Τους συναδαμαντικούς μου χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.: Μα, γιατί να έχουν οι κοπελίτσες των χριστιανικών ενώσεων αξύριστα πόδΓια και μουστάκι; Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η κυρία Λουκά! Η μεταμόρφωσή της είναι, αν ΜΥΤΗ άλλο, (πώς δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη το κλισέ τούτο οι ποδοσφαιριστέΖ μας, ένθεοι και μη;) εντυπωσΧιακή.

Leigh-Cheri είπε...

Χα χα χα!
Τους τα ξαναπήρε πίσω τ` ανταλλάγματα τους Παναθηναϊκούς ο Θεός. Το κύπελο το χάρισε στους 3...13...23...(;)Ηρακλήδες στο βόλεϋ!
Τελικά πολύ λίγους αγαπάει ο Θεός, ε;

Και καλά, αυτοί γαλουχήθηκαν με Χριστόδουλο...Και γιατί δεν ακούν τον Αγγελάκα καλύτερα που για τον εν λόγω θεόσταλτο αναφωνεί: "Διάολε, φύγε από μπροστά μου. Μου κρύβεις το Θεό!" Κάτι γνωρίζει αυτός. Δεν είναι κανας καινούρΓιος. Άσε που γυαλίζει το μάτι του. Το είδες;

ΥΓ:Τα θρησκευτικά κομμάτΧια τα 'χεις αποστηθήσει ή άνοιξες Αγίες Γραφές;
Όχι, γιατί εγώ, τόσα χρόνια στο σχολείο, ένα Πάτερ ημών, με τη βία το κουτσοέμαθα. Μηδέν στα θρησκευτικά.

Φένια

Ανώνυμος είπε...

φυσικά και τα έχω μάθει από στήθους!

τι είμαι; σκράπας;

χαίρε φένια, λεβέντισσα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΙΣ

Η μέρα αργοκύλησε
κι η νύχτα αρχινά
γεμάτη τρόμο κι ερημιά
σαν πίσσα αναλυώμένη
με ουρανό που προμηνά
ναυάγια και φουρτούνες.

Τα ζώα ετρομάξανε
και τρέμουν τα κλαριά
και μόνη μέσα στη νυχτιά
καμιά ψυχή δε μένει'
κι ακούς πιο κει αριά-αριά
να κρώζουν οι κουρούνες.

Νύχτα που κάνει σαν τρελή
να πάλλεται η καρδιά σου'
νύχτα που κάνει στεναγμό
τον πιο μικρό σου πόνο
και την ψυχή κάνει βαριά
και την καρδιά ματώνει.

Όμως εμένα θα με δεις-
τι τρέλα αληθινά'-
να περπατώ στην ερημιά
παντέρημον και μόνο
και να ζητώ μες στη νυχτιά
εν' ανθισμένο κλώνο.

Γ. Χολιαστός