Τρίτη 1 Μαΐου 2007

η δράση μας τον Απρίλη τού 2007


Η φάση με τιζ μηνιαίες ανασκοπήσεις ξεκίνησε από το ότι, εδώ και μερικούζ μήνες, στέλνω τους ανά μήνα απολογιζμούς τού έργου και τηζ δράσης τής εκπομπήθραζ μας στους προϊσταμένουζ μου στην ΕΡΤ3. Δεν ξέρω πώς τους κρίνουν, και τι αισθήματα τους προκαλούν (οι απολογιζμοί στους προϊσταμένουζ μου)˙ ώς σήμερα, είχα (κατά το αγαπημένο πρωθυπουργικό σχήμα λόγου) μηδενικό feedback. ΚάπΧοια στιγμή, σκέφτηκα ότι ετούτες οι συνοπτικές αναφορές στη μηνιαία δουλειά μας λειτουργούν περίφημα και ως ημερολόγιο που αποτυπώνει, αποθηκεύει, δΓιασώζει τα ραδΓιοφωνικά πεπραγμένα μας. Κι επειδή και τα μπλογκ ως ημερολόγια τα μάθαμε (άλλο πώς μετεξελίσσονται στην πορεία), πήρα την απόφαση τα κείμενα που αποστέλλω ηλεκτρονικά κάθε μήνα στους ιεραρχικά ανώτερούζ μου στην ΤΡΙΑ, να τα δημοσΧιεύω και στην μπλογκάρα μας.
Κι έτσι, αισίως, φτάνουμε στον Απρίλη. Κολοβός για την εκπομπή ο Απρίλης. Λειψός. Λόγω πασχαλινής απουσίας, με άδΓεια. Ωστόσο, γεμάτος μικρά και μεγάλα ραδΓιοφωνίζματα. Με κερασάκι στην τούρτα το unplugged session τού Steve Wynn (Dusty), μόνο για την Πα.Οι.ΔΓια. Θα βγει άραyes ποτέ σε CD;

1
Παρασκευή,13Απριλίου2007
● χαρίζουμε δω­ρεάν (5διπλές + 8μονές!) προ­σκλή­σεις για τη συναυλία των Danny & Dusty, το βρά­δυ τού ίδιου 24ωρου (Παρασκευής, 13 Απριλίου 2007) στο Club τής ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.
● λίγη ώρα πριν από τη συναυλία, ο Dusty (Steve Wynn) μπαίνει στο στούντιο της Ano Kato στην ΥΔΡΟΓΕΙΟ, και ηχογραφεί τρία τραγούδια unplugged (φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα), αποκλειστικά για την εκπομπή, με μηχανικό ήχου τον Χριστόφορο Τσιτουρίδη. Ο Dusty, σε μεγάλα κέφια, προλογίζει τα τραγούδια (όλα των Danny & Dusty), και το σχετικό session (σπάνια, προνομιούχα στιγμή για τα ‘διαμάντια’) μεταδίδεται συχνά στον 95,8.

ο δαιμόνιος τού φακού άσος Νάσος με ξεγελάει, ενώ οι Danny&Dusty τα δίνουν στην Υδρόγειο... ευκαιρία να φανεί και το δικό μου πουκάμισο: tomtailorγιά army, κοντομάνικη

2
Τρίτη,17Απριλίου2007
● πρωτομεταδίδουμε τον νέο δίσκο, ‘Τied and True’, των Detroit Cobras (στις ΗΠΑ, βγαίνει στις 24 Απριλίου 2007!).

τσιγαράκι, ποτάκι, μαύρο γυαλί, σταυροπόδι και χαμογελάκια για τη Mary και τη Rachel των Detroit Cobras: η ζωή κυλάει δίχως σκοτούρες, όταν σε παίζουν τα ‘διαμάντια’

3
Παρασκευή,20Απριλίου2007
● χαρίζουμε δω­ρεάν (9διπλές!) προ­σκλή­σεις για τη συναυλία των Διάφανων Κρίνων, το βρά­δυ τού ίδιου 24ωρου (Παρασκευής, 20 Aπριλίου 2007) στο Club τής ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.
● χαρίζουμε δω­ρεάν προ­σκλή­σεις για τη συναυλία των ανερχόμενων Τhe Prefabricated Quartet στο Club τού ΜΥΛΟΥ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, την Κυριακή, 22 Απριλίου, όπως επίσης χαρίζουμε και αντίτυπα του πρώτου -φετινού- άλμπουμ τους, που προκάλεσε αίσθηση, ‘side the sail’.
Στο στούντιο μαζί μας για τετ-α-τετ συνέντευξη ο Δημήτρης Τασούδης, ντράμερ τού συγκροτήματος.

4
Κυριακή,22Απριλίου2007
● δημοσιεύεται (στα αγγλικά) στο blog μας συνέντευξη -ειδικά και μόνο για αυτό- των Dean & Britta. Ακόμη μία χάντρα στο κομπολόι των αποκλειστικά για το blog μας πραγματοποιημένων συνεντεύξεων.

5
Τρίτη,24Απριλίου2007
● πρωτομεταδίδουμε στα ‘διαμάντια’ τον νέο (και καθόλα άξιο της προσοχής μας) δίσκο, ‘Galaxies Like Grains of Sand’, των Noρβηγών Dharma (προαναγγελθείσα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του η 14η Μαΐου… άλλη μια προμετάδοση για τα ‘διαμάντια’).

Γιάννης Γ. Σημαντήρας, Θεσσαλονίκη, Πρωτομαγιά 2007

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Να σπάσω την παρθενιά των σχολίων;)
ΜΠΑΑΑΜ!
(Την έσπασα.)
Όπως, πιθανότατα, "τη σπάτε" κι εσείς κ. Γιάννη Γ. Σημαντήρα στον ανταγωνισμό με την ποικιλία, την πρωτοτυπία αλλά και την ποσό΄ητα των επαγγελματικών πεπραγμένων σας.
Συμπέρασμα: φτου,φτου,φτου.
Συμβουλή: φορέστε χάντρα θαλασσιά (κάτω απ΄το χακί πουκάμισο)

John G. Simandiras είπε...

...γιατί όχι και σκόρδο;

και να φτύνω τον κόρφο μου τρις, πριν πάω για εκπο-μπή.

δραστικά μέτρα. απαιτούνται δραστικά μέτρα κατά τήζ βασκανίας. ζηλόφθονος ο κόζμος.

και πού να δείτε τι άλλα έρχονται...

και πού να δείτε τα αποτελέζματα των μετρήσεων ακροαματικόητας!

εύχομαι καλή εποιητυχία σε κάθε τομέα, με τον οποίο καταπΧιάνεστε, χα.

η συμμετοχά σας στην μπλογκάρα μας μάζ δίνει πολλούς πόντους.

καλού-κακού, βάλτε κι εσείς καν'να ματάκι...

γσ

α, και πάντα να σπάτε παρθενιές!

Ντη είπε...

Ολοένα και καλύτερα τα δγιαμάντγια.
Καλύτερα σκόρδο και ας μυρίζει λιγάκι έντονα.