Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2006

be active

...και το ‘be active’ τού τίτλου να εκληφθεί διττά.

Πρώτον. Ο τίτλος παραπέμπει κατευθείαν στην επίσκεψη των δύο βασικών Active Member, τηζ Γιολάντας Τσιαμπόκαλου και του Μιχάλη Μυτακίδη, στους ραδΓιοθαλάμους τού 102 στην Αγγελάκη 14, για on air κουβεντολόι, ενόψει τού gig τους απόψε, Σάββατο04Νοε06, στην Αποθήκη τού ΜΥΛΟΥ. Συνειδητά γράφω «κουβεντολόι», και όχι «συνέντευξη», δΓιότι -πΧιο πολύ από κάθε άλλη φορά- άφησα τη μεταξύ μας συζήτηση στα ‘δΓιαμάντΓια’ να αναπτυχτεί αυθόρμητη, μακριά από τις εpeepeeσιμόητες και τις ψευτοσυμβάσειζ μιας συνέντευξης, όπως την εννοούν οι μεγαλοmainstream μιντιάδες ασούμε. Κάπως έτσι έπλευσε το πρώτο μισάωρο των χτεσινών ‘δΓιαμαντΓιών’ στον 102. Με τη Γιολάντα και τον Μιχάλη να μιλάν με όλη τους τη φυσικόητα για το νέο άλμπουμ των Active Member, που σε έναν μηνάκο από τώρα θα πλήξει τιζ βιτρίνες επιλεγμένων δισκάδικων, για τις καθημερινές τους συνήθΧειες, όπως το πΧοιος σηκώνεται πΧιο νωρίς το πρωί, για τη Warner και την Octagon, τη δική τους εταιρεία, για το αν τους τημπέφτουν οι έντεχνοι για συνεργασίες, και οι Active αρνιούνται... Έκπληξη (μου) προκάλεσε η σταράτη εξήγα τού Μιχάλη ότι έχει μετανιώσει για τις εκτός low bap συνεργασίες του, ακόμη και γι’ αυτή με τον Μάλαμα, και ότι έχει αποφασίσει να μην ξαναπράξει συμμαχίες με εκτός low bap μουσικούς. Ε, δεν θα τα προδώσω κι όλα, να ακούγατε την εκπομπή. Το ωραίο τής υπόθεσης είναι ότι, παρότι σχεδόν επιβεβαιωμένη και οριστικοπΧοιημένη η έλευση των Active στο στούντιο, δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων στην εκπομπή, ώστε να αποτελέσει ένα είδος έκπληξης/ανταμοιβής για όσους ανθρώπους συντονίζονται μαζί μας (κυρίως ψυχικά ευελπιστώ) από βραδΓιά σε βραδΓιά. Το άλλο ωραίο τής φάσης: η Γιολάντα κι ο Μιχάλης είχαν DJset στις 21:30 σε μαγαζί τής Σταυρούπολης. Παρόλα αυτά, παρέστησαν και συνομίλησαν μαζί μας σαν παλιοί φίλοι (ενίοτε και στα αδαμαντικά, έμαθαν τι θα πει «πάκι», και αντάλλαξαν «πάκΧια» μαζί μας) ως τις 21:25! Λίγο πριν απέλθουν χαμογελαστοί, ο κονσολιέρηζ μας, Αποστόλης Κοζμόγλου, ο οποίος είχε τσακώσει στον φακό τής ψηφΧιακήζ μου Kodak και τον Σαλβαδόρ παλιότερα (θυμάται κανείς το post τού 15Αύγουστου φέτος;), μας αποτύπωσε και τους τρεις στην εθιμοτυπικώς επιβεβλημένη αναμνηστική πόζα τής αγκαλιάς και της συναδέλφωσης.

Χρειάζεται να πούμε ότι χαρίσαμε και δωρεάν προσκλήσεις για το λάηβ των Active στην Αποθήκη; Αν ναι, να το πούμε: Να πούμε ΑΚΟΜΑ (ύφος ημιβλαμμένου ρεπορταζά τηλεόρασης) ότι προσφέραμε στο τζαμπέ είσοδο για τους Active σε συνακρoατές και φίλους, οι οποίοι μάς τίμησαν με την προσοχή και με την πολύτιμη συντροφΧιά τους.

Το δεύτερο σκέλος τού νοήματος, που έχει ο τίτλος τού εν εξελίξει ποστ, είναι το κυρΓιολεχτικό. Να είμαστε ενεργοί. Ενεργοί και ενωμένοι. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι, ενόψει τήζ μετακίνησης της εκπομπής σε νέα ώρα. Πού; Πιθανόν στον 9,58. Αν όντως μετακομίσουν τα δΓιαμάντΓια στον 9,58, τότε αυτό -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από χείλη αρμοδΓιότερων από εμένα- θα συμβεί από τη Δευτέρα13Νοεμβρίου2006. Τι ώρα θα ξεκινάει η εκπομπή; Κατά πάσα εκδοχή, θα αρχίζουμε μεσάνυχτα. Και ίσως να εκπομπιζόμαστε μονόωρα, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. (Επομένως, ενδέχεται να απουσΧιάσουμε από το ράδΓιο, με εκ των πραγμάτων αναγκαστική άδΓεια, συνολικά για μια βδομάδα, 6-12 Νοεμβρίου).

Το email μας diamonds@ert3.gr παραμένει εν ενεργεία (active email address ασούμε). Οι όπΧοιες εξελίξεις θα ποστάρονται με τη μία στο παρόν web-blog μας.Και το www.myspace.com/diamonds102fm θα προχωράει κανονικά τη δική του λειτουργία.

Οι ευχαριστίες, οι ασπαζμοί και όλες οι αβροφροσύνες τού κόζμου είναι λίγες και μικρές και ανίκανες να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τού υπογράφοντος προς τους αδερφούς αδαμαντιστές. Αλλά σιγά μην κλάψουμε. Οι ουρανοί, ούτως ή άλλως, είναι δικοί μας. Με τη διττή έννοια, όπως και το ‘active’ του τίτλου: Ουρανοί, από ραδΓιοφωνική σκοπΧιά, όπωζ λέμε αιθέρες, ερτζΓιανά, σουπαμούπες. Αλλά και ουρανοί, με την έννοια heaven, ήγουν Παράδεισος. Η Παράδεισος είναι δική μας, μα τους χίλιους Άγιους Πέτρους!

Γιάννης Σημαντήρας, Θεσσαλονίκη, Σάββατο04Νοεμβρίου2006

Χυστε-ρόγραφο1: Καλά, Φένια, ο δικός σου είναι και πολύ ψώνιο! Επειδή ήξερε ότι θα βγει φωτογραφία, πήγε και φόρεσε το μπιτλικό μπλουζάκι (“SHE LOVES YOU” λέει το μήνυμα πάνω του). Και δεν είναι τίποτες σκαρταδούρα. Μιλάμε για 4youδάκι (www.4youmen.com) περΓιωπής. Nα σας πω; Δεν αφήνουμε τους SteveWynnηδες και τους ρέστους, και να πΧιάσουμε ψιλή κουβέντα για ρουχιζμό και καλλυντικά; Άντε και για παπούτσΧια running αθλητικά... Thanks.- Γ.Σ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πακι, λοιπόν κι εδώ!

Καταρχήν. χίλια εφκαρίστο σ` εσένα για την πρόσκληση για το σημεροβραδινό λάηβ των Active, και στους Active γι` αυτά που γράφουν και μπορούμε κι εμείς να μη νιώθουμε μόνοι σ` αυτόν τον κόσμο...

Active είμαστε και θα είμαστε πάντα γιατί αυτό είναι μονόδρομος.

Active θα είμαστε και τώρα με την εκζομπή μας, ήδη ό,τι μπορούμε το κάνουμε, και θα μετακομίσουμε όπου μετακομίσεις. Αυτό δεν ενοχλεί. Οι ώρες που συρρικνώνονται κι άλλο είναι που ενοχλούν κι απογοητεύουν.
Τρεις τη βδομάδα; Εσύ δεν προλάβαινες να τα πεις (κι εμείς δεν χορταίναμε να τ` ακούμε) ούτε όταν είχες το 2ωρο. Τώρα;...

Ωραίο το..."κουβεντολόγι" σας χθες. Να το επαναλάβετε.
Ωραία και η φώτο και η μπλούζα σου Σημάν.
Φοβερή! Χα χα!

Φιλιά ΔΓιαμάντΓια

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Απάντηση στο Χυστε-ρόγραφο:

Καλά ε Σημάν, εγώ έχω πάρει ένα γαμάτο μπουφάν esprit!.. Να στο δείξω κάποια στιγμή, ok;..

Τώρα όμως για αλλαγή λέω να πάρω κανένα Marks & Zpi...

Ανώνυμος είπε...

Η συνεντευκσιοκουβέντα με τους Active member ήταν όντως απολαυστική.Τον παραδέχομαι τον τύπο που λέει ΟΧΙ στην εμπορικόητα και στην mainstream εμπορικόητα,όχι στα λόγια μα και στις πράκσεις(αρνήθηκε Σεμίνα και Νιόνιο συνάμα)ενώ άλλοι στη θέση του θα έτρεχαν με χίλιαααα.Δε λέω άλλα περί τούτου,μη με μαλώσει και ο Γιάννης οτι κάνω απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του.Να την ακούγατε!
Να απαντήσω και γω στο χυστε-ρόγραφο?Εχτές αγόρασα ωραίο κολανάκι.κόκκινο..σαν τα κόκκινα μάγουλά σου Γιάννη,στην παραπάνω photo!
Οι πολύτιμοι λίθοι ποτέ δε χάνουν την λάμψη τους.Και αν τολμήσει κανείς να τους χαντακώσει στη λάσπη..πάλι έχασε μια που εκεί πάλι λάμπουν ακόμη πχιο πολύ!:-))

Ανώνυμος είπε...

Για παπούτσΧια running αθλητικά, λες ε; (υπάρχουν και ΜΗ αθλητικά running?)
Άσε γιατί την πάτησα!
Μόλις εγώ αγόρασα τα δικά μου, είδα σ` άλλο μαγαζί ένα ζευγάρι ΝΙΚΕάκια, κουκλιά!
ΚΑΙ σε καλύτερη τιμή.
Αλλά ήτανε αργά, μπιπ την γκαντεμιά μου...

Μια που μιλάμε για ρουχιΖμό, η Γιολάντα δεν ντύνεται τέλεια;
Πολύ την πάω!

John G. Simandiras είπε...

ρε, φένια, πας και αγοράζεις παπούτσΧια τρεχτικά, χωρίς προηγουμένως να πάρειζ μια γνωμούλα ασούμε;

τι μοντέλο πήρες;

από πού τα πήρες;

πόσο τα πήρες;

πόσο πΧιο ακριβά τα πήρες;

ζήτω ο καταναλωτιζμός!

γσ

Ανώνυμος είπε...

Τα NIKE SHOX πήρα βρε Γιάννη.
Μια χαρά είναι, δε λέω.
Αλλά αυτά τα άλλα που είδα μετά ήταν πΧιο όμορφα;-(

Έμεινα με την όρεξη...

mystery falls down είπε...

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να σταματήσετε την (παράνομη και καταχρηστική) απεργία σας και να επιστρέψετε στα καθήκοντα της καθε αύριο και ΗΧειρότερα beuty free εκπομπή σας! Είναι λόγος να χαλάσετε τις καρδιές σας με τη Διοίκηση για μερικά ψωροτρισεκατομμύρια ευρώ; Στο κάτω κάτω πιέστε τους Los tromos να επανασχηματιστούν για μία μόνο φορά και τα κέρδη της ... περιοδείας δικά σας! Και η παγκόσμια κοινότητα από που θα λαμβάνει πολιτιστική τροφή; Δύο μέρες σκοτάδι. Δύο μέρες μαύρο δάκρυ (από τη μάσκαρα). Οσφραίνομαι δάκτυλο ανταγΧωρισμού! Και βρωμάει μέτρια. Όυτε καν άσχημα.

ΥΓ. Με τέτοιο σχόλιο θα έκαΜνα πρωτόγνωρο post στη blog μου. Χαλάλι σας όμως

ΥΓ. (2) Αρχικά ψυχανεμίστηκα ότι το be active ήταν ερωτικό υπονοούμενο. Μετά ... ("Πάει, χάλασε και αυτός")

Ανώνυμος είπε...

Καλά, Mystery, εσύ κι ο Σημάν, ο ένας πΧιο ταλαντούχος απ` τον άλλον!
Keep on going!
Μας δΓιασκεδάζετε τρομερά και ο-ξύνετε και την σκέψη μας!

Δεν βγάζεις και κανένα post στο μπλογκ μας, να φανεί κι ο ανταγωνιΖμός;

Μπορούμε να ψηφίσουμε κιόλας...