Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2006

9,58, σου ’ρχόμαστε!


Η ημιμοχθηρή ετούτη φωτό είναι ένα publicity shot, τραβηγμένο κατά την Άνοιξη του 2006, που ώς σήμερα δεν είχε πουθενά δημοσΧιευτεί. Το location δεν είναι άλλο από το στούντιο των Βραχέων τής ΕΡΤ3, στην Αγγελάκη 14, στη Θεσσαλονίκη.
Τα Βραχέα, ευτυχώς, τα γλιτώσαμε. Θέλω να πω, στο πλαίσιο των πρόσφατων εσωτερικών ανακατατάξεων, δεν μας έστειλαν να ψυχαγωγούμε τον Απόδημο Ελληνιζμό στα Βραχέα. Τα Βραχέα είναι το Γ΄ Πρόγραμμα της ΡαδΓιοφωνίας τής ΕΡΤ3, το προοριζόμενο κυρίως για τους ξενιτεμένους συνΈλληνες.
Το Α΄ Πρόγραμμα είναι ο 102FM(1044μεσαία), τον οποίο τα ‘δΓιαμάντΓια’ εγκαταλείπουν, ύστερα από, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10χρονη εν όλω θητεία σ’ αυτόν. Κρίθηκε από τους διοικούντες ότι δεν χωρούν τα ‘δΓιαμάντΓια’ μέσα στο νέο, αμιγώς δημΙοσΧιογραφικοενημερωτικό, κάδρο τού 102. Μέχρι πρότινος, ναι μεν ημερησίως στον 102 τη μερίδα τού λέοντος καταλάμβανε η ειδησεογραφία, αλλά υπήρχαν ολίγες μουσικές παραγωγές, όσο οδεύαμε προς τη νύχτα.
Μετακομίζουν, λοιπόν, τα ‘δΓιαμάντΓια’. Μετακομίζουν στο Β΄ ΡαδΓιοφωνικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Τον 9,58FM(1179μεσαία). Οι εκπομπικές συνεδρίεζ μας θα δΓιεξάγονται από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, από τα μεσάνυχτα έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα (00:05-01:00). Παρασκευή, Σάββατο και ΚυρΓιακή, θα έχουμε αργία (όχι απεργία), γιατί θα πετάγομαι ΝέαΥόρκη, να λέμε καμιά χαζομάρα με τον φίλο μου τον Lou Reed, να περνάει η ώρα.
Η πρεμιέρα των ‘δΓιαμαντΓιών’ στον 9,58: απόψε, Δευτέρα-13Νοεμβρίου2006. Ιστορική στιγμή για τα ελληνικά (μωρέ, δε λες και για τα παγκόζμια...) ραδΓιοφωνικά δεδομένα, χα χα χα...
Αν λυπούμαι που εγκαταλείπω [ΚύρΓιος (ΔΓιευθυντής) οίδε για πόσο...] τον 102; Ναι, με πΧιάνει μια θλιψούλα. Δέκα-και-βάλε χρόνια, και από πέτρα να είσαι, δημιουργούν ένα άλφα συναισθηματικώο δέσιμοβ. Αν χαίρομαι που δεν βρεθήκαμε από σπόντα στα Βραχέα (να το φυσάμε και να μην κρυώνει); Χαίρομαι αναφανδόν και δεδηλωμένως. Δεν έπαιξε ως σενάρΓιο μια μεταφύτευση στα Βραχέα, αλλά το λέω, για να το λέω, εξετάζοντας παν ενδεχόμενον. Αν με ικανοπΧοιεί η καινούργια ώρα μετάδοσης της εκπομπήσκ; Μα τα χίλια μικρόφωνα, ναι! Χρόνια πίστευα και δΓιατυμπάνιζαα (α λα Μάαστριχ) ότι αποτελεί μια κατεξοχήν ραδΓιοφωνική ώρα το βραδινό δώδεκα-με-μία. Αν οι προοπτικές δΓιαγράφονται ευοίωνες στον 9,58; Ναι. Ίσως και πΧιο ευνοϊκές (σε κάπΧοια πράματα) μοιάζουν οι συνθήκες. Και μόνο το γεγονός ότι πλέον θα είμαστε σε έναν, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, Σταθμό μουσικών εκπομπών δίνει άλλο αέρα στα πανιά μας. Τουλάχιστον, θα πάψουμε να παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη από αρτηρΓιοσκληρωτικίζουσες ραδΓιοεφημερίδες. Θα σταματήσουν να μαζ δΓιακόπτουν με το ετσιθέλω για τίτλους επικαιρόητας. Και -ναι!- δεν θα ματαιώνονται οι παραστάσειζ μας, ελέω ΕΡΑ-ΣΠΟΡ και ματς και Βουλής και Εθνικής Επετείου και Θρησκευτικής Κατάνυξης και δεσυμμαζεύεται.
Στο κάτω-κάτω, τα πρώτα 10 χρόνια στον 9,58 δικαιούνται να έχουν κι αυτά τη δυσκολία τους.
Στο αμέσως πΧιο κάτω, ακολουθεί η ανταπόκρα τού Μουχλαλούλουδα του ΜυστηρΓιώδους από τα Κρίνα.
(Πόσο πΧιο χαμογελαστά, πόσο πΧιο φωναχτά να ευχαριστήσω τα ενεργά μέλη τής Πα.Οι.ΔΓια. για την ανεχτίμητη αλληλεγγύη τους; Εφκαρίστοου!)
Γιάννης Σημαντήρας

6 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

ΚύρΓιε Σ-ημι-μαντήρα μας
κακή και άκρως μοχθηρή ξεκίνηση στον 958!

Άραγε τι εναρκτήρΓιο κομμάταρο θα χώσετε στις 00:05 την Τρίτη;
Γιατί εδώ που τα λέμε αν εσείς θέλετε να είστε λαθολάγνος η ακριβής αλήθχεια είναι πως τα δΓιαμάντΓια θα αερίζονται Τρίτες με Παρασκευές 00:05-01:00. Ορθά;..

Όλη η οικογένΙα θα είμαστε εκεί!
Πάντως εμένα (προσωπικά...) ο 958 μου αρέσει γι' αυτό δεν στεναχωριέμαι καθόλου για την αλλαγή.
Μόνο να είχαμε και καμΓια ώρα παραπάνω βρεαδερφέ!
(Και φυσικά αυτό το παλιοσήμα του σταθμού να ήταν λίγο πχιο δυνατό! Ημιείχαμε τους πόντιους που χώνονταν στο σήμα, τώρα θα χοντροέχουμε τους καφροαθλητικοχούλιγκανς...)
ΑλήθΧεια, τι θα πράξετε με την μαϊσπεισική διεύθυνση των ΔΓιαμαντΓιών;

Σαρώστε τους όλους!

Και έτσι μπράβο, ταξιδάκια στη Νέα Υόρκη τα ΣαββατοκύρΓιακα!
Όχι και εσείς στο Λονδίνο όπου πετάγονται κάτι λονδρέζοι ρεπουμπλικανοί παραγωγοί (λέμε τώρα...) που αυτή η άτιμη η μοίρα τους τους έλαχε ζουν και να κάνουν ραδιόφωνο σε μια πόλη στην άκρη του κόσμου, να δεις πως την λένε; α! Θεσσαλονίκη νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Ε λοιπόν μπήκα στο νόημα.Αυτή την mediaκόμιση,κύργιε Σημαντήρα,την κάνετε ευελπιστώντας να μπερδευόμστε και να ποιούμε λάθη στην προσπάθειά μας να κατονομάσουμε την νέα συχνότητα.Εννέα ή εννιά πενήντα οκτώ ή οχτώ?Ή μήπως ενενήντα πέντε κόμμα οχτώ?Αμ το εννιακόσιαπενηνταοχτώ?Ωχού ήδη μπερδεύτικα!Σε μια λαθολάγνα εκπομπή αυτή η συχνότητα είναι ταμάμ!
Το σήμα ελπίζω να δυναμώσει με έναν Σημαντήρα in front of the mic.
Εύχομαι η νέα μικρόφωνος να είναι το ίδγιο αραπίνα(μαύρο χρώμα συνήθως),λάγνα,ερωτχιάρα και το βασικότερο:να μη χαζμουργιέται την ώρα της εκζομπής σου.
Πότε είπαμε?Κάθε Σάββατο και Κυργιακή στισ μία?(γειά σου ρε Νάσο).
Τρέμε σύγκορμη μικρόφωνο του 9,58!Τζον,κσέρεις εσύ..δυναμικά!

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να ‘χει, κατάρες για τα χειρότερα .

Λέτε να έχει δώσει λάθος την νέα διάρκεια εκποbiiis;
Λέτε η πραγματική διάρκεια να είναι 00,05-02,00 ;
Λίγες ώρες μείνανε ακόμη για να μάθουμε.

Όσο για την φωτογραφία, η καλύτερη. Και αν κρίνω από την όψη του, θα μπορούσα να κάνω πολλά σχόλια, σχετικά με την περιεκτικό_ητα του «νερού» σε άλλες ουσίες.
.

Υ.Γ. επιτέλους, οι ακροατές της εκπομπής «με του βοριά τα χύματα» θα μπορούν πλέον, να συντονίζονται νωρίτερα και έτσι να ετοιμάζουν τεχνηέντως την λίστα με τα ονόματα προς αφιέρωση.

Υ.Γ.2 έριξα μια ματιά στο πρόγραμμα του 9,58fm και δεν είδα στο 00,00-01,00 τα «διαμάντια» αλλά τα «αναλογικά ψηφία». Τι τρέχει;

Ανώνυμος είπε...

Ticheros o 9.58 me ti metagrafi su, ki as mi to xeri akoma. De tha argisi na to mathi!

(to sardamometro midenistike ke xekinise partheno, alla den emine etsi gia poli, to egkeniases me ti mia)

Ανώνυμος είπε...

Ω ναι: ο συγκεκριμένος σταθμός και η συγκεκριμένη ώρα ταιριάζουν ΓΑΝΤΙ στα διαμάντια. Μένει να αυξηθεί και η διάρκεια τους για να ικανοποιηθούμε απόλυτα.
Και πάλι αχτύπητη συνέχειΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μου το μαντήλι σου μην το λερώνεις με άνευ λόγου δάκρυα για το ξεκούνημά μας απ` τον 102.
Μια αλλαγή κάπου κάπου κάνει καλό.
Μην σκουρΓιάσουμε κιόλας (αερίζεις και τόσα μέταλλα, εξάλλου!).
Τα πλεονεκτήματα της μετακόμισης, όπως τα απαριθμείς, δεν είναι καθόλου λίγο πράγμα.
Και η καινούργια ώρα, η καλύτερη που θα μπορούσε.

Άλλωστε, εμείς, πιστοί ακροατές των ΔΓιαμαντΓιών κι όχι σταθμών, μετακομίζουμε μαζί σου!

Φιλιά