Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005

Κακκι-τεχνικά του blog μας

Θα ήθελα να θίξω ορισζμένα κακκιτεχνικά θέματα του μπλογκολωνώνμας για τα οποία περιμένω τις προτάσεις σας:

Θέμα Α: Γιατί η πλαϊνή μπάρα με τους συνδέζμους σε κάπγχια περίπτωση δεν εμφανίζεται στη θέση της αλλά στον πάτο του blog;

Όσοι ανοίγετε το paoidgia.blogspot.com με τον Internet Explorer πιθανόν να μην βλέπετε την πλαϊνή μπάρα με τους συνδέζμους και τα λοιπά καλούδγια. Εδώ φταίει το επιλεγμένο template (αυτό το μπλε, πρώην μαύρο). Οι λύσεις είναι δύο:
  • Χρησιμοποιούμε ως browser τον Mozilla Firefox με τον οποίο τα πάντα φαίνονται μγια χαρα κι εγκαταλείπουμε (επιτέλους) τον Explorer ή
  • Αλλάζουμε template (πγχιο χρονοβόρα κι αιμοβόρα δγιαδικασία αλλά με εγγυημένα καλύτερο αποτέλεσμα)
Θέμα Β: Ιδέες για το περιεχόμενο του blog

1) Η ιδέα της δυνατόητας επεξεργασίας των παρα-ποιημάτων μας από όλους (ιδέα της slayer) ενώ ακολουθεί το π-νεύμα του free (as in freedom) δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί σ'ένα blog. Θα δημιουργηθεί αν μη τι άλλο κομφούζιο. Μπορείτε παρ'ολ'αυτά, αν τολμάτε, να εκφραστείτε αντίθετα.

2) Η ιδέα της τοποθέτησης φωτογραφικού υλικού από συναυλίες υλοποίηθηκε με επιτυχία και απ' ότι φαίνεται θα συνεχιστεί. Σας ενημερώνω ότι υπάρχει και η δυνατόητα προσθήκης ηχητικού υλικού, αρκεί φυσικά να μη βιάζει το κοπιράιτ.

3) Η τοποθέτηση εχθρικών συνδέζμων θα συνεχιστεί και σ' αυτό μπορείτε να παρεμβαίνετε είτε με σχόλιο είτε με email οποτεδήποτε.

4) Επειδή το blog δεν ανήκει στους δγιαχειριστές του αλλά στην ΠΑγκόσμια Οικογενια Δγιαμαντγιών, όσοι επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα απευθείας καταχώρησης κειμένων μπορούν να το ζητήσουν με email. Αν δεν θέλετε τέτγχιους μπελάδες, στέλνετε απλά τα κείμενά σας με email. Προτείνεται να καθιερωθεί ως email αποστολής κειμένων και το paoidgia@yahoo.gr για πγχιο γρήγορη ανταπόκριση.

5) Επειδή κακές οι ποίημες αλλά μονόχρωμες, έχει ήδη προταθεί να δημοσιεύουμε και πεζές.

6) Γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό νέας δγιεύθυνσης url που θα πράττει redirection στο paoidgia.blogspot.com και θα 'ναι πγχιο εύκολη στην πληκτρολόγηση.

Γράψτε προτάσεις, σκέψεις και νέες ιδέες.

--
Εκ της κακκι-τεχνικής δγιευθύνσεως
Μαρκ και zpi

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ Α
Τι περιμένετε απ τον Ι.Ε. και τη microsoft? Μάπα ειναι. Τιποτα σωστό δε μπορούν να πράξουν εκεί μέσα. Ο Ι.Ε. είναι υπερβολικά αργός, βαρύς και ασήκωτος και δε μπλοκάρει τα τρισεκατομμύργια σαβουροcookies που στέλνουν δγιάφοροι, ούτε τα popups.
(Γιατί πράξατε το template μπλέ? Το μάβρο ήταν ημιχειρότερο.)

ΘΕΜΑ Β
Οταν ελεγα για τα ελέφθερα ποιημιήματα φυσικά και δεν εννοούσα οτι ο καθένας θα μπορεί να τροποπχεί το blog. Θα μπορούσαν να είναι δγιαθέσιμα προς download όπως γίνεται με τον κώδικα (κατα προτίμηση γραμμένα σε C) ή να αποστέλλονται με email.
Το URL ΔΕΝ θα το αλλάξετε. Οι βλάκες που δεν μπορούν να το πληκτρο-λογίσουν δεν έχουν καμία θέση στην ΠΑΟΙΔΓΙΑ. Ακόμα και το google θεωρείται "δύσκολο" (g-o-o-g-l-e πού να το καταλάβουν έχει 2ο, 2g, ο συνδυασμός g-l είναι "δύσκολος" και το e στο τέλος δεν ακούγεται αλλά γράφεται. Μυστήργια πράματα...) αλλά κανένας δε βγηκε να φωνάξει γιατί τους φοβούνται ενώ τώρα λέν "Σιγά μωρέ τι θα μας κάνουν τα εικοσπεντάχρονα παιδγιά των δγιαμαντγιών, ας γκρινιάξουμε λίγο για το URL" Αφτοί που θέλουν εύκολα στην πληκτρο-λόγιση URL ας μπαίνουν μόνο στο in.gr. Και δικό μας είναι το μπλόγκ, όπως θέλουμε το ονομάζουμε και όπχιος\α έχει πρόβλημα ας πάει αλλόυ.
Αφτά είχα να πω. Εφχαρίστω που με ανεχτήκατε και συγνώμη αν εγινα κουραστικιά. Gabren.

amarkos είπε...

Αγαπητή slayerx8,

Α) σκεφτήκαμε να φτχιάξουμε νέο template. Το μπλε μας έμεινε από τις δοκιμές. Εύκολα ξαναγυρίζουμε στο μαύρο, κάτι που θα πράξω αυτοπροσώπως για να σε ικανοποιήσω.

Β) Οπγχιοσδήποτε θέλει μπορεί να στέλνει τα κείμενά του με δικαιώματα ελέφθερης ασέλγειας. Ένα απλό copy-paste-edit επάνω τους και αποστολή με email αρκεί. Η δγιαδικασία ντάουνλοντ-απλόουντ είναι αργή και θεωρώ πως δεν θα μας x-υπηρετήσει. Μολαταύτα μγιας που το πρότεινες μπορείς να κάνεις εσύ την αρχή.

Γ) Όσο για την URL, η αλλαγή της δεν θα γίνει για λόγους ευκολίας στην πληκτρολόγηση αλλά για ευκολία στον αεριζμό της από ραδγιοφώνου. Αυτό το μπλογκσπότ στο λαιμό μου κάθεται.

Gabren και εφκαρίστο.

Μαρκ

Ανώνυμος είπε...

Β)Αμάρκε τι εννοείς να πράξω εγώ την αρχή?

Α)Τι καινούργιο template θα πράξετε?

(Και συγνώμη που ουδετεροποίησα την θηλυκιά URL (adress=δγιέφθυνση\θηλ.))

amarkos είπε...

A) Εννοώ να δημιουργήσεις και να δημοσιεύσεις εσύ το πρώτο κακωσκείμενο στο οποίο θα επιτρέπεις αλλαγές.

Β) Το καινούργιο τεμπλέιτ είναι υπό συζήτηση.

Χαιρετιζμοί

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτά τα κείμενα που υπάρχουν τώρα στο μπλόγκ δεν είναι opensource? Πρέπει εγώ να γράψω? Γιατί να μην είναι και τα άλλα? Εγώ δε γράφω. Συγνώμη αλλά δεν ειμάστε όλοι κακιτέχνες.