Δευτέρα 29 Αυγούστου 2005

δΓιαμαντοΤεστ

Μάθε 16+1 (ή 3+14, 9+8, (3x4):2+11...) Πολύτιμες Άχρηστες Πληροφορίες για τα΄δΓιαμάντΓια’


Ο ιδεολογικός τομέας των ‘δΓιαμαντΓιών’ έπειτα από τη θερινή ανάπαυλα και την εβδομάδα προσαρμογής επιστρέφει ανανεωμένος στα καθήκοντά του. Η κακίτερη αρχή έγινε από τον αδερφό Μαρκ και το peugeot πόνημά του και τον hyperάσωτο αδερφό Ζpi…; Zpy...; Zbi...; -κάπως έτσι τον Helen- με την φίλο-και φτερό-σοφικακή ‘Ατέρμονη Αναζήτησή’ του .


Στο πλάισιο της σταδιακής προσαρμογής, κρίνεται απαραίτητη η ενασχόληση των μελών με θέματα που κρίνονται ‘προσβάσιμα’ και ‘ελαφρά’, τα οποία όμως συνάμα θα διαμορφώνουν και θα ενισχύουν ημιυπόγεια το αγενές και ανορθόδοξο πνεύμα που υποστηρίζουν και επιβάλλουν οι αρχές της ΔΓιαμαντοσύνης.
Η δημιουργία του παρακάτω ‘δΓιαμαντοΤέστ’ δημιουργήθηκε με αυτές τις προδιαγραφές. Διασκεδάζει και (παρα)μορφώνει.
Το τεστ αυτό δεν θα μπορούσε επ’-σε τσάκωσα!-ουδενί να είχε τον τίτλο ‘Μάθε Πόσο Δγιαμαντιστής Είσαι’, για το λόγο της λανθασμένης ελιτίστικης εικόνας που αυτός θα προέβαλε. Αντιθέτως επιχειρείται να δωθεί η αφορμή σε νέα μέλη να μάθουν μερικές πολύτιμες άχρηστες πληροφορίες για τα ‘δΓιαμάντΓια, το Γιάννη Σημαντήρα και τα μέλη της ‘ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.’.

*Όλες οι ερωτήσεις έχουν μία σωστή απάντηση, εκτός από μία που δεν έχει καμία σωστή, (αν και κάποια από αυτές ίσως και να αγγίζει την αλήθεια).


Ερωτήσεις:

1. - Ποια είναι η παρούσα ώρα που μεταδίδεται η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Σημαντήρας στον 102 Fm και ποιο το όνομα αυτής;

α.Την ώρα 19:00-20:00, ‘ΔγιαμάντΓια.’
β. Τις ώρες 22:00-00:00, ‘ΔγιαμάντΓια.’
γ.
.Τις ώρες 22:00-00:00, ‘Με του βοριά τα κύματα’.


2. - Από που πήρε το όνομά του ο ‘Δράκος Της Κοιλιάς’, επίτημο μέλος της αδερφότητας των δΓιαμαντΓιών;

α. Από την προσφιλή του συνήθεια, να δαγκώνει το καλοκαίρι τις ακάλυπτες κοιλιές των κοριτσιών στο δρόμο.
β.
Από τους κατα συρροήν βιασμούς γυναικών που έχει διαπράξει, στις απόμερες περιοχές του ορεινού χωριού Κοιλιά (γειτονικό της Μοιλιάς, στο νομό Γρεβενών), απ’ όπου και κατάγεται.
γ.
Από σχολικό παρατσούκλι, το οποίο προήρθε από την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του δασκάλου του ‘Ποιός είναι ο μεγαλυτερος εχθρός των ελαιοπαραγωγών;’ παρακούγοντας την απάντηση που του ψιθύρισε συμμαθητής του, που ήταν ‘ο δάκος της ελιάς’.


3. - Γιατί η επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση των ‘δΓιαμαντΓιών’ δεν ξεκινά με το τυπικό
www;


α. Γιατί έπειτα από μακρά συζήτηση σχετικά με το θέμα που αφορούσε το δυσπρόφερτο και αντιραδιοφωνικό όνομα της ηλεκρονικής διεύθυνσης αποφασίστηκε η απλοποιησή της. Έτσι από www.paoidgia.blogspot.com απλοποιήθηκε σε paoidgia.blogspot.com.
β.
Γιατί έτσι.
γ.
Γιατί ο τεχνικός τομέα των ‘δΓιαμαντΓιών’ (Zpy & Mαρκ) έλαβε ρητή εντολή από τον Γιάννη Σημαντήρα, για την επ’ ουδενί χρησιμοποίηση του γράμματος ‘w’, που στα greekenglish λειτουργεί σαν ‘ω’. (σημ: Ο Γιάννης Σημαντήρας είναι ένθερμος υποστηρικτής της κατάργησης του ‘ω’.)


4. - Στην συναυλία των ‘Μωρών στη Φωτιά’ στο Μύλο, τον Απρίλιο του 2005, γιατί επενέβη ‘σεκιουριτάς’ για να επαναφέρει στην τάξη τον Γιάννη Σημαντήρα;

α. Γιατί ενώ ο Στέλιος Σαλβαδόρ τραγουδούσε, ανέβηκε στην σκηνή με δάκρυα και λυγμούς στην σκηνή και άρχισε να τον σφιχταγκαλιάζει και να του λέει ‘Στέλιο, σ’ αγαπώ!’
β.
Γιατί σε στιγμή μουσικής έκστασης και ενώ ‘χτυπιότανε’, άρχισε να τραβά ένα μόνιτορ.
γ.
Γιατί προτού ξεκινήσει η συναυλία, ανέβηκε αυθαίρετα στην σκηνή, πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να προλογίζει ακατάπαυστα, να λέει την ιστορία πώς ο ίδιος άκουσε τα ‘Μωρά στη Φωτιά’ για πρώτη φορά, ατέλειωτα περιστατικά από τα ‘δΓιαμάντΓια’ που αφορούσαν το συγκρότημα, ανάλυση στίχων, μπλα, μπλα, μπλα...


5. - Ποιος/α έπασχε από καρκίνο του προστάτη και νοσηλευόταν στο Ιππογένειο;

α. Ο πατέρας του Δράκου Της Κοιλιάς.
β.
Ο Γιάννης Σημαντήρας.
γ.
Η μικρή Μαριλού.


6. - Τι είναι η ‘θερεμίνη’, και σε ποιά φράση την έχει αναφέρει ο Γιάννης Σημαντήρας;

α. Ουσία που περιέχεται σε ισοτονικά ποτά, η οποία βοηθά στην αναπλήρωση αλάτων μετά από άθληση, στην φράση: ‘Αμάν ρε Φένια, με τα ‘Μωρά στη Φωτιά’ σου! δεν έχω προλάβει να πιω και τη θερεμίνη μου... ‘, όταν, πριν ακόμη την αρχή της εκπομπής ζήτησε με sms τραγούδι από το εν λόγω συγκρότημα,
β.
Μουσικό όργανο με οξύ ηλεκτρονικό ήχο, στην φράση: ‘Αμαν ρε Νικόδημε (Τριαρίδη), με αυτήν τη θερεμίνη σου...!’, για την χρήση που πράττει σε τραγούδι του Ντίνου Σαδίκη.
γ.
Δημοφιλές αναλγητικό ως τα μέσα του προηγούμενου αιώνα όταν διακόπηκε η παραγωγή του έπειτα από την διαπίστωση σοβαρών παρενεργειών σε έμβρυα όταν οι μητέρες που κυοφορούσαν έπρατταν χρήση αυτού, στην φράση: ‘Αμάν ρε Δράκε με τις ερωτήσεις σου, με ζάλισες! για να συνέλθω τώρα θα πρέπει να κατεβάσω ένα κουτί θερεμίνες...’



7. -Τι έλεγε ότι έπραττε ο Γιάννης Σημαντήρας κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στις 23:00, όταν αυτό διέκοπτε για μερικά λεπτά τα ‘δΓιαμάντΓια’;

α. Άκουγε τον ‘ανταγωνισμό’ για να διαμορφώσει ανάλογα το πρόγραμμα της δεύτερης ώρας της εκπομπής.
β.
Έπαιζε φιδάκι στο κινητό του.
γ.
Πήγαινε στο απέναντι περίπτερο της οδού Αγγελάκη όπου έτρωγε την καθηβραδυνή του ‘σοκοφρέτα’.


8. - Ποιος έχει στο ενεργητικό του, το κάψιμο 300 δίσκων βινυλίου και σε ποιο μέρος;

α. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, έξω από γνωστό δισκοπωλείο στην οδό Αριστοτέλους, δίσκων που περιείχαν ανάστροφα σατανιστικά μηνύματα.
β.
Ο Βασίλης Γκουνταρούλης, στον κήπο του σπιτιού του, σε μια επιλογή βινυλίων από τη δισκοθήκη του.
γ.
Ο Γιάννης Σημαντήρας, στο πεζοδρόμιο της οδού Αγγελάκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από την αποχώρησή του από τον FM 101.



9. - Γιατί η ‘σλέιερ’ υπογράφει με ελληνικούς χαρακτήρες;

α. Γιατί ανήκει σε ακραία εθνικιστική οργάνωση που υποστηρίζει την διεθνή επιβολλή της χρήσης του ελληνικού αλφάβητου.
β.
Γιατί το όνομά ‘Slayer’ είναι copyrighted και αν το μάθει το συγκρότημα θα την τρέχουν στα δικαστήρια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Για τον ίδιο λόγο όταν αποφασίζει να το γράψει με λατινικούς χαρακτήρες γράφει: ‘Slayeeeeeeee(εεε! πόσα ακόμη;)r
γ.
Γιατί δεν έχει βρει ακόμη, τον τρόπο να αλλάζει γραμματοσειρά στο κινητό της.


10. –Γιατί ο Γιάννης Σημαντήρας έχει την εμμονή να μεταδίδει κακιτέχνες που προέρχονται από την Σκαδιναβία;

α. Γιατί πριν μερικά χρόνια ένα καλοκαίρι, πρόσφερε ‘μύγδαλα σε μια Σουηδή τουρίστρια και εκείνη έκτοτε ως δείγμα εκτίμησης και ανταπόδοσης του στέλνει κάθε αξιόλογη μουσική κυκλοφορία της Σκαδιναβίας.
β.
Διατηρεί μαζί με έναν ακόμη συνέταιρο, εταιρία η οποία είναι ο βασικός εισαγωγέας δίσκων από την Σκαδιναβία στη χώρα μας.
γ.
Γιατί θέλει να παίζει μουσικές και τραγούδια που κάποιος μπορεί να τα ακούσει μόνο στην εκπομπή του.


11. –Πώς θα ονομαζόταν το τελευταίο πεντάλεπτο της εκπομπής ‘δΓιαμάντΓια’ κάθε Παρασκευή βράδυ, όταν αυτά αερίζονταν Δευτέρα-Παρασκευή στις 22:00-00:00, και σε ποιον θα ανήκε;

α. ‘Το Πεντάλεπτο του Αγανακτισμένου Συνακροατή’, στο οποίο θα έβγαιναν στον αέρα τηλεφωνήματα ακροατών που θα εξέφραζαν την συσσωρευμένη αγανάκτησή τους για την tetrisάθλια εκπομπή.
β.
‘Το Πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου’, στο οποίο ο δημοφιλής bon viver θα σχολίαζε ένα θέμα της επικαιρότητας με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο.
γ.
Το Πεντάλεπτο της Ντινιώς’, πεντάλεπτο ραδιοφωνικού αέρα που θα άνηκε στην συνακροάτρια και εξέχων μέλος της ‘ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.’, Ντινιώ για να πράξει τη δική της εκπομπή.


12. –Ποια είναι, κατά τον Γιάννη Σημαντήρα, η επαγγελματική ιδιότητα του αδερφού Βασίλη -Zpy- Μπαγιάτη και για ποιο προσωπικό ζήτημα του πρώτου ζητηθήκαν οι υπηρεσίες του;

α. Δικηγόρος. Για την κατάθεση μήνυσης σε γείτονα του, ο οποίος έπαιζε ντραμς σε ώρες κοινής ησυχίας.
β.
Προγραμματιστής. Για να ‘καθαρίσει’ τον οικιακό του υπολογιστή που γέμισε ‘ιούς’ και ‘σκουλίκια’ που κατέβηκαν από το internet.
γ.
Προαγωγός. Για να του βρει ‘συντροφιά’ ένα Σαββατοκύριακο που έλειπαν από το σπίτι η γυναίκα και το παιδί του.


13. –Γιατί στις αφίσες των συναυλιών όπου τα ‘δΓιαμάντΓια’ είναι επικοινωνιακός χορηγός η λέξη ‘δΓιαμάντΓια’, κάτω από το σήμα του 102 Fm, αναγράφεται χωρίς τα δύο Γ (γάμα) που εμπεριέχει;

α. Γιατί επανειλημμένα πράττει την εμφάνισή του ο ‘Δράκος του τυπογραφείου’.
β
. Γιατί οι αντικομφορμιστικοί κανόνες τις Δγιαμαντοσύνης (όπως η αναγραφή του ‘γ’ όπου αυτό προφέρεται) προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση.
γ.
Γιατί τελικά η ιστορία που λένε οι γαμαμάδες στα μικρά γάμα (για να φάνε όλο το φαΐ τους και να γίνουν κεφαλαία) που πράττει λόγο για το ‘Δράκο του Γάμα’, ο οποίος ως γνωστόν δαγκώνει τα ακάλυπτα Γάμα, δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα.


(Σημ: Επιτρέψτε μου στην επόμενη ερώτηση να περιαυτολογήσω, έστω και στο τρίτο πρόσωπο.)

14. –Ποιο cd χάρισε το μέλος της ‘ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.’ Νάσος, στο Γιάννη Σημαντήρα κατα την πρώτη του επίσκεψη στο στούντιο του 102 Fm, και ποιο τραγούδι από αυτό έκλεισε την εκπομπή;

α. Γιάννης Κότσιρας, (cd και dvd μαζί), τίτλος ‘30 και κάτι’, το τραγούδι ‘Το σεντόνι’
β
. Rage against the machine, το ομώνυμο πρώτο τους album σε limited edition χάρτινης συσκευασίας, το τραγούδι Killing in the name.
γ.
Έφη Θώδη, τίτλος: ‘Σώπα, σώπα μη μιλάς’, το τραγούδι ‘Έφυγα από το σπίτι’.


15. – Σε τι εγχείρηση υπεβλήθει ο αδερφός Μαρκ, στις αρχές του κακοκαιργιού του 2005;

α. Αλλαγής φύλου.
β.
Εμπρόσθιου χιαστού.
γ.
Σκωληκοειδίτιδας.


16. –Τι έπραξε η Χριστίνα Χάσου, μέλος της ‘ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.’, στο ευρωπαΐκο κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες;

α. Τοιχοκόλλησε τις θέσεις και τις αρχές της Δγιαμαντοσύνης έξω από το αυτό, ως άξιος αντιπρόσωπος των ΄δΓιαμαντΓιών. Η επιλόγη της αδερφής Χριστίνας από την ‘ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.’ έγινε τόσο για την άκρατη μαχητικότητά της, αλλά και για την σημειολογική αξία του υπεραδαμαντικού επιθέτου της. (Στα λατινικά ‘Hasou’, ωσάν να λέμε ‘ημιασούμε’.)
β.
Πρωτοστάτησε σε διαδηλώσεις κατά της ευρωπαΐκής πολιτικής, σπάζοντας βιτρίνες και παρμπρίζ αυτοκινήτων .
γ.
Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα.


17. –Τι δεν παραλέιπει να στέλνει η αδερφή Φένια, μέσω των μηνυμάτων της στην εκπομπή;

α. Στο διάολο τους Dwarves.
β.
Φιλιά.
γ.
Ιδιαίτερους χαιρετισμούς στην κυρία ΔΓιαμάντω από τα Φιλιατρά, στον κυρ’ Αρτέμη από την Αμφίκλεια, στον αγαπητό κύριο Ζαφείρη από το Διακοφτό Αχαΐας και στη γυναίκα του Σμαρούλα, στο θείο Ζήση στην Στουτγκάρδη, στην ‘ξαδέρφη του μπατζανάκι του γαμπρού της συννυφάδας της κουνιάδας της Κούλα στη Μελβούρνη, σε όλους τους νταλικέρηδες που περιμένουν το καράβι στο Μπάρι καλή υπομονή, σε όλους του ναυτικούς καλή επιστροφή, στις Ειδικές Δυνάμεις, στην Χωροφυλακή, στην Πυροσβεστική, σε όλους τους οδηγούς ταξί καλό δρόμο, και σε όλο τον κόσμο που ακούει την εκπομπή, να ‘ ναι όλοι καλά.



Απαντήσεις:

Σκεπτόμενοι να ακολουθήσουμε την τρέχουσα επιλογή που εφαρμόζεται στα έντυπα μέσα, να δώσουμε δηλαδή τις απαντήσεις αναποδογυρισμένες ώστε να είναι δύσκολα αναγνώσιμες κατά την διάρκεια διεξαγωγής του τεστ, ανέκυψε το πρόβλημα που έγκειται στο αναγκαίο αναποδογύρισμα ολόκληρης την οθόνης του υπολογιστή για να την ανάγνωση αυτών. Χωρίς άλλη επιλογη λοιπόν, δίνουμε τις απαντήσεις με την ορθή αναγραφή τους.

(Προειδοποιούμε όμως ότι όποιος κλέψει, θα του μηδενίσουμε το γραπτό.)

1:α, 2:α, 3:β, 4:β, 5:γ, 6:β, 7:γ, 8:β, 9:β, 10:Καμία, 11:γ, 12:α, 13:β, 14:γ, 15:β, 16:γ, 17:β.


Νάσος Αβδαρμάνης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi Zpi........
που θα μου Zπάει το άτιμο, θα μάθω σωστά...)

Αχ βρε αδερφούλη Zpi, σε έχω πράξει κατ’ εξακολούθηση Ζκατάσκοπο... (Zpy). Νόμιζα πως θα το δγιόρθώνες εσύ στο κείμενο και τελικά το αφήσαμε έτσι... Συγχώρα με, μισητέ μου...

Zpi είπε...

Εξεπίτηδες δεν το δγιόρθωσα. Είναι απο τα αγαπημένα λάθη.
Don't μασάς γκαμπρέν

Zpy

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.