Παρασκευή 22 Ιουλίου 2005

Αναπάντητη κληση

Aκολουθεί ένα ποίημα σχετικώς μπαγιάτικο. Δηλαδή: και προχτεσινό και έχον σχέση με τον Μπαγιάτη -Zpi- Βασίλη, ο οποίος, ως τεχνικός προϊστάμενος του blog μας, το «ανέβασε» ασούμε, όπως λέμε, ουτωσειπείν.
Το σκάρωσα το πρωί, καθώς έκανα ντους μετά από το καθιερωμένο ημερήσιο τρεχτικό σέσιον μου, και συγκεκριμενοποιημένα όταν σαπούνιζα με σαπούνι με άρωμα τριαντάφυλλου την αριστερή (δεν το πάω στα πολιτικά, τυχαίο ήτανε…) φτέρνα μου:


Αναπάντητη κλήση

Αναπάντητη κλήση:
Ιστορία ερωτική σε δύση
Προζμονή χωρίς απόκριση.

Να απαντήσεις περιμένω,
Σαν γαϊδούρι σ’ υπομένω,
Τη ζωή μου την κατέστρεψες.

Χρόνο δεν μου αφιερώνεις
Και τα νεύρα μου τεντώνεις
Α, να χαθείς παλιοκόριτσο!

Το κινητό μου θα το σπάσω
Κι αν με άλλονε σε πΓιάσω,
Σας σκοτώνω και τους δΓυο

Μια για πάντα να ησυχάσω,
Κι ας το ξέρω: θα περάσω
Τον βίο μου στη φυλακή.

Αναπάντητη κλήση:
Η ιστορία μας θα κλείσει
Μια για πάντα, οριστικά!


Το στιχούργημα οργιζμένης απόγνωσης, που απήγγειλα, λέγεται ‘Αναπάντητη Κλήση’.
Σας εφκαρίστο-ου για την προσοχή σας, έφκο-ουμε να το μισήσατε και να το θεο-ουρήσατε από φαιδρό έως γελοίο.
Όχι, δεν είναι αυτοβΓιογραφικό, αν τρώει κανέναν η περιέργΙα. Προσπάθησα να μπω στη θέση ενός μπαϊλντιζμένου ερωτευμένου, που η σκρόφα η τσουλίτσα του τον κλάνει κανονικά, «χρόνο δεν του αφιερώνει», «και τα νεύρα του τεντώνει», ωραία είναι να κοπιπεϊστάρεις τα πα-ίδΓια σου τα λόγια (το άκρων άωτον τής ημιανοησίας!).

Γιάννης Σημαντήρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το συγκεχυμενο δημιουργημα-τερατουργημα εχει ολα εκεινα τα απαραιτητα στοιχεια να θεωρηθει ποιημα.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ-το νερακι στο ντουζ-μπουζ,το σαπουνι τριανταφυλλο,ιστορια ερωτικη σε δυση,προζμονη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ-περιμενω,υπομενω,α να χαθεις[οχι εσυ καλε],το κινητο,φυλακη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-κι αν με αλλονε σε μπγιασω..εως φυλακη
ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΗΓΜΕΝΗ..θα ελεγα ζευγαρωτη αλλα καπου εργενιζει[στον τελευταιο στιχο καθε δια-στροφης]
ΠΑΡΟΜΕΙΩΣΕΙΣ-- σαν γαιδουρι.
Κατα την ταπεινη μου αποπση κυριε Σημανδηρα,προκειται για ενα αμαλγαμα αρλουμπας αρκετα ομως πετυχυμενης.μας περναει το μηνυμα του μπαιλντιζμου,κατι που δεν λειπει απο την ζωη καθε ανθρωπου.τον συγκεκριμενο τυπο τον κοβω κομματακι αργοσχολο..να ασχολειται συνεχεια με το κινητο του,αραγμενος σε εναν καναπε περιμενοντας μια κληση στην δικη του αναπαντητη.και να ταν μονο αυτο?εχει και υποψιες περι κερατωματος και απατης.ναι μεν μπαιλντισε αλλα και τουτος ας κανει αλλη μια κληση..μπορει το αποκαλουμενο "παλιοκοριτσο" να ηταν στο wc.στην τελικη οπως λεει και η Φενια..θελει προσπαθεια η χαρα..οχι αραλικι και αναπαντητες.παντως ,το ποιημα εχει εντονο το στοιχειο της υπερβολης.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΠΑΙΛΝΤΙΖΜΟΣ!!!ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΛΗΣΗ!!!

αυτα ειχα να σχολιασω κυριε Σημαντηωα.αν πιστε-βετε οτι σας αδικω με την κριτικη μου εχετε καθε νομιμο δικαιωμα να το πειτε.

ΤΟ ΝΤΙΝΙΩ

Ανώνυμος είπε...

Ωώωωωωωωωχχχχχχχχχχχχ, Ντινιώ, πολύ φιλο-σοφία έπεσε και δε χρειάζεται. Ασε που μου θ-υμί-ζεις μια φιλόλογο που είχαμε στο γ-ημι-υμνάσιο και δε θέλω να τη θυμάμαι, μ είχε βάλει 7 στο τρ-ήμι-νο. Το ποι-ημι-ήμα του Ημι-σημαν-τη-ήρωα είναι ημιφρικαλέο και δε χρειάζονται αναλύσεις. Α δε μας είπες τι ύφος είναι, γλαφυρό φαντάζομαι όπως ο Κα-βάφης... Και η παρ-ομοίωση δεν έχει καμία σχέση με τη μείωση. Ως θεωρητικιά θα 'πρεπε να το 'ξερες και να μην το γράφεις λάθος. Είμαστε υπέρ του λάθους αλλά όχχχχι του ορθο-γραφικού. Και για να μη παρεξηγούμεθα (λάθος, ε...?) δεν έχω καμία όρεξη για καβγάδες απλά σχολίασα.

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Σλέιερ, αχ βρε Σλειερ... Τόσα κρόν-ι-α στα δΓιαμάντΓια, και χρειάζεται να σου εξηγήσει το Ντινιώ ότι το 'ΠΑΡΟΜΕΙΩΣΕΙΣ' είναι ex επίτηδες γραμένο ανορθόγραφα. Το 'σαν γαϊδούρι' είναι μία μειωτική παρωμοίωση, άρα το ορθό και ακριβές είναι 'παρομείωση'. Ντινιώ, εύyeah. Σλειερ είσαι προτεινόμενη. Γλήγορα φροντιστήργιο.
Νάσος

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε Σλειερ, με μπέρδεψες και έγραψα το παρομοίωση με 'ω'. Θα λέει ο C-man ότι το πράττω exεπίτηδες.
Μια που το αναφέρω, τι κόλλημα βρε παιδί μου είναι αυτό που έχει με την κατάργηση του Ω!μέγα...;

Ανώνυμος είπε...

Γειααααα.SLAYER..αχ βρε κοριτσι μου..συγγνωμη αν σου ξυπνησα κακες αναμνησεις απο το παρελθον σου..καταλαβαινω οτι μπορει να σου εμεινε καποιο πσυχολογικο τραβμα απο την φιλολογινα σου αλλα που να το ξερω?ηδη χωρις να το καταλαβεις εχεις πεσει στο τρυπακι της φιλολογινας σου με το "πρεπει" που μου εθεσες.αν θεωρεις την αρλουμπολογια μου φιλο-σοφια τοτε χαιρομαι γιατι ηδη αρχισα να πραττω παρεα με Πλατωνα..{τον Ισοκρατη δεν τον παω γιατι ακουει trance}.εξακωλουθεις ομως να με ρωτας περι "υφους"..θα μπορουσα να σε απα-ντυσω αν ηξερα ομως και το υφος της δικιας σου ερωτησης.Ζχετικα με το ,παρομειωση με καλυπσε πληρως ο ΝΑΣΣΟΣ.ευκαριστο ημισητοτατε μου αξαδερφε.α και κατι λαστ και οχι λασπ,που το συμπερανες οτι ειμαι θεα-ρητικια?κυριως πραττω,αυτο που λεμε πρα-χτικια.αν θεωρεις τα σχολια μου κουρα-στικα ,απλα μην τα δια-βαζεις.nobody is perfect.παντως μου αρεζουν οι σκληρες κριτικες ,καλες και κακες..και οπως λεει και ο δρακος..και τα πλαθη.τα χομπι{τ} μου δεν ειναι να μαλωνω και ουτε σκοπευω να το αποχτησω τωρα στα γεραματα.ελπιζω ουτε και εσυ..μια φαμιλια ειμαστε..ΓΚΑΜΠΡΕΝ

ΤΟ ΝΤΙΝΙΩ