Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

horrock
(by Mike Pougounas)


text: Mike Pougounas
intro: ΓΣ


Κοίτα να δεις, κουμπάρε, πώς έχει το ζήτημα: Εγώ τον Μάηκ Πούγουνα τον γουστάρω, γιατί έχει το ελάττωμα να κρατάει τις ανθρώπινες σχέσεις. Γιατί δεν χάνεται --πώς το λένε; Είναι πάνκης at heart, αλλά είναι και ευγενικός. Χρόνια τώρα, ακόμα κι αν εγώ αμελήσω να του τηλεφωνήσω, θα δώσει σημεία ζωής. Δεν ντιβίζει και πάντα στέλνει πρώτος μέηλ, γράφοντας έστω και ένα καλημέρα, βρε αδερφέ. Ύστερα, τον γουστάρω και ως ροκενρόλη. Από τους Flowers Of Romance μέχρι σήμερα, παρακολουθώ από κοντά τη δράση του, τη μουσική, τη δισκική, την παντοειδή, τη σκατοειδή. Και του βγάζω το καπέλο, που δεν τα παρατάει ο κερατάς. Ποτέ δεν ευλογώ έναν ρίψασπι. (Εδώ, το ίντρο κινδυνεύει να γίνει μελό, αλλά θα το αποφύγουμε --τι δΓιάολο, χτεσινοί γραφΧιάδες είμαστε;).
Αλλά άλλο οι φιλίες -όλα κι όλα- κι άλλο τα χατιράκια, έτσι; Δεν θα δημοσίευα κείμενο του Μιχάλη, αν δεν με ...άγγιζε. Παρότι ολικός αρνητής ανάγνωσης, το δΓιάβασα στα μπούλετιν στο
MySpace, και είπα: να, ρε πούστη μου! αυτά είναι γραφτά! Έσπευσα να ζητήσω την άδειά του να το αναρτήσω σε ξεχωριστό ποστ εδώ. Ο Μάηκ, ψόφΧιος για δημοσΧιόητα, έστειλε και φωτό του. Αυτό θα πει επαγγελματίας!

TEΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ η επεξεργασία τής ταινίας μικρού μήκους, Vlad.
Είναι μια ταινία σταθμός για τον παγκόσμιο κιν/φο, μιας και ήμουν ο δημιουργός της, και για 22 χρόνια την είχα καλά κλειδωμένη σε ένα μπαούλο με γυναικεία φορέματα, τα οποία σταμάτησα εδώ και καιρό να φοράω.
Η ταινία είναι ασπρόμαυρη και βουβή, λόγω έλλειψης χρημάτων (σκέφτηκα πως ένα nagra για τον ήχο κι ένας ηχολήπτης να τρώει από τον κουμπαρά μου θα μπορούσαν εύκολα να μην υπάρχουν, αρκεί να γράψω το κατάλληλο σενάριο). Το φιλμ μυρίζει ακόμα το άρωμα Opium, το οποίο ήταν τότε τής μόδας, και επειδή το είχε σκεπάσει ένα ταγιεράκι που είχα αγοράσει τότε από τού Ζάρα, έχει πάρει τη μυρωδιά. Εκείνη την ημέρα, είχα πάει με κάτι φίλες μου στο κομμωτήριο για μια περμανάντ, και -πριν- είχαμε τσιμπήσει κάτι στον δρόμο, γιατί η μία είχε περίοδο, και, όποτε της ερχόταν, έτρωγε ασταμάτητα.
Οι πρωταγωνιστές τής ταινίας, διάρκειας 9 λεπτών, είναι παγκοσμίως άγνωστοι, και μόνο ο ηθοποιός που παίζει τον Vlad, ξαναέπαιξε σε ταινία, κάνοντας τον γυμνό νταλικέρη στο video των Nexus, Wrapped In Cellophane. To ύψος του είναι 1.92, και το τηλέφωνό του 6945744839, ενώ το συνολάκι που φοράει στην ταινία, είναι νοικιασμένο από κατάστημα παιχνιδιών στο Κωλονάκι (συγγνώμη...) σε τιμή ευκαιρίας. Αργότερα, σχίσαμε την μπέρτα και την κάναμε πατάκια.
Η σημερινή επεξεργασία τής ταινίας έγινε από τον μετρ ταινιών τρόμου και ντοκιμαντέρ σχετικά με την άγρια φύση τού αστερία, Γιώργο Καγιαλεδάκη. Η σύγχρονη έκδοση έχει ήχο σε συχνότητα 2 Hz, η οποία μπορεί να μην γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο, φαίνεται όμως να ενδιαφέρει πάρα πολύ τα ζώα. Είναι γνωστό πως με την επιτυχία τού Vlad, άνοιξαν για εμένα διάπλατα οι πόρτες για το μοντέρνο κουκλοθέατρο, και μετά από ένα σύντομο πέρασμά μου από τη ρυθμική γυμναστική με κορίνες, ευτύχησα να διαπρέψω στο Θέατρο Σκιών ως Χαρακτήρας. Σύντομα, λοιπόν, θα γίνει μια πριβέ προβολή, πριν η ταινία ακολουθήσει τον δρόμο της προς τα φεστιβαλ Δράμας και Πατρών και... γιατί όχι... Κανών και βραβείων Όσκαρ, για να εκτιμήσει όποιος ενδιαφέρεται αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια.
Δηλώσεις συμμετοχής από εδώ, στα κόμεντ και -για όσους ενδιαφέρονται- μπαρ με αναψυκτικά και σάντουιτς, δεξιά από την τουαλέτα.

Ο Θεός μαζί σας.

παίζουν οι:

Τάσος Δημητριάδης – Vlad
Μιχάλης Πούγουνας – Εξορκιστής
Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης - Υπηρέτης, Μπράβος Νr. 2
Άσυ Τριάντη – Θύμα
Ζάχος Μουζάκης - Μπράβος Νr. 1
και άλλοι...

κάθε Τρίτη είμαστε κλειστά

ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ: ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΠΑΝΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΤΟΥ

2 σχόλια:

haxou aka joy! είπε...

Τον θυμάμαι τον ηθοποιό που έπαιζε τον νταλικιέρη, είχε και μια ελιά στον αριστερό γοφό. Απ' ό,τι βλέπω το κινητό του εξακολουθεί να είναι το ίδιο με τότε, που μοίραζε πίτσες και λουκάνικα με τη νταλίκα του...

(Ποιος υπογράφει το παρόν ποστ; Ο Mike Pougounas?
Ενδιαφέρομαι, επίξισ, για την ταινία. Πού θα παίξει;
Τι θα πει "βγαίνω έξω τώρα"! Πού πάτε; Προέχει η ενημέρωσισ!)

Ντη είπε...

Απολαυστικό κείμενο.Ορθώς,αν και φαντάζομαι ότι το πράξατε καθιστώς,το αναρτήσατε στο μπλογκ.