Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

2L8 στα ‘δΓιαμάντΓια’, μεσάνυχτα Πέμπτης21Φεβ08: φωτογραφικό άλμπουμ + μερικές επεξηγήσεις

AΠΟ ΤΟ 1995, έτος πρώτης εμφανίσεως της εκπομπής στον 102 τής ΕΡΤ3, μέχρι σήμερα, μια σειρά πολυαγαποιημένων τραγουδοποιών έχει δράσει live (unplugged, στη συντριπτική πλειονότητα) στα ‘δΓιαμάντΓια’. Ο Stefan Big Sleep. O Ντίνος Σαδίκης. Οι Κάθοδοι των Μυρίων. Οι Film. Τα Μωρά τού Στέλιου. ΠΧοιοι άλλοι; Κάτσε, να θυμηθώ. Ο επεξεργαστής δουλεύει. Α! Ο Στόικος με την τρομπέτα του. Η Σεμέλη (Ταγαρά). Oι δύο Underwater Chess. Η/Οι Ροδάμα έγραψαν ένα ειδικό σέσΧιον για μας, σε στούντΓιο εκτός ΕΡΤ. Ο Steve Wynn (ως Dusty) το ίδΓιο. Οριζμένες, ευτυχώς καμιά δΓυο μονάχα, από αυτές τις ηχογραφήσεις ούτε κι εγώ τις έχω. Αλλά παραμένει όνειρο (και στόχος ζωής) να συγκεντρωθούν όλες, καθώς και οι μελλούμενες, σε ένα σιντί, που με κάπΧοιον τρόπο, θα κυκλοφορήσει. Ωραία θα ήταν να υλοποιηθεί αυτή η προοπτική, αφού έχω πάρει σύνταξη (αν ζήσω τόσα χρόνια…), και γιατί τότε -υποτίθεται- θα έχω απόθεμα χρόνου, και γιατί, στο μεταξύ, το στοκάκι αυτό των unplugged θα έχει αποχτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Εδώ και καν’ναν μήνα, ο Μουχλαλούλουδας με τον Zpi, θεμέλιοι λίθοι αναντικατάστατοι του αδαμαντικού οικοδομήματος, έριξαν την ιδέα να παίξει λάηβ στον αέρα των ‘δΓιαμαντΓιών’, στον 95,8 ο Κώστας 2L8 Βοζίκης. Συμφώνησα, χωρίζ δεύτερη κουβέντα. ΔΓιάφοροι αστάθμητοι παράγοντες μπήκαν στη μέση, κι όλο αναβαλλόταν το unpluggedάκι τού Βοζίκη. Μια ο Ράπαντας δεν είχε βάρδΓια (ήθελα οπωζδήποτε τον Οδυσσέα στην κονσόλα, για ένα κατεβατό από προτερήματά του). Μια ο Βοζί αρρώσταινε. Ε, με έπΧιασε και μένα η μυστικοπάθΧεια, και αποφάσισα να μην προαναγγείλω το λάηβ τoύ 2L8 στην εκπομπήξ. Mόνο ο Ζπάης το προμόταρε λιτά (όπως άρμοζε) από τη ...χώρα του. Και μόνο από το newsletter των 2L8 ...δΓιέρρευσε (ορθώς, πολύ ορθώς).
Το λαηβάκιον είχε οριστεί για τα μεσάνυχτα Πέμπτης, 21 Φεβρουαρίου 2008. Μια ώρα πριν να μπούμε στο στούντΓιο για να το κάνουμε, όλα κινδύνεψαν να τιναχτούν στον αέρα. Μα εγώ, μέσα μου, είχα τη βεβαιότητα ότι ό,τι είναι γραφτό να γίνει πίσω δεν γυρίζει και δεν ματαιώνεται.
Ο Βοζίκης στάθηκε μια μικρή αποκάλυψη. Δεν τον περίμενα τόσο τεχνίτη στο να μεταδίδει συναίσθημα. Δικαίωσε την παρουσία του, παίζοντας τρία τραγούδια [1.‘Josephine’-πΧιάνο, φωνή, 2.‘Excuse me, but I just have to explode’-ακουστική κιθάρα, φωνή, αυτά τα δύο από το επερχόμενο 2L8, το οποίο θα λέγεται ‘He & she, angry enough to keep loving in the Dark Ages’, κι ένα τρίτο, ακυκλοφόρητο (ανύπαρχτη λέξη) και 3.ατιτλοφόρητο, που δεν έχει, λέει, ερμηνεύσει πουθενά αλλού-ακουστική κιθάρα, φωνή]. Α, κι ένα τέταρτο, αν υπολογίσουμε ότι με συνόδεψε, πειραματικά και αυτοσχεδΓιαστικά, στη μείον-μία-χορδή κιθάρα, σε ένα παλιό σουξέ, γραμμένο από τον ΧατζηνάσΧιο (μπλιαχ!), αλλά δοξαζμένο από τον ΔΓιονυσίου (yeah!), το οποίο επιτέλους τραγούδησα δημοσίως! Απωθημένα είναι αυτά.
Ανεπιτήδευτος και συνάμα φιλοσοφημένος βγήκε ο Βοζί και στη συζήτηση, που είχαμε στον αέρα, ανάμεσα στα τραγούδΓια.
Από το κοντρόλ ρουμ, ο Οδυσσέας Ράπαντας έδινε το δικό του σόου. Μακάρι να μην δΓιαβρωθείς ποτέ από τον ερτατζίδικο δημοσΧιοϋπαλληλιζμό, Οδ. Αν και δεν κινδυνεύεις εσύ… Ο Νάσος, πΧιο πολύ από ποτέ, αποτύπωσε την ουσία τής βραδΓιάς. Δεν ξέρω τι σκατά κάνει αυτό το παιδί, και πώς καλλιεργεί το φωτογραφικό ένστιχτό του, αλλά οι βολές του πετυχαίνουν ακριβώς πάνω στον στόχο. Ο Να ανέβασε κι ένα σουβενιρίσΧιο βιντεάκι. Κάπου. Ας το βρει όπΧοιος θέλει. Όλα στο πΧιάτο δεν γουστάρω να τα σερβίρω, κι ούτε δΓιανύω φάση δΓιαφήμισης. Κακώς, το παραδέχομαι, αλλά έτσι νιώθω εδώ και λίγο καιρό.












Συγχαρητήρια από μένα σε όσους συνέβαλαν στο σέσΧιον. Ευγνωμοσύνη από μένα σε όσους συνέβαλαν στο σέσΧιον. Ευγνωμοσύνη από όσους συνέβαλαν στο σέσΧιον σε όσους ενώθηκαν μαζί μας ραδΓιοφωνικά.

Γιάννης Γ. Σημαντήρας
Φωτογραφίες: Νάσος Αβδαρμάνης

18 σχόλια:

aris.rocky_marciano είπε...

Χθές ήτανε άπσογα.live μουσική και κουβέντα-συνέντευξη δουλέψανε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.sheman και
2l8 εύγε..ωραίες φωτογραφίες
νάσος.

Μουσικό Σχολείο Βέροιας είπε...

Είναι δυνατόν; Πώς μπόρεσα κι έχασα εκπομπή με 2L8 εγώ; Θα πέσω να πνιγώ σε λίμνη...
Anyway, ελπίζω σε άλλη φορά (κλαψ!:(-υπάρχει τίποτα ηχογραφημένο;;;;;;:).
Nice photos Tert.!

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν αΦτή η εκπομπή να κρατάει μόνο μια ώρα?

Ντη είπε...

Τελείωσε το loading?Μου επιτρέπεται να σχολιάσω και γω?
Ήταν μια όμορφη βραδιά..το προδίδουν εξάλλου και οι πάντα πετυχημένες φώτοζ του Νάσου(ειδικότερα μου άρεσε,τζαμάτη θα έλεγα,αυτή μέσα από το τζάμι του control room).
Yanni,μου άρεσαν οι ερωτήσεις που του θέσατε και λατρεύω την άνεσή σας στο μικρόφωνο.Ειδικά όταν τραγουδήσατε το "αφιλότιμη"..χα χα,το σουργελέψατε λιγάκι.Α ρε Νάσο,μα να μην απαθανατίσεις την έκφραση του προσώπου του Βοζίκη,όταν ο Γιάνης του ανακοίνωσε σε πιο τραγούδι ήθελε να τον συνοδέψει..
Πάντα τέτχοια!
ΥΓ.Υαnni..ωραία η ιδέα σου περι του σιντιού..εγκρίνω!

Zpi είπε...

Υπέροχη η βραδΓιά αγαπητέ Τζόναθαν, σε μεγάλη φόρμα και οι δυό σας (ή ακλύτερα οι 4 σας) με τον Βοζίκη ανυπόταχτο όπως τον περιμέναμε. Τίποτε λιγότερο από όσα ελπίζαμε. Thank you

*BTW τα credits για την ιδέα του Unplugged όλα στον Μούχλα

aris.rocky_marciano είπε...

ναι αυτά είναι.......έτσι είναι τα δγιαμάντια της καρδιάς μας(όπως και ο εθνικός πειραιώς της καρδιάς μας).μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του post.για νι,επικροτώ κάργα την ιδέα που έριξες στο τραπέζι περί δημιουργίας cd live μουσικών συναντήσεων που έχουνε λάβει χώρα στον ραδιοφωνικό αέρα των Δγιαμαντιών.μπορώ να πώ (όπως και οι φίλοι μου), οτι νιώθω υπερήφανος ακροατής των δγιαμαντιών.θα το σοβαρέψω ελάχιστα και θα δώσω ευχαριστίες που τα δγιαμάντια μέσα στο πέρασμα του χρόνου ,με τη στάση ζωής που έχουνε επιλέξει ,δεν με κρεμάσανε ποτέ .

Ανώνυμος είπε...

Θα το πληκτρολογήσω και δημοσίως: Και οι τέσσερις είστε φοβεροί! Φαίνεται άλλωστε και στη φωτογραφία του Νάσου. Συγχαρητήργια και -για άλλη μια φορά- θενξ.

ΥΓ. φωτογραφία του πλάνου της εκπομπής!

John G. Simandiras είπε...

είδες, ρε ξι α, τι μου κάνει ο νάσος; όλα στη φόρα! αλλά πώζ να λογοκρίνω τον φίλο μου; για την ακρίβΓεια το χαρτί, περιείχε δύο πλάνα: ένα στημένο πάνω στον βοζί, και ένα παραλλαγμένο, για την περίπτωση, κατά την οποία ακυρωνόταν το σετ. καλύπτουμε όλα τα: εν,δε,χό,με,να!

γ

Ανώνυμος είπε...

υπήρξαν στιγμές που ο Βοζίκης ήταν συγκινητικός!
όσο για τη συνέντευξη, ήξερα ,έχοντας διαβάσει συνεντεύξεις του, ότι ο Βοζίκης είναι ξεχωριστή περίπτωση συνεντευξιαζόμενου, κάτι που επιβεβαίωσε την Πέμπτη.

με αφορμή το ζήτημα που θίξατε στη συζήτησή σας με το Βοζίκη ,αναφορικά με την ανάγκη του καλλιτέχνη να έχει οπτική επαφή με το ακροατήριό του, θα ήθελα να πω ότι αυτή η ανάγκη υπάρχει,κάποιες φορές, κι από την πλευρά των ακροατών (και του ραδιοφώνου) ,ειδικά σε εκπομπές όπως η προχθεσινή, κι αυτήν την ανάγκη μας την κάλυψε ιδανικά ο Νάσος με τις φωτό του και το βίντεο.
τέλος,θα ήθελα, σε αντίθεση με την Ντινιώ, να δω σε φωτό την έκφραση του Sheman, όταν στην ερώτησή του προς το Βοζίκη, αν τον προσβάλλει να τον συνοδέψει με την κιθάρα του παίζοντας το "αφιλότιμη", προκείμενου ο πρώτος να ικανοποιήσει ένα τραγουδιστικό απωθημένο του , ο Βοζίκης έξυπνα του απάντησε (στο περίπου) : εμένα όχι,θα παίξω αυτό που έπαιξα προηγουμένως, δηλ. το δικό του κομμάτι .

συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στο σέσιον! σας ευχαριστούμε!

John G. Simandiras είπε...

άρη, σ' αγαπάμε. κι ας είσαι οσφπ.

free, τι να σου πω: "άντε πνίξου;".

δανάη, κρύβε λόγιααα...

ντινιώ, σαφώς. μέσα από τζάμι, μόνο τζαμάτες θα βγουν οι φωτό. ευχαριστώ που με λες "σούργελο". είμαι. και φαίνομαι;

ζπάη, καρδΓιά μου, είσαι μεγάλη καρδΓιά.

άρη (the second coming): φτάνει τα επαινετικά, θα καρφωθούμε ότι τα 'χουμε! ενώ το μόνο που κάνουμε μαζί, είναι να ακούμε ιμάτζιν.

ξία, είσαι καρφάρα. άσ' το να περάσει απαρατήρηtalk.

outsider, όπως καταλαβαίνετε, για λόγους ασφαλείας, κάθε κίνηση μες στα στούντΓιο της ΕΡΤ3 βιντεοσκοπείται (δουλεύουμε και βράδυ κιόλας, εκτεθειμένοι σε χίλιους δΓυο κινδύνους...). να σας δώκω ένα αντίγραφο της βιντεοκασέτας. εκεί θα δείτε όλες τις εκφράσεις. πού θα βρεθούμε;

προς εμένα: δεν ξανασχολιάζω σχόλια. it doesn't pay my rent.

mystery falls down είπε...

Όλα κύλησαν θαυμάσια. O Βοζίκης εντυπωσίασε (αν και χρωστάει ακόμα κάποιες απαντήσεις (γραπτώς)), ο Νάσος αποτύπωσε ιδανικά (φωτογραφικά) τη βραδιά, οι ερωτήσεις των κειμενογράφων σας ήταν ανέλπιστα εύστοχες και το φινάλε (με τη μεγαλειώδη ερμηνεία σας) θα μείνει αξέχαστο. ΣυγχαρητήρΓια (πολλά πολλά)!

ΥΓ. Μέγας είσαι Ιωάννη Γ. Σημαντήρα και θαυμαστά τα έργα σου, τα τέκνα σου και οτιδήποτε άλλο αγγίζεις (κάτι σαν άγγιγμα του Μίδα)!

John G. Simandiras είπε...

μουχλαλούλουδα,
σας χρωστώ.
χάρη σε εσάς, κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανιζμός αντρώπωουν.

ο μίδας, αν μου τα έμαθαν σωστά στο σκολειό, είχε κατάληξη ατυχή. μην με παραλληλίζετε με τον μίδα, αν θέλετε. πείτε: "ανακαλώ".

(όλος) δικός σας,

γσ

Ντη είπε...

Σούργελο/sure γελώ!Για την ακρίβεια,σας χαμογελώ!

haxou aka joy! είπε...

Μπορεί να μην άκουσα το λάηβ, γιατί...ε...χμ... κοιμήθηκα! (...καλά, μη βαράτε άλλο!) αλλά δεν είναι δύσκωλο να καταλάβω από την καινούρια φώτο ότι ο Σημαντήρας τα έδωσε όλα...στο Βοζίκη.

Ντη είπε...

Χα,είναι αυτό που λέμε "ο άνθρωπος σκοτώνεται στη δουλειά".Μέχρι εχτές είχαμε το ιδρωμένο μπλουζί του Τζον.Τώρα όμως έχουμε και φωτογραφικά ντοκουμέντα!

Ανώνυμος είπε...

focus στην έκφραση του Βοζίκη!
Νάσο,give us more, please.

K the Clown είπε...

Διάβαζα
Διάβαζα αλλά δεν είχα κουράγιο να γράψω. Μια το αριστερό βλέφαρο έκλεινε, μια το δεξί. Είπα όταν είναι ανοιχτά και τα δύο να γράψω γιατί γράφω με γκρικλις(τςςςς) και εδώ είναι επίσημα τα πράματα, πρέπει να προσέξω την ωρθωγραφεία μου.

Τόσα σκέφτηκα διαβάζοντας σας. Τα οποία φυσικά τα έγραψα νοητά στο μυαλό μου και τα ξέχασα. Χεκ, τι να κάνεις; Όχι όλα νομίζω. Ας πούμε:

Τι αγαπημένα παιδιά που είστε! Χαίρεται να μπαίνει κανείς στο blog να σας διαβάζει. Πολύ σημαντικό έργο κύριε Σημαντήρα. Πολύ πολύ.

Έφυγα λιγάκι βιαστικά νομίζω από την εκπομπή, ήρθα αλαφιασμένος, έφυγα αλαφιασμένος από κεκτημένη ταχύτητα. Όταν χτύπησε το κινητό μου το πρωί για να συνεννοηθούμε βγήκε το όνομα Σημαντήρας χωρίς να το περάσω. Δεν με εξέπληξε αυτό αλλά το γεγονός ότι έχετε το ίδιο νούμερο εδώ και 7 περίπου χρόνια. Γιατί τόσα το έχω εγώ. Η ιστορία λέει ότι το ζήτησα πριν από 7 χρόνια από τον αγαπητό κύριο Κυριάκο Σκορδά για να σας δώσω το τελευταίο demo από αυτά που δίναμε τότε σαν Private Lies. Αλλά για κάποιον λόγο τον οποίο δεν θυμάμαι πια δεν σας πήρα τηλέφωνο. Οπότε εμφανίστηκε στην οθόνη μου μετά από 7 χρόνια...

Φςςςς. Πόσο περιττές ήταν αυτές οι λέξεις. Τέτοια σκεφτόμουν που λέτε...

Κύριε Μουχλαλούλουδα, Μέγα
Προβοκάτωρ, τα χρωστούμενα θα πληρωθούν. Μάλιστα για την ακρίβεια έχουν πακεταριστεί εδώ και μία βδομάδα. Αλλά. Αλλά δε γνωρίζω για ποιον ακριβώς λόγο, δεν σας έχουν επιστραφεί. Και εγώ αναρωτιέμαι. Πολύ σύντομα όμως...

Φαντάζομαι θα το έχετε βρει το ντουέτο μας κύριε Σημαντήρα αλλά το άκουσα και εγώ εδώ:
http://rs65.rapidshare.com/files/93821428/2l8_simantiras_radio_show_Feb21_2008.mp3
και όπως σας είπα και μόλις τελείωσε η εκπομπή καταστραφήκαμε και οι δύο για πάντα... Επιτέλους τόσο καιρό το παλεύω, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Κατά τα άλλα super.

Τι έγινε έγραψα το μεγαλύτερο σχόλιο με διαφορά ή να συνεχίσω ακόμα λίγο; Α, για τις φωτογραφίες του κύριου Τερτουλιάνη το μόνο που έχω να πω είναι μάτια μου, κομμάτια μου, αλλά για την όλη κατάσταση και αφού τα καταφέραμε στο παρατσάφ θα προσθέσω πάλι καλά. Καλά αν περίμενε κάποιος να δει την οπτική του και την φωτοαπεικονιστική του ικανότητα τώρα μάλλον δεν έχει περάσει από το blog του...

Για όλα τα υπόλοιπα τα όμορφα λόγια ένα έχω να πω. Μου φαίνονται πάρα πολύ ύποπτα. Τόσο ύποπτα που καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι αληθινά.

Αχ, κάνει και όμορφες μέρες...

John G. Simandiras είπε...

...kostakis, one final word:

join the resistance. DON'T fall in love.

thaks-thanks-thanks,

γσ