Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

water, erm, sports

KυρΓιακή βράδυ. Αυγούστου 05. Βγαίνω για το προτελευταίο-πριν-από-την-άδΓεια- τρεχτικό σέσΧιον στην άδΓεια πόλη. Ερημιά τού κερατά. Του θανατά, θα έλεγα. Αλλά σιγά μην του κάνω το κέφι τού Χάρου τώρα. Μαυρίλα και βρεγμένοι δρόμοι. Το δρομολόγιό μου; Το στάνταρ. Σαράντα ΕκκλησΧιές-Μακεδονία Παλάς, αλέ ε ρετούρ. Έντεκα και είκοσι πρώτα λεπτά, και δΓιασχίζω κάθετα την ούλτρα επικίνδυνη δΓιάβαση την πριν από το Ξενοδοχείο. Τρίτης Σεπτεμβρίου και Παραλιακή ασούμε. Και τι να δω; Τι να δω, πού νόμισα ότι έχω παραισθήσεις; Τα μικρά ποτιστηράκια στα γρασίδΓια της Παραλίας δουλεύουν! Στο ημιφούλ, μάλιστα. Πιτσιλάνε, κατουράνε και ποτίζουν τα μουσκεμένα από τη συνεχή βρόχα όλης τής ημέρας χορτάρΓια. Οφθαλμαπάτη, λέω μέσα μου και συνεχάω. Βουτάν τα πόδΓια μου στιζ γεμάτες λασπωμένα ύδατα λακκούβες τού πλακόστρωτου. Όπως κάθε φορά που βρέχει. Δεν είναι δυνατόν. Θα παραείδα.

Κι όμως, δεν είχα παραδεί. Το ξανατσέκαρα στην εpeeστροφή, οn my -running- way home. This is Thessaloniki. This is Greece. This is why it is so fun to live here. ΚύρΓιε Δήμαρχε, αγαπητέ συνδρομέα Παπαγεωργόπουλε, φτερωτέ γιατρέ, ας ήταν να γινόσασταν πουλάκι, και να βλέπατε τη σκηνή. Είμαι σίγουρος ότι θα δίνατε στον εαυτό σας πολλά και θερμά συγχαρητήρΓια. Όπως ο συνάδελφος Πολ-ύδωρ, συνεχάρη εαυτόν για τις επιτυχίες στον τομέα τής πυρόζβεσης. Παρά το μπόλικο ύδωρ τού επωνύμου του, οι πυρκαγιές τού πάνε κόντρα, και εξακολουθούν να μαίνονται, καθώς τυπολατρικά και κλισέδικα και ευλαβικά λένε κι οι δημΙοσΧιόγραφοι.

(ΠΧοιο θα ήταν άραγε το αντίστοιχο; Μια καυτή μέρα τού καλοκαιρΓιού να ανάψουμε τις σόμπες;)

ΓΣ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δγιαβάζοντας αυτό το ποστ, δάκρυα κυλούν από τα μάτχια μου..θέλεις η έρημη θεσσαλονίκη που ουκ ολίγες φορές την έχω αισθανθεί,θέλεις τα ήδη βρεγμένα χορτάργια, θέλεις τα ποτιστηράκχια που συνεχώς δαπανούν νεράκι αλόγιστα,ασταμάτητα,ακούραστα,θέλεις..θέλεις..θέλεις..
Μήπως οι δημαρχέοι και οι νομαρχέοι προαπαθούν να κρατήσουν, με τόση υγρασία στο γκαζον αλλά και στις εικαστικές παρεμβάσεις-λακκούβες του δρόμου, τον τίτλο της της υγρης και ΕΡΩΤΙΚΗΣ θεσσαλονικής?Μήπως τους απο-παίρνουμε αδίκως?
Γιάννη,τώρα τρέχεις σε άλλα δρομάκχια,ευελπιστώ να είναι καλύτερα, χωρίς κινδύνους στραβοπατήματος,δίχως εκείνα τα αδγιάκριτα βλέμματα περιέργειας(που όταν τρέχουμε εδώ στην γελλαδάρα μάς κοιτούν λες και παίρνουμε ναρκωτικά in front of them ή νομίζουν ότι κάποιος μας κυνηγά ή ότι τρέχουμε για να προλάβουμε κάτι..
db

Leigh-Cheri είπε...

Δεν ξέρω από ποιο σημείο ακριβώς περνάς την Στρατού απέναντι όταν τρέχεις, αλλά ανάμεσα στην 3ης Σεπτεμβρίου και την Καυταντζόγλου, εκεί όπου βρίσκεται η στάση προς τη μεριά της παραλίας, έτσι και πας τρέχοντας να προλάβεις λεωφορείο, την έχεις κάτσει κανονικά! Ο δρόμος δεν δΓιαφέρει σε τίποτα από το κύμα του Δούναβη. Ακόμη και τα οχήματα πάνε σαν βάρκες.
Κατά τ` άλλα, όλο έργα είμαστε. Τώρα ειδικά, όλη η πόλη υπό ανασκαφή. Να προλάβουμε και την έκθεση μπρε!

Εγώ πάντως παιδΓιά, τώρα που γύρισα κι απ` τις δΓιακοπές, βγήκα κι έτρεξα ξανά στην πόλη, αγκωμαχώντας, στραβοπατώντας κι αδΓιαφορώντας για τα βλέμματα, όσων ακόμα είναι εδώ.
Δεν θα πεθάνουμε ποτές εμείς οι τρέχτες!...

Γιάννη να καταγράψεις τα χιλιόμετρα που θα πράξεις εκτός των τειχών και να ρθεις να μας πεις: "έτρεξα κι εκεί εγώ". όχι μόνο για τις συναυλίες: "ήμουνα κι εγώ εκεί".

Φένια

Ανώνυμος είπε...

φένια,

δεν θέλω να τα λέω όλα. αρκετά δεν δημοσΧιοποιώ; αλλά έχω τρέξει σε αρκετούτσικα μέρη. και τώρα σκοπεύω να τρέξω σε όχι και τόσο βολικές επιφάνειες. *τι χαζούλης ο χριστούλης! αντί να τρέξει στο νερό, περπάτησε μόνο. μάλλον ήταν βαδιστής. βουδιστής, πάντως, δεν ήταν.*

γουστάρεις άμεσο ιντεράκσον;

γσ

Ανώνυμος είπε...

κι εσύ μες στο αστικό τοπίο τζογκάρεις, φε.

γ

Leigh-Cheri είπε...

Χα χα!
Ναι. Τόσο άμεσο που δεν το φαντάστηκα καν για να το περιμένω και να το κάνουμε τσατ το μπλογκ.

Αστικό τζογκινγκ πια, αν και τώρα η πόλη μοιάζει ζαβλακωμένη εντελώς. Για κάποιον που τρέχει είναι μια χαρά. Ούτε τα φανάρια δεν χρειάζεται να προσέχει. Κατά τ` άλλα όμως...

Καλή συνέχεια.

Φένια

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Ντροπή σας!

Να σπαταλέτε έτσι ασύδοτα το νερό του πλανήτη μας όταν γνωρίζετε ότι εμείς εδώ στην Κένυα διψάμε;

Σας δίνω κατάρα να πάτε να πνιγείτε όλοι σας μέσα στον αβδηριτισμό* σας!

[*Κενυάτης Κενυάτης, αλλά οι ελληνικούρες ελληνικούρες.]






Διψάω...

Nada είπε...

Την καλησπέρα μου και τα συγχαρητήρια μου για το ιστολόγιό σας

Ανώνυμος είπε...

29-8-07
ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!

Τέτοιες μέρες που η Ελλάδα καίγεται, ξεδιπλώνονται -επιτέλους -μπροστά μας το μεγαλείο, η διορατικότητα και η περιβαλλοντική ευαισθησία του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Και του αξίζουν, τελικά, όχι μόνο τα συγχαρητήριά μας, αλλά πολλά περισσότερα.

Γιατί όλη αυτή η "σπατάλη" νερού, ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗ δεν ήταν, αλλά ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε , αν οι πυρκαγιές στραφούν προς τα βόρεια, η πόλη θα ήταν τόσο πλημμυρισμένη, ώστε ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ!
Πού να το καταλάβουμε αυτό εμείς, οι φτωχοί θνητοί, οι κοινοί άνθρωποι!

Σκύψτε, λοιπόν, το κεφάλι και προσκυνείστε τα έργα των κυβερνόντων.

ΑΠΙΣΤΟΙ! ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! Που τολμάτε να ρίχνετε άκυρο στις εκλογές! ΟΥΟΥΟΥΞΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

"///... Γιατί όλη αυτή η "σπατάλη" νερού, ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗ δεν ήταν, αλλά ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ του δήμου Θεσσαλονίκης... ///"

xαρά, εμείς οι νεοδημοκράτες το λέμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

γράψε κι άλλα!

γσ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που επιτέλους Χα και Για κατανοήσατε και εκτιμήσατε δεόντως την οξυδέρκεια, την οργανωτικόητα και αν μύτη άλλο τη μεθοδικόητα του δημάρχου μας αλλά και του fromage-νομάρχα μας!Γειά στο στόμα σας!

Ανώνυμος είπε...

..και μη χάσει..εκείνη η Ντινιώ..αμέσως να ειρωνευτεί περί ερωτικής και υγρής Θεσνικής..Να δγιοριστεί στη Σπιναλόνγκα παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

ντινιώ, μόνο οι ερωτικοί άνθρωποι πράττουν ερωτικούς συνειρμούς.

γσ

Ανώνυμος είπε...

Γαλάζιο μας παιdb,

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ,
να πάρεις τον...ίσιο δρόμο (τον δεξιό) και να αφήσεις τα ΕΡΩΤΙΚΑ και ΥΓΡΑ για τους άθεους σαρκολάγνους...μπρρρ, ανατριχιάζω...που ακούν διαμάντια κι άλλα τέτοια παγανιστικά.

Έχομεν ανοιχτάς τας αγκάλας μας δι εσέ. Κι έτοιμα πολλά φακελάκια ε-σταυρωμένα.
Με το αζημίωτο.

Ανώνυμος είπε...

Δεξι-χά, τι χά που μου δίνεις!Εμείς δεν είμεθα "χαμένα κορμιά" ή αλλιώς λοστμπαντικά.Αν και τώρα τελευταία κυκλοφόρησαν και ένα άγιο τραγουδάκι για κάποιον πάτερ Ζωσιμά..αν δεν κάνω λάθος, που ήχει ωσάν ψαλμωδία στα αφτιά μου.Νομίζω και στα δικά σου.
Σε φιλώ και όλα να μας παν δεξιά!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέτε, καλέ;
Τέλος πάντων.
Πού είναι το τσατ μας; Εο;

Ανώνυμος είπε...

Ε, λοιπόν δε γίνεται άλλο. Θα σας αποκαλύψω την πραγματική αλήθεια (και όχι την ψεύτικη):

Ο JOHN SIMANDIRAS ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΥΔΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΙΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Η γαλάζια παιdb κι εγώ στηρίζουμε την προεκλογική εκστρατεία του, γυρνώντας όλη μέρα με ένα νοικιασμένο βανάκι, παίζοντας από τα μεγάφωνα χριστιανικές ψαλμωδίες των Λοστ Μποντις (...εξού και το "αγιο τραγουδάκι για τον πάτερ Ζωσιμά...") και καλώντας τον κόσμο να ακούσει τις ομιλίες του κάθε βράδυ 12 με 1.

ΟΡΙΣΤΕ.
ΤΩΡΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ.
ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.
ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ.
ΚΑΜΙΑ ΛΟΣΤ.
ΨΗΦΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σ' αγαπώ, πάτερ Ζωσιμά. Πες κι άλλα, Χα. Πες τα όλα. Βγάλε όσα έχεις μέσα σου.

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθχεια να λέγεται ή αλλιώς να καίγεται και φυσικά να εκλέγεται!

Ανώνυμος είπε...

Άντε, καλό μου, άλλαξέ το!
Κι ας είναι να γράψεις και δυο λέξεις μόνο. Για το..."κριθαράκι", ασ` ούμε... Γκρρρ!...

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μαρέσει..κράτα το έτσι!Εκτός και αν γράψεις για το ογκραντέν της Φε.

χαμογελίνια

db