Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2006

U2 and Green Day are coming

O μεν συνέβαλε καθοριστικά στο πέραζμα του ραπ και του χιπ χοπ στα μεγάλα ακροατήρΓια. Συν τοις άλλοις, του χρωστούν πολλά οι Red Hot Chili Peppers. ΧώρΓια που ανέστησε την καρΓιέρα κοτζάμ Johnny Cash. Επίσης -παραλίγο θα το ξεχνούσαμε-, εμφύσησε πνοή αστέρων στους System of a Down. ΚυρΓιολεχτικά αμέτρητες (και τόσο σπουδαίες) οι περγαμηνές του, που δικαιούται τον τίτλο τού ΜεγιστάναΤωνΠοτενσΧιόμετρων και του ΜάγουΤήςΚονσόλας.
Οι, δε, γεμίζουν ασφυχτικά στάδΓια, και σπέρνουν μαζικά ρίγη. Δεν έχουν αφήσει κίνηση για κίνηση αχτιβιστική, στην οποία να μην συμμετέχουν. Τις έχουν πάρει ζβάρνα όλες οι αγκιτάτορες. Από τιζ δράσεις τήζ ΔΓιεθνούς Αμνηστίας, μέχρι τού Γκέλντοφ τις παντοειδείς δΓιοργανώσεις.
Ο μεν δεν είναι άλλος από τον γκουρού Rick Rubin. Οι, δε, ονομάζονται U2. O μεν και οι δε ανακοίνωσαν τη –για πρώτη φορά- συνεργασία τους. Ο Rick θα αναλάβει την παραγωγή τού νέου δίσκου των U2, ο οποίος αναμένεται εντός τού 2007.

Καθώς, λοιπόν, οι U2 έχουν μπει σε τροχιά ηχογράφησης τού νέου δίσκου τους, πρόλαβαν και ηχογράφησαν μαζί με τους Green Day μια δΓιασκευή ενός τραγουδΓιού των Σκοτσέζων Skids, του τραγουδΓιού ‘Τhe Saints Are Coming’.

H επιλογή τού συγκεκριμένου τραγουδΓιού δεν στάθηκε τυχαία. Saints λέγεται η ομάδα (αμερικανικού) φουτμπόλ τήζ Νέας Ορλεάνης. Και τα έσοδα από τις πωλήσεις τού single θα ενισχύσουν χρηματικά τον αγώνα υπέρ τής αποκατάστασης της πληγείσας Νέας Ορλεάνης, μέσω τής Οργάνωσης τού The Edge, Music Rising. Η δΓιασκευή θα συμπεριλαμβάνεται και στο ‘U218 Singles’, τη συλλογή με 16 εμβληματικά τραγούδΓια των Ιρλανδών, μαζί με άλλο ένα νέο τραγούδι. Και το ‘The Saints Are Coming’, και το έτερο καινούργιο track τής συλλογής ηχογραφήθηκαν τον περαζμένο μήνα στο Λονδίνο, στα θρυλικά Abbey Road Studios, την εστία κάπΧοιων ...Beatles.

Όσοι πιστοί ας προσέλθουν, για να ακούσουν το ‘Τhe Saints Are Coming’ στο www.u2.com, την επίσημη δΓιαδιχτυακή βάση των U2. Δεν απαιτείται παρά Flashάκι.

Λαμπρή στιγμή (και δη για ευγενέστατο σκοπό) για δυο από τα πΧιο …πιστΧιάρικα γκρουπ των καιρών μας το ‘The Saints Are Coming’, και μετά χαράς συμπεριλαμβάνεται στο playlist των ‘δΓιαμαντΓιών’.

Σκοπεύουμε να το λιώσουμε στο παίξιμο.
Γιάννης Σημαντήρας
Σ Υ Ν Δ Ε Ζ Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α :
1. Οι Άγιοι, η ομάδα αμερικανικού φουτμπόλ τήζ Νέας Ορλεάνης: http://www.neworleanssaints.com.
2. H Πρωτοβουλία (και) του Τhe Edge για τη βοήθΧεια προς τουζ μουσικούς τήζ ΝέαςΟρλεάνης: http://www.musicrising.org.
4. Abbey Road Studios: http://www.abbeyroad.co.uk.
5. H ιντερνετική φωλιά των U2: www.u2.com.
6. To myspaceικό αντίκριζμα των U2: http://myspace.com/u2. 117.135 friends την ώρα που συντάσσεται το παρόν ποστ.
Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Α :
The Edge of U2, Billie Joe Armstrong of Green Day and Bono of U2 perform in a pre-game concert with Green Day prior to the Monday Night Football Game between the Atlanta Falcons and New Orleans Saints as part of the re-opening of the Superdome in New Orleans, Louisiana on September 25, 2006. Photo by Kevin Mazur/WireImage.com.
Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ E I Σ :
a. To ‘The Saints Are Coming’, βγαίνει σε single, ‘‘later this month’’, κατά το www.u2.com.
b. Για το ξανάνοιγμα του Superdome: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/5380242.stm.
c. Νίκησαν ή έχασαν οι Saints, στη επανεμφάνισή τους στο Superdome, το Στάδιο που συμβολίζει το δράμα τής Νέας Ορλεάνης; Για την Ιστορία, οι Saints... http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/other_sports/american_football/5378840.stm.
d. Άντε κι αυτό: Το Superdome: http://www.superdome.com/site.php.
Παρέλειψα κάτι; Συμπληρώσεις δεκτές: diamonds@ert3.gr. (Γ.Σ.)

5 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Απίστευτο! Από τις ελάχιστες φορές που μεταδίδετε τραγούδι πριν την επίσημη κυκλοφορία του! Το άρθρο διαφωτιστιΚΑκότατό. Υπερσυνδέσμους να χαρούν τα μάτια μας! Τι τη θέλατε αυτή τη φωτογραφία του Rick Rubin. Καμιά καλύτερη δε βρήκατε; Σε κάθε περίπτωση πολλά συγχαρητήρια! (Σα δεν ντρέπονται οι κειμενογράφοι μου! Τόσα λεφτά για μερικές λέξεις; Αν ήθελαν να φτιάξουν περιουσιές γιατί δε γινονταν κρατικοί ραδιοφωνατζήδες για να χεστούν στο τάληρο; Συγνώμη για την έκφραση. Δυστυχώς όμως με τέτοιες ατάκες προσπαθώ να παραμυθιάσω τον ανταγωνισμό ότι συμφωνώ μαζί του. Λέτε να πΧιάσουν;)

Oneiros είπε...

..προς στιγμήν, νόμισα πως εννοούσες ότι ξανάρχονται οι U2 με παρέα τους Green Day αυτή τη φορά, και πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη (από την ευτυχία, εννοείται).
Κι ότι συζητούσα τις προάλλες μ' ένα φίλο τι σχέση είχε η Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες μ' αυτή στην οποία ζούμε τώρα (hint, για τους αδύναμους λύτες: καμία απολύτως)

Ανώνυμος είπε...

Όντως αυτό το "are coming" είναι λιγάκι παραπλανητικό δίνοντας ένα σκίρτημα χαράς ότι έρχονται στην πόλη μας(καλά θα ήταν).Τουλάχιστον,δισκογραφικά.Εχτές ακούσαμε και την δγιασκεύη,ωραία,υποσχόμενή μας πολλά,και για τα υπόλοιπα σονγκς που θα περιλαμβάνει αυτή η συνεργασία τους.Μπράβο Γιάννη για την εξονυχιστική έρευνα που έπραξες επί του θέματος.
ΥΓ.πω πω μούσι..Αυτός και ο Νικόδημος.

mystery falls down είπε...

Λέτε ένα YSI να αναστήσει το post;

Ανώνυμος είπε...

http://download.yousendit.com/6B04CFC129EB2937