Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2006

Love’s drummer on our show! Oct 05-2006

Mια βραδιά πριν από τη συναυλία του στον ΜΥΛΟ τής Θεσσαλονίκης, ο drummer των Love, Alban ‘Snoopy’ Pfisterer, μάς έκανε την τιμή και κόπΧιασε αυτοπροσώπως στο στούντΓιο μας. Επί ένα ημίωρο, από τις εννιάμιση έως τιζ δέκα, ο Alban απαντούσε στις ερωτήσειζ μας, με ελάχιστες ενδΓιάμεσες ανάσες, κατά τις οποίες μεταδίδαμε τραγούδΓια από το πρώτο (ever!) σόλο άλμπουμ του. Στον δίσκο αυτόν, τον Άλμπαν συνοδεύουν Έλληνες μουσικοί. Οι ίδΓιοι που θα πλαισΧιώσουν τον Άλμπαν σήμερα, Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου, στο Club τού ΜΥΛΟΥ.
Ένας από τους μουσικούς ετούτους, ο Θανάσης Κλεώπας, ανέλαβε να μεταφέρει στην ωραία μας γλώσσα τις απαντήσεις τού Άλμπαν, αλλά και να μας τραβήξει την καθΧιερωμένη σουβενιρίσΧια φωτό (την οποία και καρφιτσώσαμε κιόλας με περηφάνια στον παρόντα ηλεκτρονικό πίνακα ασούμε, εννοώ το μπλογκέλιόν μας). Ο Άλμπαν, ευγενής, προσηνής (γαμώτη μου, βαρΓιέμαι να ψάχνω άλλα σε -νής λήγοντα!)... ευγενής, προσηνής, άνετος, χαλαρός και κουλάτος, απάντησε σε ερωτήσεις για τα αλλοτινά, τα σημερνά και τα μελλούμενα. Ακόμα και στου Μπη τη σταλμένη με SMS ερώτηση τι χρώμα κάλτσες φορά, όταν είναι στη σκηνή! Όπου δήλωσε ότι φοράει μία κόκκινη και μια πράσινη (όχι τις ίδΓιες πάντως σε κάθε λάιβ, το δΓιευκρίνισε ο άνθρωπος, θα έζεχνε ποδαρίλα αλλιώς!).

Με συγκίνηση μίλησε για τον φρεσκοχαμένο (ο Θεός να τον αναπαύσει) Arthur Lee, τον οποίο είχε συναντήσει σχετικά πρόσφατα. Ανάμεσα στις άλλες ερωταπαντήσεις που διημείφθησαν στον αέρα τού 102FM και των ‘δΓιαμαντΓιών’, ξεχωριστό ενδΓιαφέρον παρουσίασε ο εξής δΓιάλογος:
— Γιατί οι Love δεν δεχόντουσαν να βγουν σε περΓιοδεία, τον πρώτο καιρό;
— Γιατί ο Arthur αρνιόταν να παίξουμε δεύτεροι, μετά από ονόματα όπως οι Them, όπως μάς πρότειναν τότε οι ατζέντηδες. Ή θα έπαιζε πρώτος ή δεν έπαιζε καθόλου...


Τηρώντας την παράδοση και τα ήθη+έθιμα της Κοινόητάζ μας, χαρίσαμε και δωρεάν προσκλήσεις από το ράδΓιο με SMS (Βαγγέλης -ε, καλά, τώρα...- Μιχαλακάκης, Δανάη ΜενεξΧιάδη, Γιώργος Ασημακόπουλος). Όμως, το blog μας ακολουθεί τη δική του πορεία, και χαρίζει και αυτό, με τη σειρά του, δυο μονές προσκλήσεις για το γκιγκ τού Άλμπαν εν Μύλω απόψε, Παρασκευή και έξι Οκτωβρίου. Θα τις λάβουν αυτεπάγγελτα οι δύο πρώτοι e-αναγνώστεζ μας, που θα στείλουν στα comments όνομα και email επικοινωνίας. Τα ονοματεπώνυμα των δύο πρώτων σχολιαστών τού παρόντος post θα υπάρχουν στη λίστα με τους προσκεκλημένους (δηλαδή τουζ τζαμπατζήδες) τού λάιβ. Αν (και μόνο αν) δημιουργηθεί πρόβλημα στην είσοδο, τότε (και μόνο τότε) προσεγγίζουμε την Ελευθερία Ιωαννίδου.

Και εις άλλα με υγεία. Και εις Άλμπαν με υγεία.

Γιάννης Σημαντήρας

ΥΓ: DEADLINE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ 12:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΛΑΪΝΗ ΦΩΤΟ: Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΛΕΩΠΑΣ (ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ) ΚΑΙ Ο ALBAN LOVE

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Cheers and thanks, Maria.

1) Γιατί δεν μπορώ να μπω στΗν μπλογκ σου;

2) Πες τα, όλο υπό πίεση χρονική λειτουργούμε στη ζωή, τώρα να μας στενεύει και το κολάρο τού 9με10; Ε, μα πΧια! Αφού το πήρε χαμπάρι κι ο Άλμπαν: "you're under pressure, ah?"

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ημιαπολαυστική και ΚΑΤΑδιασκεδαστική θα συμπλήρωνα. Η μετάφραση δεν ήταν ακριβής όμως. Παραλίγο να χαθεί το feeling.

Αφού θες να αδυνατίσεις καλή είναι η πίεση. Μειώνει τον όγκο. Εκτός αν είσαι υγρό...

Ανώνυμος είπε...

Καληηη ήταν μωρέ!Κάπως έτσι τον φανταζόμουν τον τύπο,λίγο στο πιο ξανθό του!Γιάννη,ωραίο μπλουζάκι και χαμόγελο της κρεστ ασούμε.Και γιατί να μη χαίρεσαι?You are the master,fortunately not the monster,of the radio.You deserve respect!(οποιαδήποτε ομοιότητα με sms σταλμένο σε άλλη εκπομπή,δεν είναι τυχαία).

mystery falls down είπε...

All we ever wanted was everything! Νομίζω ότι από τη στιγμή που οι ρυθμοί μας συγχρονίστηκαν με αυτούς των ΔΓιαμαντιών η επιθυμία μας πραγματοποιήθηκε. Τουλάχιστον μουσικά.

Simantiras: Αυθεντικός χρυσοχόος της ατάκας και των συνεντεύξεων.

ΣυγχαρητήρΓια.

ΥΓ. The Diamonds- lution has begAn!