Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2006

Heavy Pettin’


Θα είμαι σύντομος, λιτός, κοφτός, όπως είναι και οι Be Your Own Pet στον ήχο τους. Οφείλω να είμαι έτσι σπιντάτος, αν θέλω –έστω κατ’ ελάχιστον- να συμβαδίσω με την οξύτητα και την οξύνοια αυτών των αυθάδικων πιτσιρικάδων από…; Από το Nashville, γαμώ την country τους! Ή την cUntry τους, κατά τον Jeff Walker και τους Flüffers.
Kανείς Be Your Own Pet δεν έχει ξεπεράσει, δΓιαβάζουμε εδώ κι εκεί στο Ιντερνέτ, τα 17 του. Αν και γω δεν φημίζομαι ότι πάντα μεταφέρω τις σωστές ηλικίες. Τρία σερνικά και ένα παλιοθήλυκο, η Jemina Pearl, συναποτελούν τους BYOP. Ένα όλο κι όλο το άλμπουμ τους, και τίτλος του το όνομα του γκρουπ. Στον δίσκο των BYOP, αδέρφΧια μου, ζούμε ένα teenage-punk όνειρο, ασταμάτητου γκαζιλικίου και χωσίματος. Και κοπανήματος. Υπάρχουν και οι κουλαριστότερες φάσεις, έτσι για μια ανάσα, αλλά κι αυτές ηλεκτρικά δοζμένες. Και, ναι, το μεγαλύτερο σε δΓιάρκεια τραγούδι εδώ, αγγίζει τα 3λεπτά και 26δεύτερα (και πολύ είναι).

Για να μην τα πολυλογούμε (και συνεπώς art-rockίζουμε από κειμενική σκοπΧιά, είμαστε και σε πανκ περΓιοχές), ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα μπαράζ γκαράζ! Ένα αδΓιάκοπο χατσούκιζμα από πανκοειδή ραπίζματα και μπατσάκια στ’ αφτΧιά είναι το ‘Be Your Own Pet’, και όλη η κενωνία πρέπει να το μάθει αυτό. Γκαραζοπροσανατολιζμένη noise-pop υψηλών προδΓιαγραφών και απαιτήσεων. Ξερό, ωμό, αγριωπό ροκενρόλ, βασιζμένο στα στοιχειώδη. Πώς να μην το αγαπήσουμε μετά;

photo (c) Nicole Lucas

Αμέ, οι μανιακοί με τις συγκρίσεις μουσικογραφΧιάδες κόλλησαν κιόλας την ετικέτα τής Debby Harry-wannabe στην Jemina, ας όψεται το ξανθό το μαλλί. Άλλοι, λόγω τού τσαμπουκαλεμένου ύφους και ήχου, την παρομοίασαν με την Karen O των Yeah Yeah Yeahs. Εγώ μυρίστηκα κι ένα attitude παραπέμπον στην (αααχχχ…) Cristina Martinez (Boss Hog, Pussy Galore). Kι όταν δΓιάβασα ότι αποπειράται επίτηδες να ξεράσει επί σκηνής (αυτά είναι πανκΧιά!), τότε την αγάπησα έτι περαιτέρω. Μακάρι να την αγαποιήσω κάποτε… Jeminaaa…

Γιάννης -να-βάλουμε-κι-άλλες-φωτό-τής-Jemina;- Σημαντήρας

ΥΓ: Το κομμάτι αφΧιερώνεται στους φίλους Χ.Κ., Η.Α. και Π.Λ. Cheers, guys!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια, σιγά μην ασχολιόσουν με τα ονόματα των σερνικών. Μόνο στο παλιοθήλυκο επικεντρώνεσαι. Διαμαρτύρομαι για πολιτική διακρίσεων εναντίον του αρσενικού πληθησμού.
Μα που ζούμε?

Ανώνυμος είπε...

Άσε άσε!
Απ` το αδΓιάκοπο χατσούκιΖμα θα το παθε ο καψερός!
Εγώ λέω να μην βάλεις κι άλλες φώτο
αφού δεν το αντέχεις!

mystery falls down είπε...

Οι Be Your Own Pet έχουν την πλήρη υποστήριξη των Sonic Youth (εξάλλου για αυτό υπέγραψαν στην δισκογραφική εταιρεία (Ecstatic peace) του Thurston Moore)με τους οποίους εμφανίστηκαν μαζί και συναυλιακά (ως support). Αναμένουμε περισσότερες ... μεταδόσεις (όχι φωτογραφίες)

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει το ονοματάκι τους"Be Your Own Pet".Έχει κάτι το λούτρινο και το αγαπησχιάρικο ασούμε!(καλά η Ντι στον κόσμο της είναι).Μπράβο Γιάννη!