Τετάρτη 5 Απριλίου 2006

Film: The Band

Film:The Band


Οι Film είναι ένα τετραμελές, εναλλακτικό ποπ-ροκ συγκρότημα από την Αθήνα. Η Ελένη Τζαβάρα (φωνή) [Ζήτωωω], ο Κώστας Μπόρσης (drums), ο Δημήτρης Μπόρσης (μπάσο, κιθάρα, φωνή) και ο Μανώλης Ζαβιτσάνος (κιθάρα) μας καταστούν συμμέτοχους σε μια εξαίσια ηχητική περιπέτεια με το νέο τους άλμπουμ Angel B, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στο νέο ηχητικό τους πανδαιμόνιο αποτυπώνουν επιρροές από την νταρκγουέϊβ σκηνή των 80's, την ποπ, ποστ φανκ και ντανς μουσική. Οι ίδιοι θέλουν η νέα τους δουλειά να θεωρηθεί concept-album, του οποίου τα τραγούδια είναι μια συρραφή κινηματογραφικών σκηνών.

Αυτή τη φορά το Film δεν το 'χουμε ξαναδεί, αν και θυμίζει αρκετά την προσπάθεια των Closer, ίσως και των Raining Pleasure, που ως αγγλόφωνα ελληνικά συγκροτήματα προσπάθησαν να εξαπλωθούν ηχητικά στην υφήλιο.

Το δεύτερο μέρος της περιοδείας τους σην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και στις 8/4 θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Fix - Zinga), όπου μπορούμε να απολαύσουμε το νέο ηχητικό τους ντοκυμαντέρ.

Περισσότερα στην εξαιρετικά στημένη ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Μαρκ, επιτέλους!
Μετά από μακρόχρονη απουσία επιστρέφεις ξανά στΟν ενεργό δράση και αναρτείς νέο post στο ιστοχώρο της ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.
Εύχομαι να μην χρειαστεί να αναμένουμε τόσο πολύ για το επόμενο σου.

Υ.Γ.: Αυτός ο Ζπάης τελικά έχει καταντήσει πολύ ανυπόφορος! Τις τελευταίες μέρες συγχρωτίστηκα μαζί του και όλο τον σωστό να παριστάνει. Συνέχεια να δγιορθώνει!
Ε, καλά να πάθει τώρα που πήγε να σε δγιορθώσει και ισχυριζόταν ότι η συναυλία των Film ήταν την Παρασκευή...

Ανώνυμος είπε...

Κάκιστο το κείμενο, μισαδερφέ, τα συγχαρητήρΓια μου και πάλι. Συμφωνώ με το Νάσο, θέλω κι εγώ να βλέπω συχνότερα ποστ σου στο παοιδγιαστικακό μας μπλογκ. Όσο για τους Film, μ' αρέσουν, δε λέω, αλλά για την ώρα δε μ' ενθουσΧιάζουν τόσο ώστε να θέλω να τους παρακακολουθήσω live. Μια άλλη φορά, ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Mαρκ,διαφωτιστικότατο το κείμενό σας.Τους film τους είδα live live live φέτοζ στην Μαλακακάσα,στιζ 1/9/2006 (ένα από τα support των CURE,αχ Robert) και μου έκαναν καλή εντύπωση.Δεμένο γκρουπ,άπσογα φωνητικά..Δεν έχουν τίποτα να ζηλέπσουν από κανένα άλλο γκρουπίδγιο που κάνει διεθνή καργιέρα.Το κοινό πάντωζ,αν και επιφυλακτικό στην αρχή,όσο ανέβαιναν τα db, γούσταρε ολοένα και περισσότερο.
τάδε έφη Ντινιώ