Κυριακή 9 Απριλίου 2006

Κρίνα 26/3/06

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ:
ΚΥΡΙΑΚΗ-26 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΠΟΘΗΚΗ, ΜΥΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Θάνος δεν θα έπραττε λάθος, και δεν το έπραξε ούτε τώρα! Κυριακή, αν και όχι των Βαΐων, οι πέντε Διάφανοι κατέκλυσαν την Αποθήκη τής Μύλου με τα μεθυστικά τους αρώματα και την καθηλωτική τους μουσική. Τα Κρίνα ευωδίασαν γι’ ακόμη μια φορά, όπως πράττουν δέκα χρόνια τώρα.
Βρισκόμενοι επί τρίωρο πάνω στο stage, ο Ανεστόπουλος στο μικρόφωνο και την ακουστική κιθάρα, ο Τσουκαλάς και ο Μπάρδης στις κιθάρες και την τρομπέτα, ο Ροδοστόγλου στο μπάσο και ο Μαχάς στα τύμπανα, έδειξαν ότι δεν έχουν πια τίποτα ν’ αποδείξουν σε κανέναν. Σέβονται το κοινό και τη μουσική τους, και δεν έχουν πια να ξεπεράσουν παρά μονάχα τον εαυτό τους.
Το playlist περιείχε τρία καινούργια κομμάτια: ‘Γελώντας και πίνοντας’, ‘Κι η αγάπη πάλι θα καλεί’ και ‘Με ρωτούν οι χειμώνες’. Το υπόλοιπο περιείχε επιλεγμένα κομμάτια από τους τέσσερις δίσκους τους, όπως και το ομώνυμο του αγαπητού μας Μουχλαλούλουδα. Η συναυλία άρχισε με το ‘Πρόσεξε’, και στην κανονική της διάρκεια τέλειωσε με το ‘Μπλε Χειμώνας», δίνοντας τη θέση της σ’ ένα σαραντάλεπτο encore, στο οποίο ακούστηκε και το ‘Μέρες Αργίας’. Οι εκτελέσεις των ‘Σκισμένος Χαρταετός’, ‘Ό,τι απόμεινε απ’ την ευτυχία’, ‘Έγινε η απώλεια συνήθειά μας’ και ‘Κλόουν’ ήταν, όπως πάντα, καθηλωτικές!
Η μπάντα στο stage στήθηκε τέλεια, η ερμηνεία τού Θάνου ήτανε άψογη, και ο ήχος έβγαινε καθαρός και συμπαγής, αν και λίγο «μπουκωμένος» κάποιες στιγμές. Το φιλοθεάμον κοινό, παραδομένο ηδονιστικά στην ακατάπαυστη λυρικότητα των Κρίνων, συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, δείχνοντας παράλληλα και την δική του συναυλιακή κάθαρση και ευχαρίστηση. Άλλωστε, η συναυλιακή πραγματικότητα των Κρίνων ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση! Απαιτεί πάντα το κοινό συναισθηματικό δέσιμο της μπάντας με τον καθέναν μας ξεχωριστά.
Εν κατακλείδι, ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις των Διάφανων στην πόλη μας!

Τα «σέβη» μου

Ο πολεμικός ανταποκριτής σας στην ΔΓιαμαντοοικογένΙα

Βαγγέλης Μιχαλακάκης









Φωτογραφίες από το αρχείο του Νάσου Αβδαρμάνη



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουάου!
Τις φωτογραφίες δεν τις είχα δει!
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ ! ! !
Σαν τη συναυλία!
Αν και τα φτυσα. 45 λεπτά encore?!...

mystery falls down είπε...

"Δεν υπάρχει ομορφιά, μόνο βλέμμα (ίσως πράττω και λάθος (το στίχο))"

Συγχαρητήρια κύριε Μιχαλακάκη! Ωραία ανταπόκριση! Θα συμφωνήσω. Όντως από τις καλύτερες εμφανίσεις τους. Αν και δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποια από τις 6 τουλάχιστον τελευταίες τους. Άξιο προσοχής είναι ότι δεν επαναλαμβάνουν το ίδιο playlist κάθε φορά. Ελπίζω στο μέλλον να σταματήσει το (πρόσκαιρο) κοινό να ζητάει επίμονα το "Μέρες αργίας" και να αφεθεί στη μαγεία και των υπόλοιπων τραγουδιών τους. Προσωπικά απόλαυσα για ακόμα μία φορά τον Καινούργιο τόπο και το κιθαριστικά εκκωφαντικό&αγχωτικό φινάλε με τις Στιγμές!

ΥΓ. Εξαιρετικός ο Τάσος Μαχας στα τύμπανα (όχι βέβαιa πως κάποιος τους υστέρησε).

ΥΓ. (2) Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι στο τέλος τη συναυλίας ο Θάνος πετούσε μπανάνες στους ακροατές.

ΥΓ. (3) "Αγάπα το διπλανό σου!"

hopkins είπε...

Εχω δει μπόλικες πια ώστε να μπορώ να πώ με σιγουριά πως ήταν μια πολύ καλή συναυλία! Λίγες μέρες μετά πήγα και στην Λάρισα, όπου επίσης τα παιδιά παίξανε πολύ καλά. Αλλά το μαγαζί ήταν λίγο χάλια. Αρκεί να σας πω πως ήταν γεμάτο με τραπεζάκια. Μιλάω για τον "Μύλο" στην Λάρισα. Και ένα όμορφο σκηνικό. Σε κάποια φάση μπήκαν μέσα δυο κυρίες και ένας κύριος άνω των 50βάλε. Με κοστουμάκια, ταγεράκια. Εντελλώς ξεκάρφωτοι δηλαδή. Κάθισαν στο τραπεζάκι τους. Όλα όμορφα. Στο μισάωρο νομίζω έφυγαν... :)

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κι από μένα συναδαμαντιστή Βαγγέλη! Υπέροχο το κείμενο και ιδΓιαιτέρως κατατοπιστικό για εμάς που δεν παρακακολουθήσαμε τη συναυλία. Ο Σημάν απέκτησε ανταγωνιστή στο απολαυστικό γράφειν :-)))

Καλό Πάσχα σε όλους, παιδΓιά! Να επιστρέψουμε όλοι κακύτεροι...

Υ.Γ.: Νάσο, μη νομίζεις ότι σε ξέχασα. Οι έπαινόι μου για τις φωτογραφίες σου είναι δεδομένοι. Άλλωστε το επίπεδο της δουλειάς σου είναι πάντοτε υψηλό!

Zpi είπε...

Μια συνεργασία από δύο εξέχοντα μέλη της ΟικογένΙας δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Κάκιστο! ;-)
Συγχαρητήργια to both

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.