Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Kultur Shock:
interview on diamonds
live @ Vlasti, Kozani, Gr 11July2008

Kultur Shock (Gino) live phone interview on diamonds, his very first one to the greek media, ξημερώματα Παρασκευής 11Ιουλίου2008


all photos copyrighted / photoman: Nassos Avdarmanis
πειρατής με τη βιντεοκάμερα: the great Odysseas Rapandas




Tζίνο: Τζον, ο Τζέλο Μπιάφρα μού στέλνει δίσκους τής Alternative Tentacles με το ταχυδρομείο, μαζί με χειρόγραφα σημειώματά του, κι εγώ τού τηλεφωνώ και του λέω: “δεν πιστεύω να περιμένεις να σου απαντήσω στο γράμμα σου κι εγώ με το ταχυδρομείο!”
Οι Σοκ βρίσκονται σε τροχιά προετοιμασίας τού νέου στούντιο δίσκου τους. Ο δίσκος αναμένεται Σεπτέμβρη, αν θυμάμαι σωστά τα λόγια του Τζίνο (βόηθα και συ, ρε Να). Το άλμπουμ υπάρχει περίπτωση να βγει με τη δΓιαβόητη ετικέτα τού Jello Biafra των Dead Kennedys… o oποίος Τζέλο δηλώνει φαν των Κούλτουρ.

Στα καμαρίνια, ο Τζίνος ενσάρκωσε το αληθινό νόημα των λέξεων: ανεπιτήδευτος, ανοιχτόκαρδος, φιλικός, λεβέντης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς έκανε δΓιατασούλες και προθέρμανση με αλματάκια και άλλα κόλπα αυτή η ανυπόταχτη βαλκάνια ψυχή. Την εικόνα του τούτη θα την έχω για πάντα μες στο μυαλό μου, ειδικά λίγο πριν να μαντρωθώ στο στούντιο για εκπομπή… δίδαγμα και φυλαχτό, όπως οι άλλοι έχουν στα πορτοφόλια τους εικόνες των αγίων. Άγιος Τζίνο; Γιατί όχι;

Eδώ, ο Τζίνος, στα καμαρίνια λίγο πριν το σόου, χωρίς να του το πολυζητήσω, μου σημειώνει τούς αριθμούς των κινητών τηλεφώνων του. Ένα ευρωπαϊκό κι ένα αμερικανικόου. (Μan, I don’t know where I live!). Μάλιστα, τον έναν αριθμόου δεν τον θυμόταν και χρειάστηκε να ρωτήσει τον Στανισλάβ, τον υπεύθυνο τής τουρνέ! Και ο Αβδαρμάνης τον χαβά του. Τραβάει...

Σημαντήρ, Υφαντής (Σταύρος-ΓιορτέςτήςΓης)-Στανισλάβ, στιγμές πριν να βγουν οι ΣοκΑβδαρμάνο-μι-χερμάνο, Μ(π)άσα, Τζίνος, Σημάν, Βαλ (λίγο πριν το λάηβ)... στον φακό ο Στανισλάβ; Σημανο-ικτερο-ερμάνο, αυτήν τη φορά σου την έφερα! Τι δηλαδήςςς, επειδήςςς στην ιστορική/ιδρυτική φώτο των Ίκτερων έκατσες εκ των δεξιών μου, με ύπουλο τρόπο αλλά με σαφή στόχο να μνημονεύσαι πάντα πρώτος, ότι θα την ξαναπατούσα; (Αβδαρμάνο-του-ερμάνο)

Δεν ξέρω (και ούτε ποτέ θα μάθω) πόσοι έμειναν ξάγρυπνοι έως τις τρεις το πρωί, για να ακούσουν τον Τζίνο λάηβ στα ‘δΓιαμάντια’, τα οποία εξασφάλισαν ειδική παράταση εκείνο το βράδυ, καταστρατηγώντας εκτάκτως το Πρόγραμμα του Σταθμού, γεγονός για το οποίο θα χρωστώ ισόβια χάρη στην Προϊσταμένη μας, Εύα Μέρτζου. Εκείνο που ξέρω, όμως, είναι ότι υπήρχε μεγάλη δίψα και πείζμα για να γίνει η συνέντευξη από όλες τις πλευρές, και από το στρατόπεδο των Κούλτουρ Σοκ, τον Στανισλάβ που επέβλεπε την τουρνέ, και από τα ‘δΓιαμάντΓια’, και από τους πολύ στενούς φίλους τής εκπομπής, που δεν θα έπεφταν για ύπνο, αν δεν είχαμε ένα οριστικό «όχι, δεν θα γίνει η συνέντευξη». Δεν χρειάζεται να κατονομάσω, γιατί θα κουράσω, αλλά ειδική μνεία θα κάνω στον Νάσο Αβδαρμάνη, που άλλωστε υπήρξε (μπορεί και) ο πρώτος Έλλην που πήρε μυρουδΓιά ότι έρχονται οι Κούλτουρ, και αμέσως εκτόξευσε το ιστορικό πΧια ποστ του στο nasosa.blogspot.com.

πειρατής με τη βιντεοκάμερα: the mighty Apo77stolis (Kosmoglou)

Εν γένει πολύ πετυχημένο το Earth Festival, οι ΓιορτέςτήζΓης στη Βλάστη… Περιπετειώδης η τηλεφωνική συνέντευξη του Τζίνο στα ‘δΓιαμάντΓια’, στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής11Ιουλίου, ημέρας τού λάηβ… Οι Έλληνες τελωνειακοί δεν επέτρεπαν την είσοδο στους Κούλτουρ Σοκ, τουλάχιστον όχι έως τις έξι το πρωί, οπότε και θα έληγε η αναβάθμιση του συστήματος των Η/Υ. Αυτό στο χωρΓιό Νίκη τής Φλώρινας… Εκεί, αναμένοντας να επιστρέψουν στο Μοναστήρι τής πρώην Γιουγκοσλαβίας, για λίγο ύπνο σε καν’να κατάλυμα, και ανάμεσα στους έκπληκτους Έλληνες τελωνοφύλακες, ο Τζίνο μίλησε (λίγο πριν τα ρολόγια να δείξουν τρεις τα χαράματα) τηλεφωνικά στα ‘δΓιαμάντΓια’, γελαστός και απτόητος. Τι να μασήσεις, όταν έχειζ ζήσει (κι επιζήσει) πόλεμο; Τι να σκΧιαχτείς, άμα έχεις δει τους αγαπημένους σου να πέφτουν νεκροί από πυρά ενός εχθρού, που λίγο πριν ήταν φίλος κι αδερφός; Και μην ακούω ότι ο Τζίνο δεν έκανε ανκόρ, γιατί ταράχτηκε από το μπουκάλι το γυάλινο μιαζ μεγάλης Άμστελ που ένας αψυχολόγητος πέταξε στη σκηνή στο λάηβ. Άλλωστε, οι Κούλτουρ ξανανέβηκαν (αμέσωζ μετά τη μπουκαλοβολή) για ανκόρ… και θα έπαιζαν κι άλλο, άμα δεν βρισκόταν άλλος ένας αψυχολόγητος, αυτή τη φορά από το Φεστιβάλ, με κάθε επιφύλαξη, να βάλει μουσική μετά το λάηβ… “Man, the guy killed the encore!”, μου είπε ο ίδΓιος ο Τζίνο, καθώς αποχαιρετΧιόμασταν επί σκηνής. Υποσχόμενοι ότι θα κρατήσουμε την επικοινωνία.

ΓΣ

Υφαντής: βοήθησε πολύ. Πώζ να μην τον ευχαριστήσουμε;

25 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

Εντάξει! Τι να πω; Χρειάζονται και σχόλια; Νομίζω ότι οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Ειδικά όταν το έχεις ζήσει κιόλας!
Θέλω όμως να πω ότι ήταν ένα υπέροχο διήμερο (Πέμπτης-Παρασκευής)για το οποίο χαίρομαι πάρα πολύ που ήμουν κι εγώ παρούσα. Κι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον Σημάν που την Πέμπτη έμεινε με πείσμα και υπομονή στο στούντιο ως τις 3 το πρωί προκειμένου να βγει η συνέντευξη με τους Kultur Shock (και την δωρεάν είσοδο που μας εξασφάλισε) όσο και στον Τερτουλινάσο για την φωτογραφική κάλυψη του live (και την δωρεάν κούρσα ως τη Βλάστη και πίσω).
Τέλεια η συναυλία, τέλεια η παρέα και, παρά το ξύλο που έφαγα εκεί μπροστά στη σκηνή, ήταν απ' τα καλύτερα πράγματα που έχω ζήσει ως τώρα.
Θενξ του ολ οφ γιου diamondkids:-)

Άντε και εις ανώτερα!
Φιλιά
Φε

John G. Simandiras είπε...

Φε,

Gino loves you. Nassos loves you. We love you.

Ντη είπε...

Επεράσαμε όμορφα,όμορφαα,όμορφα...

Με φόντο την καγκουρίλα και την καπνίλα από τα σουβλάκια(λουκάνικο είχε?),εμείς το διασκεδάσαμε!

ΑΘΛΟΣ,ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ, η ίντερβιου από Γιάννη,ο οποίος χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του,στερούμενος τον ύπνο του..κατάφερε να χαρίσει στα αυτιά μας τον διάλογο του με τον Τζίνο,άνθρωπος ψύχραιμος και αυτός,μια που εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε τελωνειακές δγιαπραγματεύσεις..Μοναδικές στιγμές(όσοι προτίμησαν τον μορφέα έχασαν).

Νάσο,Νάσο..οι φώτοζ σου..πάντα αντιπροσωπευτικές,πάντα κεφάτες όπως και η διάθεσή σου..Θενκ γιου και για το "και πίνω μπύρες,πίνω μπύρες,πίνω μπύρες'εν ώρα οδήγησης(ξέρεις πόσο καιρό είχα να ακούσω αυτό το άζμα?)

Όσο για την Βλάστη..θα ήταν βλαστημία να πω ότι δεν ήταν όμορφη..φουλ στη βλάστηση..και με ανεβαζμένο επίπεδο(1240 μέτρα υψόμετρο(αν άκουσα σωστά).Θάλασσα μπορεί να μην είχε αλλά το "μαυριζματάκι μας" και τις μελανιές στο δέρμα μας τις αποκτήσαμε από το στριμωξίδι-μπουνίδι κτλ,εν ώρα συναυλίας.
Με μία Χα να φωνάζει "βοήθεια" υπό την απειλή βρικολάκων,με μια Φε να απολαμβάνει το γκουντούλ-ζουμπούλ,με μια Δα να μπορεί να συγκρίνει το θέαμα με αυτό που είδε στην Πόλη,με έναν Για να κλέβει θέσεις μέχρι να φτάσει στην εμπροσθοφυλακή(αχ πού να αφήσω την σακκούλα μου?),με μία Ντη να αποπαίρνει τις καπνίστριες,με μία Δη,να προκαλεί,άθελά της,κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,με εναν Σι,να ξεσηκώνει τα πλήθη με τις σπρωξιές του(εσύ το ξεκίνησες,σε είδα),με έναν Ζπάη,να παρατηρεί και να απολαμβάνει με στωικότητα και με έναν Να να τρυπώνει παντού(αυτός και η φωτοκάμερά του).Ήταν και άλλοι..πολλοί....tutti fruti

φιλάκια Δγιαμάντια
DINO loves you..and you!you!and you!

John G. Simandiras είπε...

dino,

θες ένα τσιγάρο;

Ντη είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ...:-)

aris.rocky_marciano είπε...

γεια χαρά..πρώτα από όλα θέλω να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ,στον ραδιοφωνικό παραγωγό για το συγκινητικότατο τρίωρο που μας προσέφερε.για νι,όπως -bruce lee-σε ακούσαμε δίπλα στο κύμα και αν και πάσχω από διαχρονική και ανίατη αναισθησία,μπορώ να πω με υπερηφάνια οτι εκείνο το βράδυ με συγκίνησες με την όλη συμπεριφορά σου.γαμάτες και οι δύο ραδιοφωνικές συνυπάρξεις.έδωσες μαθήματα του πως πρέπει να λειτουργεί η εναέρια κυκλοφορία σε μια ραδιοφωνική εκπομπή.-σε παραπέμπω σε παλαιότερες συζητήσεις επί του θέματος-.
προς νάσος.για άλλη μια φορά,εύγε ρε φίλε για την πολυ καλή δουλειά που έκανες.
στο λάιβ δεν ήμουνα ρε γαμώτι,με φάγανε οι θάλασσες.

John G. Simandiras είπε...

πού είσαι, ρε άρη; τουλάχιστον, τσέκαρες την έντευξη, γαμώ το κύμα σου μέσα! μαζ λείπεις.

surfmadpig είπε...

θα παίζαν και άλλοοοο; καλά κατάλαβα εγώ... κατάρα στον μπούζτη που έβαλε μουσική τοτες. αλλά ρε θείο, γιατί στην τελική δε το αψήφησαν να του πούνε να την ξανακλείσει; θειο θέλουμε κι άλλο kultuuurrrrrrrrrr κι άλλο shooooooockk...

John G. Simandiras είπε...

ανιψ, ναι, κι εγώ δεν κατάλαβα για πΧοιον λόγο δεν ανέβηκαν ξανά, αψηφώντας τον που έβαλε μουσική. μμμ, σωστό μπλογκάριον (έχεις).

surfmadpig είπε...

εντωμεταξύ θείο, αυτή τη στιγμή που μιλούμε πρέπει να παίζουν οι γκόγκολ στας Αθήνας. και δεν πήγα τελικά. να νιώσω άσχημα; βρε δε γαμιέται το φλάαι μπιγιον(σέ)...

και ποιο μπλογκ εννοείς; αυτο δεν είναι μπλογνκγ, είναι μπονγκ.

John G. Simandiras είπε...

όχι, άνιψ. να μην νιώθεις ποτέ άσχημα για τις επιλογές σου. και ειδικά για τη συγκεκριμένη. εντάξει. ωραίο το μπονκγ σου. χα χα χα

Ντη είπε...

ΥΓ. Α ρε Νάσο..τώρα παρατήρησα στην τελευταία φώτο πώς πλευρίζεις τον γιαπωνέζο,του πιάνεις με χάρη το χεράκι(σαν να θέλεις να τον μyήσεις στους ίκτερους,χαχα).

Όσο για εσένα Υα..το χαμόγελο της...όποιας οδοντόκρεμας χρησιμοποιείς:-)

Leigh-Cheri είπε...

Χαχαχα!
Εγώ πάλι ντινιώ, βλέπω σ'αυτήν την τέταρτη το βλέμμα του Τζίνο προς τον Γιάννη και λέω "Αμάν! Κάτι θα του κάνει του δικού μας αυτός! Κάτι μαγικό!"...
...Όπερ και εγένετο!
Χαχαχα!

Leigh-Cheri είπε...

...Και η απόδειξη για τα παραπάνω, η ακριβώς επόμενη φώτο όπου τον βάζει υπνωτιΖμένο(?) να υπογράφει κάτι...Τι άραYESSS?

John G. Simandiras είπε...

ντινιώ, δεν βουρτσίζω τα δόντΓια μου.

φένια, είναι χαζός. μου δίνει τον αριθμό τού κινητού του. μου τον σημειώνει.

Leigh-Cheri είπε...

Άστα αυτά! Εγώ το ανακάλυπσα το σενάρΓιο και το αποκαλύπτω πάραΦτα:

Φώτο 1η: Ο Τζίνο έχει ήδη καλοδεχτεί στα παρασκήνια φιλικότατα (κατά τα λεγόμενα και του ιδίου του John ) τον Γιάννη μας και πάει να τον καλοπΧιάσει. Αλλά ο John ακόμη αντιστέκεται…ευγενικά… Σα να του λέει: «Όχι καλύτερα, φίλε Τζίνο. Μην επιμένεις. Δεν είμ’ εγώ για τέτΧοια.»

Φώτο 2, καταλαβαίνει ο Τζίνο και το γυρνάει αλλιώς. Πάει να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα: «Εντάξει John, ξέχνα ό,τι είπαμε. Καλή καρδιά βρε πάνω απ’ όλα! Χεχεχε!»

Φώτο 3 και ο Τζίνο ξεκινάει αυτό που ξέρει καλά. Σκέφτεται: «αφού δεν έπιασε το καλόπιασμα, πάμε στο σχέδιο Β: ύπνωση. Στο όρθιο στην αρχή, που το προτιμάει κιόλας.»

Φώτο 4…όπως είπαμε: Ξεκάθαρη, επιθετική ύπνωση: «Τώρα θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ!»

Για να φτάσουμε στην φώτο 5 όπου ο John, υπνωτιΖμένος πΧια και σαγηνευμένος κι από τις «δΓιατασούλες, τα αλματάκια και τα άλλα κολπάκια» της «ανυπόταχτης βαλκάνιας ψυχής» του Τζίνο, ενδίδει τελικά και υπογράφει.
Τι? Μη με ρωτάτε. Ίσως κάτι καλό, ίσως κάτι κακό…Ο χρόνος κι ο Γιάννης Γ. Σημάν θα μας το δείξουν…ΠΧοιος ξέρει; Ίσως μας εκπλήξουνε με κάτι ευΚάριστο για μας.
Ο φωτοκαμεραman Nassos πάντως, έπραξε άριστα το καθήκον του και μας έφερε από τα παρασκήνια στο φως τα ντοκουμέντα. Μην είμαστε και εντελώς ανυποπσίαστοι!

Όχι. Νόμιζες θα μας ξέφευγες;-)

LoRD_D2 είπε...

Hate to spoil it, αλλά ο Τζίνος, ο αρσενικός της Τζίνας, έκανε τελικά λάθος τη συχνότητα του ραδιοφώνου ή μου φάνηκε (98.5 αντι 95.8); Έτσι είναι αμα είσαι δέσμιος της ελληνικής πολιτοφυλακής. Πάλι καλά που δε τον άρπαξαν οι σκοπιανοί να τον κάνουν επίτιμο πολίτη! Καλώς σας βρήκα, buy the way (ναι, αγοράζουμε το δρόμο, τπτ δεν είναι δωρεάν)

John G. Simandiras είπε...

λορδ, you're not the one to spoil it. HIS MAJESTY (HIS GINESTY) did so. ορθώς παρατήρησες. αλλά, χάρη σε ένα αμέηζιν μονταζάκι από τον ηχολήπτη τρύφωνα δημόπουλο, επανήλθαμε στον ορθό δρόμο. μοντάζ: το photoshop τού ήχου. and by the way, buy as much way as you want. there's plenty of it.

LoRD_D2 είπε...

Χαίρομαι που κλείνουν το κανάλι 67...εμμμ...οχι...αυτό είναι από αλλού (από που αλήθεια, να ένα μικρό κουίζ). Χαίρομαι που σας ξαναβρήκα με αφορμή τους Κ.S. Από Δευτέρα θα ξαναμπώ και στη ραδιοφωνική παρέα, ελπίζω...It's good 2 B back (είναι ωραίο να είσαι πλάτη)

Ανώνυμος είπε...

Εγω παλι,καθε φορα που γυριζω στον τοπο του ενγκληματος,δηλ. εδω,αυτο το Kozani μου λεει οτι περασατε κοτσανι!
Οι Kultur νομιζω οτι απεκτησαν καινουρΓιο μελος.(Ποδι,χερι,ο χρονος θα δειξει).
ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ,ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ!

Αχ,πουλακι μου,με συνγκινεις!Δε λες ν' αποχωριστεις την ταυτοτητα του μαιευτηριου...

Τ Υ Χ Ε Ρ Α Κ Ι Α!!!

mama lucy

John G. Simandiras είπε...

...μόνο που δεν ήταν δικιά μου (η ταυτότητα νεογέννητου), και χρειάστηκε να την πάρω, επιτόπου, από άλλο μωράκι, που είχε και καβάντζα. θες κι εσύ μία, μαμά;

elafini είπε...

Πέρασα να σας πω ένα γειά, μιας και οι Radiohead στο μπλογκ μου λειτουργούν σαν λιβάνι στον διάβολο :P

Απολαυστική η συνέντευξη.

Καλό, δροσερό βράδυ

John G. Simandiras είπε...

χαιρετιζμούς κι από τον "ντομάτα", ελαφίνι. σκόρδο, μην βασκαθούν οι radiohead.

haxou aka joy! είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΧ!
...ωραία βραδιά!
μ΄έπιασε νοσταλγία τώρα...

John G. Simandiras είπε...

...είχε και νόστιμα λουκάνικα, χαξ.