Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

η χτεσινή πρώτη ατάκα


ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ να σου κολλήσει έναζ δίσκος! Και σε μένα κόλλησε το ‘Dragstrip Queen’ των Green Goblins, από την Κατερίνη, από το οποίο δΓιαλέξαμε για αρχή των σημερινών ‘δΓιαμαντΓιών’ τη δΓιασκευίτσιους τού ‘Chinese Rock’.
Βέβαια, εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να συμπληρώσω ότι, για τη δική μου θεώρηση του κόζμου, είναι όχι μόνο υγιές, αλλά επιβεβλημένο να σου κολλάνε δίσκοι. Το ανθυγιεινό είναι σου κολλάνε ιδέες. Το επικίνδυνο είναι να σου κολλάνε πρόσωπα. Και ο πΧιο απειλητικός συνδΓυαζμός είναι να σου μπουν ιδέες, και, την ίδΓια εποχή, να φας κι ένα κόλλημα με πρόσωπα, κοινώς να ερωτευτείς. Άλλωστε και ο έρως, ο συναισθηματικός έρως, δεν είναι παρά μια έμμονη ιδέα, η οποία, άπαξ και σου φυτρώσει στο κρανίο, δεν ξεριζώνεται παρά μόνο με λυσσαλέα και πειζματώδη προσπάθΧεια. Γιατί και για να ξε-ρωτευτείς, να απεξαρτηθείς από το πρόσωπο, στο οποίο είσαι εθιζμένος, χρειάζεται βούληση. Βούληση και δουλειά. Όλα δουλειά θέλουν.
Μετά από αυτήν την εισαγωγή, θα τονίσω για πολλοστή φορά μια πίστη μου, την οποία έχω μετατρέψει σε ιδεολογικό πανό μου, ότι δηλαδήςςς «δεν υπάρχει βαρύτερη και πΧιο δύσκολα θεραπεύσιμη ψυχική νόσος από τον παθολογικό έρωτα». Με όλα αυτά δεν είναι, βέβαια, υποχρεωμένος να συμφωνεί ο Οδυσσέας Ράπαντας από την κονσόλα, όπως επίσης κανείς άλλος, από τους τρισεκατομμύρΓια ερωτευμένους ή όχι ερωτευμένους, που μας τιμούν με την προσοχή τους, είτε από τους 95,8FM είτε από τους 1179AM είτε από το webικό ert3.gr. . .

AUDIO:
29.11.07 diamonds, The Opening Scene

ΓΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε λοιπόν αυτό σκεπτόμουν εχτές το βράδυ!Όχι περί έρωτος αλλά για το πόσο αστεράτοι είναι οι GREEN GOBLINS.Να μην τους περνάμε στο ντούκου.Να μην τους ερωτευθούμε όμως.Άντε μετά να βρούμε γιατρειά..θα χτυπάμε greengoblins-φυρτοι την πόρτα του ριπάμπλικ..θα παρακαλούμε κάποιον από τους γκρίντερμαν..αλλά δεν θα βρίσκουμε το αντίδοτο.Θα μας λένε"αχ να προσέχατε να μην ακούγατε διαμάντια.Εκεί είστε εκτεθειμένοι να ερωτευθείτε τραγούδια και κακιτέχνες'

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ανώνυμη.Η Ντη είμαι..

John G. Simandiras είπε...

ντη, μπράβο. καιρό είχα να απολαύσω τόσο ωραίο σχόλιο. τόσο ωραίο, που αποκλείεται να το έγραπσες εσύ. σ' το υπαγόρεπσε κανείς;

μέτρησε.

γ

Ντη είπε...

Που και που με κόβει και εμένα,χωρίς να έχω ανάγκη από υποβολέα αλλά από προβολέα!

Ντη

John G. Simandiras είπε...

σωστή. ροζέ ο μπλογκώνας σου, ε; κρέμα(σε) ποστ τώρα!

γσ

amarkos είπε...

@JohnS: Καλή ιδέα (μου 'χει κολλήσει τώρα) να ανεβάσεις - & να μας ανεβάσεις - το Opening των Δγιαμαντγιών στο blog.

Νιώθω πως οφείλω να την προχωρήσω κατάτι:

Ολόκληρεζ οι διαχρόνικες εκ-ζομπές των Δγιαμαντγιών να ποστάρονται τζαμπέ στο diamonds958fm.net (αν και θέλουμε λίγο βελτίωση στην ηχοπΧιότητα του εμ-πι-θρι ΓιάννηΜου.

Μήπως κατά τύχη έχεις ψηφΧιοποιήσει και την πρώτη ιστορική εκπομπή;

John G. Simandiras είπε...

αγγ μου, αν και θα χάσω μεγάλο ποσοστό τήζ δόξας, η ιδέα να συμπληρωθεί η κειμενική ατάκα με ασορτί την εκπομπική σε ψηφΧιακή μορφή ήταν τού να σου.τον ξες τον κύρΓιο, θαρρώ. ο ίδΓιος είναι που τις ψηφΧιοπΧοιεί, ως γνήσΧιος αρχειάς και ιστορΓιοδίφης. μπα, την πρώτη δεν την έχω πράξει τίποτες.

με την ευκαιρία, άγγελέ μου: μπας και ξέρεις να παίζεις γκάιντα; χρειαζόμαστε έναν γκαϊντά σεσΧιονά σ' Τους Ίκτερους. είσαι φίλος; γίνε μέλος (του γκρουπ).

Still Loving You,

Γ

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Τις προάλλες έψαχνα στα συρτάργια μου και ξαφνικά ανάμεσα στα ερωτικά γράμματα που κατα καιρούς έχω λάβει, στα σώβρακα, στα αμέτρητα βιβλία με τον σελιδοδείκτη στις πρώτες 50 σελίδες και στις τρύπιες κάλτσες (κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσω στην κατηγοριοποίηση των πραγμάτων μου) ουπς! τι βρήκα;..
Την πρώτη εκπομπή των Δγιαμαντγιών στην συχνό'ητα του "Πολιτισμός" 958 στα fm!
(Σύμφωνα με το σήμα έτσι κανονικά δεν θα έπρεπε να λέγεται ο σταθμός;)

Θέλετε μήπως να της πράξουμε τίποτις;

Άγγελε μπορείς να προτείνεις κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου με το οποίο να μπορείς να κάνεις σχετικά ικανοποιητική συμπίεση στα αρχεία, γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα...

amarkos είπε...

@johns: Κιτρινίζω απ' τη χαρά μου, γίνομαι ένας ίκτερος και μισός (κατά το ένας βλαξ και μισός, που ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει). Όχι όμως άμεσα. Σε περίπου 60 και σήμερα.

@tertuliano: νασομ' τα προγράμματα είναι πολλλά. Υποθέτω ότι προσπαθείς να μετατρέψεις ένα αρχείο wav σε mp3. Ψάξε τα audiograbber και audiocatalyst. Δυστυχώς είναι trial versions αλλά τη δουλειά την κάνουν.

mystery falls down είπε...

Η συγκεκριμένη εναρκτήρια ατάκα ήταν εξαιρετική. Έμεινα για ακόμα μια φορά με το στόμα ανοιχτό. Μεγαλειώδης. Αφού τη διαβάζω και την ξαναδιαβάζω και δεν τη χορταίνω. Διαθέτετε απίστευτο συγγραφικό ταλέντο. Επιβάλλεται να τη δραματοποιήσετε και πάλι (ή έστω να μεταδώσετε την ηχογράφηση). Λίαν συντόμως.

ΥΓ. Μέχρι που σκέφτομαι να το δημοσιεύσω στο blog μου (στα πλαίσια των αγαπημένων)