Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

η δράση των ‘διαμαντιών’ στον 9,58 τον Οκτώβρη τού 2007

ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ δεν μας έφυγε αυτός ο Οκτώβρης; Τόσο γρήγορα, όσο γρήγορα φυλλομετράς ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο των ‘διαμαντιών’, ας πούμε. Γυρνάς τις σελίδες του, προσπερνάς τα «καθημερινά», τα «συνήθη», και σταματάς στα «έκτακτα», στα «ξεχωριστά». Σε όσα συνιστούν και την ειδοποιό διαφορά τής εκπομπής:
-- Το μάτι θα πρωτοσταματήσει στη σελίδα τής Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου, όταν και θα ντεμπουτάρουν στα ‘διαμάντια’ (πρώτοι και καμαρωτοί στο playlist μας, θέση που κράτησαν έως το τέλος τού μήνα!) οι Καλιφορνέζοι Million Kids με τραγούδια από το πρόσφατο demo τους, το οποίο μάς έστειλαν. Και μεις, όλοι οι συνακροατές των ‘διαμαντιών’, το τιμήσαμε δεόντως, ανακηρύσσοντας το ‘Boom Goes The Bomb’, ως ένα από τα track, που μας ενθουσίασαν περισσότερο μες στον Οκτώβρη. Και τελούμε εν αναμονή: το τρίο των Kim Paige, Billy Clinton, JJ Dynomite υποσχέθηκε να ταχυδρομήσει και νέα τραγούδια τους και T-shirt, ειδικά για τους φίλους τού 95,8FM και των ‘διαμαντιών’! -- Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου: μοιραστήκαμε την εκπομπή με τον Αντρέα Ασημακόπουλο, τραγουδιστή, στιχουργό, ηχοδιαμορφωτή και mainman τού θεσσαλονικιώτικου συγκροτήματος Μαύρη Μαγιονέζα. Η καθιερωμένη συνέντευξη (χυμώδης και απολαυστική), με την ευκαιρία τού πρόσφατου δίσκου, ‘Καλή Όρεξη’, όπου τα ‘διαμάντια’ συμμετέχουν ένθετα, με εμβόλιμη ραδιοφωνική πρόζα (!), η προσφορά αντιτύπων τού cd, αλλά και δωρεάν προσκλήσεων για τη συναυλία το βράδυ τής ίδιας μέρας των Μαγιονέζων στη Θεσσαλονίκη, στο ‘Ξυλουργείο’.-- Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, πρωτομεταδίδουμε στα ‘διαμάντια’ σε αποκλειστικότητα, σχεδόν ένα μήνα πριν από την επίσημη εμπορική κυκλοφορία του (!), το άρτι αφιχθέν από το Los Angeles (εκεί έγινε το μάστερινγκ) νέο cd, ‘Τhe Invasion Of Τhe Dead Dolls’, των Θεσσαλονικιών Personality Crisis: ένα εκρηκτικό μίγμα πανκ, ροκενρόλ, γκλαμ, μέταλ, γκραντζ, βασισμένο σε εθιστικές μελωδικές γραμμές. Έκτοτε, δεν έχει βγει από τα πικάπ μας (και από τα υποσυνείδητά μας)! Οι Crisis έχουν ριζώσει για τα καλά στο ρεπερτόριό μας, αναγκάζοντάς μας να λαχανιάζουμε από τον χορό. Αν είναι μία περήφανοι οι ίδιοι για τον επερχόμενο αυτό δίσκο, άλλο τόσο είμαστε εμείς που συνδέουμε το όνομά μας με ένα τέτοιο ροκενρολούργημα ολκής.

Καθώς η χρονιά τελειώνει και η δράση, το έργο και οι εκδηλώσεις των ‘διαμαντιών’ συσσωρεύονται (και καταγράφονται σε βάση μηνιαία, οιονεί απολογισμός), ένα είναι βέβαιο: η ηδονή που αντλούμε από τις εκπομπικές συνόδους μας στο Β΄ Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ3, θα ήταν απείρως χλιαρότερη, αν δεν είχε αναπτυχτεί μες στο ΣώματωνΣυνακροατών μας αυτή η ειδική σχέση (του ενός με τον άλλον) αλληλεπίδρασης. Και συμπόρευσης.-

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ

φωτογραφία:
Αντρέας Μαγιονέζος + Γιάννης Σημαντήρας στο στούντιο του 95,8 τής ΕΡΤ3 (Κώστας Σαββίδης-ηχολήπτης)

8 σχόλια:

haxou aka joy! είπε...

Τζον,
αυτά τα ποστ των μηνιαίων δράσεων έχεις σκεφτεί ποτέ να τα στέλνεις και στον ανταγωνισμό;
Όχι για να τους σπας τα νεύρα, όχι...
Για να τους δίνεις πρότυπα.
ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.

(Α, και παρακαλώ από δω και στο εξής ο freerider να αναφέρεται ως Σίμος Καραγαβριηλίδης-Αξούριστης.
Τι σόι ισό'ητα έχουμε;)

John G. Simandiras είπε...

χα ξου, ολοένα και σκέφτομαι ότι είναι κρίμα που δεν πράττουμε εμείς οι δΓυο brainstorming, πριν ποστάρω. για την ώρα, έστειλα το παρόν ποστ στον πρόεδρο της ερτ3αε. για να δούμε (έτσι για πλάκα): θα έχω feedback; όσο για το άλλο, μετά χα(ξου)ράς.

την ευλογία μου (και τον ίκτερό μου)

γσ

Ανώνυμος είπε...

..Πιστεύω,πάντα ταπεινά,ότι άξια αναφοράς είναι και η είσοδος ή αλλιώς το μπουκάριζμα των "sound like violence",don't you think a?
Diamonds,keep on brightening us. in the same way...as you always do!

Ανώνυμος είπε...

Αχ ξέχασα ένα "s" στο sound.Never mind...sounds like violence λοιπόν.Ελπίζω να καταλάβατε.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω κάφρους: Agnostic front.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Συνυπογράφω με την Δανάη.

Και με τα δυο χέργια.

Ανώνυμος είπε...

E είστε και οι δύο καφρίλιον..καλά σας είχα καταλάβει..τσ τσ τσ.Πού σαι Φε να με υποστηρίξεις για τους sounds like violence?

Ανώνυμος είπε...

Raging Speedhorn: κάφροι περιωπής!