Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

αυγουστοσεπτεμβριάτικες αναμνήσεις

Φύσηξε το αυγουστιάτικο αεράκι, και μας χώρισε από τους εν ραδιοφώνω φίλους μας. Κι ώσπου να πεις «φου», ξαναφύσηξε, κύλησαν τα μερόνυχτα, και ξανασμίξαμε στον 9,58. Στις αγαπημένες μας μεσονύχτιες συνεδρίες.

Κι αν το μεγαλύτερο μέρος τού κυρΑύγουστου το περάσαμε χώρια, εκτός στούντιο, εκτός υπηρεσιακής παραζάλης και λοιπών παρεμφερών, το κουδούνι χτύπησε, και μπήκαμε στις τάξεις (και σε τάξη;) από Σεπτέμβρη.

Ο Nikola Sarcevic στ’ αφτιά μας. Δείχνει να πιστεύει στον έρωτα. Με τη σειρά μας, οι αδαμαντιστές πιστεύουμε στην τέχνη του. Ο Σουηδός πάνκης των Millencolin μάς προέκυψε ακόμη πιο αισθαντικός στο δεύτερο, περσινό άλμπουμ του, ‘Roll Roll and Flee’. Τι κι αν δεν έτυχε επίσημης διανομής στην Ελλάδα; Εμείς το έχουμε. Το έχουμε μέσα μας, δηλαδή.

Βίοι παράλληλοι με τον συμπατριώτη του, Dennis Lyzxén και τους Lost Patrol Band του. Αγριοπάνκης ανυπόταχτος ο Ντένις μας, αλλά στο περσινό ‘Automatic’ των ΤLPB, το οποίο βρέθηκε …πρώτο τραπέζι πίστα στις προτιμήσεις μας, αφήνει τις κραυγές, και διακονεί τη μαστοριά τού καθηλωτικού ρεφρέν. GrooveNroll αρίστης ποιότητος.

Κι ύστερα, είναι κι εκείνη η αντεπίθεση της Bloodshot Records, την οποία Bloodshot, καταπώς φαίνεται, έχουν υιοθετήσει τα ‘διαμάντια’. Αντεπίθεση με κυκλοφορίες-τεφαρίκι: Dollar Store, Danbert Nobacon and the Pine Valley Cosmonauts, Ha Ha Tonka. Όλα τα περιφερειακά στο www.bloodshotrecords.com. Όλη η ουσία; Στα ‘διαμάντια’. Στον 9-58.

Ως και ποιητικός οίστρος μάς κατέλαβε εκ νέου, όταν μια βραδιά «επιτεθήκαμε» αγαναχτισμένοι από μικροφώνου 9,58 στο δίπολο «ύπαρξη - ανυπαρξία» με τους εξής στίχους μας:

Δεν ξέρουμε πώς είναι η ανυπαρξία,

Γιατί έχουμε μάθει στην ύπαρξή μας.

Έχουμε συνηθίσει τόσο να υπάρχουμε.

Έγινε ΚΑΙ η ύπαρξη συνήθειά μας.

Υπάρχουμε από συνήθειο.

Αλλά κι όταν καταργηθεί η ύπαρξή μας

(which is no big deal, anyway),

ούτε και τότε θα κατορθώσουμε να δώσουμε αναφορά στους υπάρχοντες

σχετικά με το πώς ΒΙΩΝΟΥΜΕ, χα χα χα… ΒΙΩΝΟΥΜΕ!, την ανυπαρξία μας πια.

Μια που κώδικας επικοινωνίας μεταξύ υπαρχόντων και μη-υπαρχόντων

Δεν έχει επισήμως ανακαλυφτεί.

Μόνο αν ΥΠΑΡΞΕΙ μια λανθάνουσα κατάσταση, ένα μεταίχμιο που να συνδυάζει λίγο από ύπαρξη και λίγο από ανυπαρξία,

μόνο τότε ένας που υπάρχει, θα καταλάβει πώς είναι να μην υπάρχεις.

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη θα ’χουμε να τις θυμόμαστε για τον συντονισμό από τους ραδιοθαλάμους τής Αγγελάκη τής απευθείας σύνδεσης με τον ΜΥΛΟ για τη μετάδοση της 5ης Γιορτής Τζαζ, σε συνεργασία με τον Αρχιμήδη Παναγιωτίδη επιτόπου.

Κερασάκι στην τούρτα τής περιόδου Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2007: μια απολαυστική τηλεφωνική συνέντευξη, τα ξημερώματα της Παρασκευής , 28 Σεπτεμβρίου, με τον Γιάννη Βραχνό, ιδιοκτήτη τού music - bar, Silver Dollar στην Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία τής κυκλοφορίας τής δωρεάν διανεμόμενης και περιορισμένων αντιτύπων συλλογής STARS OF A HAPPY FAMILY VOLUME 01: ενός CD-καθρέφτη τής νέας και δυναμικής ανεξάρτητης ροκενρόλ σκηνής τής Θεσσαλονίκης. Ήδη, αντίτυπα της ήδη συλλεκτικής συλλογής με το περιποιημένο artwork οδεύουν προς τυχερούς παραλήπτες-συνακροατές μας.

Κι αν παραλείψαμε να αναφέρουμε κάποια δράση μας, πού να μας μείνει μυαλό, με τόσο έντονες έως ιδρωτικές εκπομπές που ζήσαμε μες στον Σεπτέμβρη;

Και εις άλλα με γεροσύνη και δύναμη,

Γιάννης Σημαντήρας

6 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

ουααα! Κλαψ! Κλαψ!
Εγώ τον Sarcevic ακόμα τον περιμένω! Αλήθεια πιο αισθαντικός από τον προηγούμενο; Γίνεται;

Καλά, για το ποιματ-όργιο σου, δεν το συζητάμε! Μεγαλειώδης μεταυγουστΧιάτικη φιλοσοφία! Μόνο που...μην ντρέπεσαι, μεγάλωσε λιγάκι τα γραμματάκια. Με στράβωσες.

Άντε, καλό μας μήνα, λοιπόν.
Να ΄μαστε καλά και να σμίγουμε στους αιθέρες του 958 κάθε μεσάνυχτοΧ!
(Καλά τα είπα;)

John G. Simandiras είπε...

Γεια σου, Φένια λεβέντισσα και καραμπουζουκλού.

Και -μην ξεχνιόμαστε- το post 'υγρά' συνεχύ...Ν...εται.

ΓΣ

Leigh-Cheri είπε...

Αχ!
Τι βλέπω; Και φώτο; ΥΠΕΡΟΧΟ! ΥΠΕΡΟΧΟ!

ΥΓ: Ε! Υγρά είν` αυτά και ρέουν. Θα τελείωναν έτσι εύκολα;-)
ΥΓ2: Αυτό το "καραμπουζουκλού" τι ακριβώς σημαίνει, τελικά; Έχει καμία σχέση με μαύρα μπουζούκια και τέτΧοια;

Ανώνυμος είπε...

Τί ωραίος άντρας ο Sarcevic!Εγώ εξα-κωλούθω να έχω απορία για την υγρή ιστορία σας και εξακολουθείτε να μη μου την λύνετε κύργιε Σημάν!
Η Φένια μπορεί να τα κατέχει καλύτερα από εμέ..αλλά εσείς είστε ο δημιουργός της "υγρής ιστορίας".

Leigh-Cheri είπε...

Μπα! Τελικά κι εγώ έξω έπεσα. Δεν ήταν η λεκανίτσα το θέμα (μας αποπροσανατόλισε το ποιητί). Η...βλακεία ήτανε. Εκτός αν μας το ξαναανατρέψει...

Α! Καλέ, τον τίτλο του ποιήματος ΑΥΤΟΥ του ποστ γιατί δεν μας τον γράφεις; "Ντολμαδάκια Γιαλαντζί" αν δεν πράττω λάθος; Χάνεται το νόημα χωρίς αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν κάνει να μιλάμε σε ξένο ποστ, για άλλο ποστ?
Να ευχηθώ λοιπόν καλοο μήνα και να αποφευχθούν οι απευθείας συνδέσεις οι οποίες τρώνε χρόνο από δγιαμάντγια!
Μόνο άν είναι live σύνδεση από Μωρά στη φωτιά ή από ministry...τότε ναι, we say yes!