Πέμπτη 11 Μαΐου 2006

MAD-NIFICENT:


Madrugada comes alive!


H εικόνα τού Sivert Høyem να έχει βουτήξει στο κοινό εν εκστάσει, και να τον μεταφέρουν στα χέρΓια τους θεωμένοι θεατές, στο ανκόρ τού αληζμόνητου λάιβ των Madrugada, πέρσι τον Μάη, στο Vilca Live Stage στη Θεσσαλονίκη… και ο Sivert να συνεχίζει, ένας μικρός θεός κι ελόγου του, να ερμηνεύει -πάνω στα χέρΓια του πλήθους και με ματωμένο, πληγωμένο πρόσωπο- το ‘Ramona’ (“there iz no tomorrow, there iz no tomorrow…”) είναι από τα πΧιο έντονα συναυλιακά στιγμιότυπα που εκτυλίχθηκαν στο ερωτικό χωρΓιό μας. Άλλο σκηνικό, επίσης καθολικής μεταρσίωσης: το ανκόρ τής συναυλίας των Gutterball στην Αποθήκη τού ΜΥΛΟΥ, όταν ο Steve Wynn είχε βρεθεί -ΚύρΓιος οίδε πώς- πεζμένος ξάπλα στη σκηνή, κι από πάνω του ένα κουβάρι κορμιά να τον φιλάμε και να τον πνίγουμε στις αγκαλιές. Ο Wynn επέζησε των αποπνιχτικών χαδΓιών μας. Ο Høyem επέζησε του stagediving. For Madrugada, there was a ‘tomorrow’.
Πού θέλω να καταλήξω: λίγα συγκροτήματα νομιμοπΧοιούνται να κυκλοφορούν λάιβ άλμπουμ. Οι Madrugada ξεπέρασαν το στάδΓιο της νομιμοποίησης. Επιβαλλόταν να έχουν ζωντανό δίσκο, αυτοί ένα καθαρόαιμο πιστΧιάρικο γκρουπ. Το ‘Live at Tralfamadore’ ικανοπΧοιεί τη λαϊκή απαίτηση για ένα λάιβ άλμπουμ των Μadrugada. Μας περιμένει ήδη στα δισκάδικα. Όσοι θέλουν να το τεστάρουν πριν το αγοράσουν, δεν έχουν παρά να συντονιστούν στα ‘δΓιαμάντΓια’ στον 102FM της ΕΡΤ3. Το ‘Live at Tralfamadore’ των Νορβηγών-με-τιζ-μεσόγειες-ψυχές αναμένεται να κατασκηνώσει στην playlista μας.-
ΓΣ

7 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Νομιμοποιούνται να έχουν νέο δίσκο, (έστω και αν αυτός είναι live) γιατί έχουν σκοπό να μας ξανάρθουν.

ΥΓ. Το ευχάριστο είναι ότι επιτέλους αξιωθήκατε να δημοσιεύσετε κείμενό σας.

Words to live by είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τώρα αν επιβαλλόταν δε θα απαντήσω γιατί θα σας απογοητεύσω. Και δεν το θέλω καθόλου. Αφήστε που δεν τον έχω ακούσει ... ακόμα. Πρέπει; Αναγκαστικά θα συντονιστώ στα Διαμάντια. Εξάλλου δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος να τον τεστάρω.

hopkins είπε...

Είναι πολύ καλός ο δίσκος. Και οι Madrugada είναι εξαιρετικό συγκρότημα. Εύγε που τους αφιέρωσες λίγο χώρο στο μπλογκ σου! :)

Ανώνυμος είπε...

Αχ αχ αχ, κακέ μου θΧειούλη Τζων! Πώς πας και δημοσΧιεύεις κείμενο, και μάλιστα για τους λατρεμένους Μαδρουγάδους, γνωρίζοντας ότι όπου να 'ναι "ανεβαίνει" το δικό μου νέο ποίημα; Με τι καρδΓιά θα σου κλέψω τώρα την πρωτοσέλιδο;

Μωρέ, θα το πράκσω και μάλιστα ελαφρά τη καρδία (είμαστε και υπέρ της δοτικακής, ε;) Ας πρόσεχες! Κόβω μαχαίρι τις μεγαλοψυχίες -άλλωστε οι Αδαμαντιστές είμαστε μοχθηροί α'θρώποι- πριν μου βγουν σε assούμε κακό...

Χιχιχι! Πέρα από την πλάκα τώρα, άπαιχτο το κείμενο. Πάντα τέτΧοια. Φιλιάααα

Ανώνυμος είπε...

Yanni...επιβεβαιώνω το γεγονόζ του περσινού stage diving του Madrugadaru.Όντωζ..ενώ έπεσε πάνω στο κοινό(ευτυχώζ όχι κενό),όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά ανέβηκε, το ηθικό του, και συνέχισε να τραγουδά.Διορθώστε με αν κάνω λάθοζ αλλά νομίζω ότι είχε χτυπηθεί λιγάκι με το μικρό-φονο σε εκείνη την φάση και.. να σου το αιματάκι.Ε λοιπόν αν σ'όλα τα λάιβ τουζ "χύνουν/φτύνουν το αίμα τουζ που λέμε" τότε αξίζουν σίγουρα και δικαίωζ κυκλοφορούν και το live album τους.
ΥΓ.Ωραία τα λέτε κύργιε Σημάν.Άπαιχτη η φράση"πιστχιάρικο γκρουπ".Θα συντονιστώ στα Δγιαμάντγια για να μην αποσυντονιστώ στο δισκοπωλείο.
db

John G. Simandiras είπε...

Nτινιώ, θενξ, για την πολύτιμη συνεισφορά. Ναι, ήταν ματωμένος ο Σίβερτ. Νόμιζα ότι το είχα γράψει in the first place. To προσέθεσα στη νέα βερσΧιόν τού post.

Τhat's what friends are for...

ΓΣ