Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

ACTIVE AS EVER

Λόγου Bap: τα λόγια του Β.D. Foxmoor

Φοβάμαι ότι -όσο και να σπάω το κεφάλι μου για να παρουσΧιάσω το ‘Χρέωσέ τα κι αυτά στη φωτιά’- παραστατικότερα από τη Sadahzinia είναι αδύνατο να τα γράψω. Η συντρόφισσα του B.D. Foxmoor προlowγίζει με εντυπωσΧιακή ευστοχία και οξυδέρκεια το νέο βιβλίο με στίχους (και μερικές φωτογραφίες) του mainman των Active Member. Ίσως θα ’πρεπε ο πρόλογος της Sadahzinia να φτερουγίσει από το βιβλίο, και να κυκλοφορεί και στο Ίντερνετ, ελεύθερος και αυτονομημένος, ως μια ιδανική, αξεπέραστη παρουσίαση του ‘Χρέωσέ τα κι αυτά στη φωτιά’.
Με αστέγνωτη καλά-καλά μελάνη, φρεσκοτύπωτο και χαρτομύριστο, κατέφτασε στα ‘δΓιαμάντΓια’ το ‘Χρέωσέ το κι αυτά στη φωτιά’ (Εκδόσεις Καψιμί, σειρά: Ακραία Πολιτιστικά Φαινόμενα, χαρτόδετο, 19 εκ. Χ 22,5 εκ, σελίδες 324, Απρίλιος 2006).
Ο ασταμάτητος ρέκτης των Αctive Member και των ατέλειωτων παράλληλων πρότζεκτ ξαναβγάζει στη φόρα στίχους του, ύστερα από το μιλενιουμικό (είχε βγει το 2000) ‘Χρέωσέ τα στη φωτιά’ (Ελληνικά Γράμματα). Για τον κατά κόζμον Μιχάλη Μυτακίδη, ο λόγος είναι το έργο του, και έργο του είναι να lowγίζεται και να συλλογιέται. Ολοένα και πΧιο φανερά, τα λόγια, οι στίχοι και η παρουσίασή τους επί σκηνής ή εν τω στουντίω καταχτούν κεντρική θέση στα τραγούδΓια των Active Member. Ολοένα και πΧιο φωτεινά αστράφτει η στιχουργική σπίθα τού B.D. Aν του άρεσε να τον λέμε ποιητή, θα λέγαμε ότι καλλιεργεί το τάλαντό του, κι αυτό βλασταίνει -από δίσκο σε δίσκο- πΧιο χυμώδεις καρπούς. Η κλίμαξ των εμπνεύσεων του B.D. δείχνει αμετάκλητα ανοδική.
Ο B.D. Foxmoor ανθολογείται εκ νέου. Η Sadahzinia βγάζει την ‘Πετρανάσα’, νέο δίσκο. ΑξΧιοάκουστο και 100% αξΧιομετάδοτο, αλλά σσσςςς, μην το πείτε τού ραδΓιοφωνικού ανταγωνιζμού. Οι Active Member επανέρχονται στα γνώριμα στέκΧια του ΜΥΛΟΥ τής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 27 Μαΐου 2006, στον ανοιχτό χώρο τής Βαβυλωνίας, για συναυλία μαζί με τα Διάφανα Κρίνα και με τους Τσοπάνα Rave. Οι παράξενες μέρεζ μας έχουν και τις ομορφΧιές τους, τελικά...
Γ.Σ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία νέα μας αερίζεις Σημάν!
Την προηγούμενη φορά τους έχασα τους Active Member και ημισκύλιαξα.
Τώρα όμως, πού θα μου πάνε!

Για τους στίχους του κακιτέχνη, τι να πω; Είναι ο βασικότερος λόγος που ακούω το συγκρότημα. Δεν είχα ιδέα ότι κυκλοφορούν και σε βιβλίο. Χαίρομαι πολύ γι` αυτό.
"Χρήσιμος άνθρωπος!"

Ανώνυμος είπε...

Το "χρήσιμος" εννοείται για τους στίχους του, ok?

Αλλά γιατί στα σχόλια λέει ακόμα 0;
Αφού το χω πράξει ήδη από χθες!
Ή μήπως εμφανίζει 0 μόνο σ` εμένα;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη κι αν δεν ήταν τόσο πειστικακό το κείμενό σου, Γιάννη μας, θα ενθουσΧιαζόμουν με τα εξαιρετικακά νέα. Ο Μυτακίδης είναι μορφή! Συναυλία με τα Κρίνα και τους Τσοπάνα, ε; Παρά το απίστευτο δΓιάβαΖμα που θα έχω εκείνες τις μέρες, ψήνομαι να έρθω. Μου φτάνει που έχασα τους Γκούλαγκ χθες. Άλλωστε λίγο ξέσκαΖμα μετά από δΓυο περίπου μήνες αδΓιάλειπτου Pixieματος κρίνεται ημιαπαραίτητο...

Ανώνυμος είπε...

To tell you the truth με την μουσική των ACTIVE MEMBER δεν έχω και την ιδανικότερη σχέση.Όμως οφείλω να παραδεχτώ την μαγικότητα και την μεστότητα των στίχων τους.Οι στίχοι τους..bones δεν έχουν και bones τσακίζουν.Μπράβο Γιάννη που εντόπισες αυτό το διαμαντάκι-βιβλίο και μας ενημερώνεις έγκαιρα και έγκυρα.
db