Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

02.04.2012, "2L8" live at eightball

2005. Κάποιοι 2L8 μάς κλέβουν την προσοχή με το ντεμπούτο τους (γεμάτο ιδέες) Armed Angels... Στην Poeta Negra. Tηλεφωνική συνέντευξη με τον Κώστα Βοζίκη, που είναι ο 2L8, στα δΓιαμάντΓια εκείνη την εποχή. Ο άνθρωπος τα λέει ωραία. Σκέφτεται. Ευτυχώς όχι παραπάνω από όσο χρειάζεται.

Λίγο πριν βγει το δεύτερο άλμπουμ (πΧιο γκρουπίσΧιο από το πρώτο), το Ηe & She... στην πατρινή Inner Ear, o Boζίκης μάς τιμά, προσερχόμενος στο στούντιο του 9.58, για συνέντευξη + unplugged live. Μμμμ, συγκίνηση. ΒραδΓιά από τις λίγες.

Μετά από το Ηe & She (2008), τέλη τού 2011, προκύπτει το διπλό New Battles. To έχουμε αγαπήσει όλοι στο ράδιο, στα σπίτΧια μας, στα αμάξΧια μας, Ο Βοζίκ ξανασκάει μύτη στα δΓιαμάντΓια (2φεβ12) για συνέντευξη, ωριμότερος μα και εφηβικότερος από ποτέ. Γίνεται κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα δΓιαμάντΓια, αλλά ίσως και στο ράδιο. Δίωρη συνέντευξη. Γιατί; Γιατί, όπως εύστοχα σημείωσε ο ΚυρΓιάκος Μinor Mine μερικών οι συνεντεύξεις είναι εφάμιλλες με τους δίσκους τους. Συναίσθημα, αλήθΧεια, αποφασιστικότητα. Αυτά προσέλαβα εγώ από τη συζήτηση με τον Βοζίκ.

Και θα έρθει η συναυλία στο Έιτμπολ. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, θεραπευτικού χαραχτήρα. Ο Βοζίκης έδωσε το καθαρτήριο πρόσταγμα, και οι λοιποί 2L8 εκτέλεσαν τη μυστική συνταγή, που σε ανάταση οδηγεί. Ένα λάηβ, από αυτά που περικλείουν και μαστορΓιά (δεξιοτεχνία θα την έλεγαν άλλοι) και πάθος. Σα να λέμε πανκ, από ανθρώπους που ξέρουν να παίζουν τα όργανά τους, αλλά δεν το δΓιατυμπανίζουν με σόλα, δω κι εκεί. Σα να λέμε, boweiκό art με πανκ εξάρσεις. Αυτή τη μυσταγωγική μάχη δώσαμε όλες και όλοι εμείς που περάσαμε τις πόρτες τού Έιτμπολ, στις 4φεβ12. Μικρές κλεμμένες από τον φακό τού Νάσου μας στιγμές (έχει κλέψει ανάλογες και ο Ζευγολάτωρ και η Νadine Bratani για τα facebook τους) ποστάρονται εδώ. Φεύγοντας από το Έιτμπολ, είχα χαρά. Οι SonnyTouchηδες, οι MossDoeηδες κι οι Βοζίκηδες ανατρέπουν τη δΓιάχυτη συντηρικότητα αυτής τής πόλης. Όλοι αυτοί είναι ένας από τους λόγους που δεν φεύγουμε από την κωλοΘεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΟΥΛΕΣ είπε...

α.συγκλονιστικό σιντί, β.τραβηχτική συνέντευξη, γ.σεισμικό λάηβ και δ.βιρτουόζικο σημαντηρικό κείμενο. απολαυστικότατο φόρσομ. glad I didnt miss any of that.
haxou