Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

οι ΣεληνιαΖμένοι (υπό επεξεργασία)

υπό Γεωργίου Βέη

φωτό: dB (more photos to come)

Παρασκευή βράδυ, μέσα στις πενιές και στα μπίτια του Μπιτ Παζάρ, προσεληνώθηκε η εκλεκτή Παρέα της ΔΓιαμαντόπετρας, αποτελούμενη από διασημότητες των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού. Συνδαιτυμόνες στο μυστικό και όχι νηστικό μας δείπνο βρέθηκαν μέλη των Head Cleaner, των Coin, των Personality Crisis και των οικτρών Ίκτερων. Τα παιδιά του «Σελήνη» δεν παρουσίασαν ουδεμία γενετική ανωμαλία, μεγάλωσαν και μας υποδέχτηκαν με καλοσύνη στο ουζερί τους. Το πάτωμα – σκακιέρα και το ρολόι τοίχου με το σήμα των Slayer συνδυάζονταν αρμονικά με το ντεκόρ του Χρυσού Οδηγού και τις άδειες κονσέρβες Geisha και Safcol στα ράφια. Το ενδυματολογικό μας στίγμα συνδύαζε στοιχεία chic, sick, smart casual και dumb formal.

Η παρέα μας έλαβε θέσεις δίπλα στον επιτυχή επιτοίχιο κατάλογο, ώστε να έχει διαρκή πρόσβαση στις πληροφορίες του: σαλάτες και ορεκτικά, κρέατα και ψαρικά, η κουστωδία του Κουστώ και η χαρά του Μαμαλάκη. Ακολουθώντας πιστά τη δίαιτα του ανανά (δηλ. τρώγοντας τα πάντα εκτός από ανανά), παρέλασαν από την τάβλα μας εκλεκτά πιάτα με ακόμη εκλεκτότερα εδέσματα, όπως χαλλούμιν στην σχάραν, δύο καπαρωμένες φάβες αλάκκωτες, ψητά λαχανικά, μπουρινιασμένα μπουρίτος, ΑΤΠΠ (Αγνώστου Ταυτότητος Ποντιακά Πιάτα), λουκάνικο Τιθορέας (και όχι Σερβίων), καροτοκεφτέδες, φαλάφελ που παρίσταναν τους καροτοκεφτέδες, αντζούγιες και άλλα τιμαλφή του τραπεζιού, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνοδεία του τσίπουρου, του κρασιού και της σόδας.

Η ταυτόχρονη δημόσια διαβούλευση κάλυψε μια ευρεία θεματική, που ως αντικείμενα είχε τα δΓιαμαντοπαίδΓια, τη Σάσα Γκρέη, τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας, την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρωβίζιον, την προσωπικό’ητα ασούμ’ των Σισσέ, Διόγο, Παύλου Γαρσία & Σία και άλλα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητος. Το κλου της βραδιάς ήταν αδιαμφισβήτητα η κοπή της δΓιαμαντόπιτας, την οποία η Χαξού είχε αγοράσει με τα χεράκια της, κατόπιν κοπιαστικών διαπραγματεύσεων με τη ζαχαροπλαστίνα. Η γενέθλια τούρτα σοκολατοφράουλα σταυρώθηκε και κόπηκε με προσοχή, ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαμαρτυρίες και ενστάσεις για την εγκυρότητα της διαδικασίας. Το φλουρί αρχικώς επέλεξε τον Φρηράηδερ, κατόπιν ωριμότερης σκέψης όμως κατέληξε στο άλλο Φ, στη Φωτεινή, η οποία κέρδισε το σιντί – γούρι της χρονιάς, μέηντ μπάη Φρηράηδερ.

Η αναχώρησή μας συνοδεύτηκε με μια δροσιστική, παγωμένη μπόρα χωρίς αλκοόλ. Καθώς ανανεώναμε το ραντεβού μας, με υποσχέσεις για λάηβ εκτέλεση της Αφιλότιμης την επόμενη φορά, νιώσαμε άπαντες μια φλόγα μέσα μας, που δεν προερχόταν από τα μπουρίτος, αλλά από την ικανοποίησή μας για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Η εύρεση νερού, τροφής, αφεψημάτων και αλκοολούχων ποτών στη Σελήνη αποτέλεσε «ένα μικρό βήμα για εμάς, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα», όπως είχε δηλώσει και ο Λούης Άρμστρονγκ, λίγο πριν πραγματοποιήσει το ιστορικό επισελήνειο σόλο με την τρομπέτα του.

Πολυαγαπημένη Παρέα της ΔΓιαμαντόπετρας, σε ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές και εύχομαι όλα να μας πανκ καλά! Γκέγκε;


έχουμε ανοίξει:

http://www.facebook.com/group.php?gid=310701427708&ref=ts

περιμένουμε (κι άλλους;)


3 σχόλια:

John G. Simandiras είπε...

πρώτη φορά, δεν επεμβαίνω σε κείμενο, χα χα χα... μόνο τέσσερα μικρά γράμματα άλλαξα σε κεφαλαία. βέη, είσαι άπΧιαστος.

πας για καρΓιέρα, ρέη Βέη;

chameleon είπε...

όχι που δεν θα άλλαζες τίποτα (λογοκρισία στο φουλ)
έκανα λάθος, που κλίκαρα το σύνδεσμο και διάβασα την ανασκόπηση.
καλά ήμουν μες στην άγνοια και τη φαντασίωση ότι περάσατε χάλια.
ζηλεύω (με την καλή την έννοια) και περιμένω...
τη δουλειά μου μέσα...

haxou aka joy! είπε...

Βέη μας, το κείμενο σου όχι μόνο συμπληρώνει ταιριαστά, αλλά και ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ την ιστορική βραδιά (...κοινώς, γαμά και δέρνει, γκέγκε;). Να φανταστείς ακόμη κι εγώ, που ήμουν παρούσα, με ζηλεύω!

Νάσε και Φένια, να ξέρετε ότι σας κόψαμε και κομμάτι από την τούρτα και το έφαγε -με το ζόρι είναι η αλήθεια- ο Χατζηζαμάν κουμπάρος σας, γιατί ήξερε ότι αυτό θα θέλατε να κάνει...

Ο φορτιστής μου, τελικά, πού είναι, οέο;