Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008: ημερολόγιο

ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ αυτός ο Οκτώβρης. Μπήκε πολύ …χριστουγεννιάτικα. Δεν κάνουμε πλάκα. 01 Οκτωβρίου δείχνουν τα ημερολόγια, όταν η playlistα μας φωτίζεται από λαμπιόνια και στολίδια. To Stocking Stuffer’, το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ των θρυλικών ροκενρόληδων Fleshtones διαχέεται, για πρώτη του φορά, στους αιθέρες από τα ‘διαμάντια’. Η επίσημη εμπορική μοίρα του στη λιανική θα αρχίσει στις 14 Οκτωβρίου 08. Αν δεν είναι σαφές, μιλάμε για μια ακόμα αποκλειστικότητα της εκπομπής.

Όπως το άλμπουμ των Σουηδών φίλων μας The Plastic Pals. To Good Karma Café’, όπου έναν μικρό ρόλο παίζει ο σταθερά μες στις αγάπες μας Chris Cacavas. Όπως το εδώ και χρόνια αναμενόμενο λάιβ άλμπουμ των ΜωρώνΣτηΦωτιά, που πρωτοεντάξαμε στο πλάνο μας στις 07 Οκτωβρίου, σχεδόν ένα μήνα πριν αυτό δει το φως το καταναλωτικό. Όπως το ΕP των (και Θεσσαλονικιών) Ben & The Immigrants. Όπως το ΕP των Θεσσαλονικιών Τhe Grimes (αμφότερα στις 08 Οκτωβρίου τρύπωσαν στις παιζωλίστες μας). Όπως το ντέμο των Αθηναίων Cyanide4, το οποίο ντεμπούταρε στα ‘διαμάντια’ το ίδιο βράδυ (09 Οκτωβρίου) που χαρίσαμε σε φίλους και συνακροατές μας αντίτυπα από το ολοκληρωμένο πια άλμπουμ ‘Ηeaven For Dogs’ των -δικαίως- φιλόδοξων Θεσσαλονικιών Jane Doe. Όπως το καινούργιο μίνι άλμπουμ (‘Εither Sunset or Sunrise’) του Paul Spencer και των Maxines (14 Οκτωβρίου), «διαμαντοποιημένου» εδώ και καιρό. Όπως το νέο άλμπουμ των γεμάτων ενθουσιασμό ποπ-πάνκηδων Off With Their Heads, το οποίο κόλλησε μαζί μας το ίδιο βράδυ (17 Οκτωβρίου) με τη συναρπαστική κασετίνα The Complete ’68 Comeback Special τού Εlvis Presley… το ίδιο βράδυ που την πρώτη ατάκα μας έγραψε ένας από τους αχτύπητους φίλους μας, ο Γιώργος Βέης. Ιnteraction στο φουλ, λέμε! Όπως το ‘Palomino’ των πάνω από αξιοπρόσεχτων The Sound Ex. Όπως η συλλογή τού Charlie Pickett, το νέο των Cordero, το νέο των Suicidal Birds από την Ολλανδία ή το εκτυφλωτικά ξεχωριστό νέο άλμπουμ των Αθηναίων Interstellar Overdrive, hibernation: songs, noise & series of pieces for different occasions… και όλο και κάτι θα ξεχνάμε.

Ονόματα, αρχεία, πρωτόκολλα, καταγραφές, ημερολόγια. Αναμνηστικά από ραδιοφωνικές στιγμές ανεπανάληπτες, που έχουμε ζήσει. Άλλες τόσες, απείρως πιο εξαίσιες, είναι μπροστά μας.

Στον 95,8 τής ΕΡΤ3. Μόλις σημάνουν μεσάνυχτα.


ΓΣ


Κριτική τού Αλέξη Γιαννούλα για τα διαμάντια στο μπλογκ του:
www.savealexis.blogspot.com. Ο Αλέξης είναι ευγενικός, καλοπροαίρετος (έχει κόψει τον πολύ Κανάκη, χα χα χα...), από τους νέοτερους σε ηλικία (και σε είσοδο στην Οικογένεια) φίλους μας, και προοδεύει συνεχώς στα μουσικά γούστα. Καλά γούστα, που λέμε μεταξύ μας οι δύο.

3 σχόλια:

Andreas P. είπε...

Ωραία είναι αυτά που λες…αλλά με αυτή τη γραμματοσειρά θα πλουτίσουν οι οφθαλμίατροι.

Leigh-Cheri είπε...

Γιατί; Τι λειτουργεί ορθόδοξα στα ΔΓιαμάντΓια για να έρθουνε και τα Χριστούγεννα στην ώρα τους; :-)
Εμένα όμως έτσι μ' αρέσει!
Το live των Μωρών πάρα πολύ ωραίο!
Αυτός ο elvis όμως ρε παιδάκι μου...Όχι ότι έχω τπτ εναντίων του αλλά δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτΧοια και στην εκπομπή μου ακούγεται ντιπ άσχετος!
Δεν κατάφερα να τον συνηθίσω.

Καλό μήνα, Γιάννη!
Και συνέχισε με Πάσχα, μετά καλοκαίρι, να περνάει ο καιρός να γυρίσω γιατί προτιμώ τη φωνή σου ραδΓιοφωνικά από ιντερνετικά:-)

Ντη είπε...

..ορμητικόητα..stopless..breathless..