Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ιούλιος 2008:
13 χρόνια στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3


Gino loves you!
Έγινε κι αυτό! «Συλλάβαμε» τον Gino Yevdjevic των Kultur Shock, τηλεφωνικά για συνέντευξη. Βέβαια, πριν από μας, είχαν «συλλάβει» τους Kultur Shock οι Έλληνες τελωνειακοί, αρνούμενοι να τους επιτρέψουν (ώσπου να επανέρθει on-line το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου) την είσοδο στην Ελλάδα. Βρε, αμάν. Βρε, ζαμάν. «Πάμε για συναυλία στην Ελλάδα, περάσαμε έξι χώρες μέχρι εδώ, χωρίς πρόβλημα». Τίποτα. Οι τελεωνειακοί στον Συνοριακό Σταθμό τής Νίκης, στη Φλώρινα ήταν αμετάπειστοι. Τελικά, τα κομπιούτερ ξαναδούλεψαν στις έξι το πρωί, και οι Κούλτουρ Σοκ πέρασαν στην Ελλάδα, δίνοντας την πρώτη τους επί ελληνικού εδάφους συναυλία, στη Βλάστη τής Κοζάνης. Συναυλία; Λαϊκό πανηγύρι δε λες καλύτερα;
Η δική μας συνέντευξη έγινε (ζωντανά, από τηλεφώνου) μεταξύ δύο με τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής, 11 Ιουλίου 2008, σε μια εκτός ...ωραρίου έκτακτη παράταση της εκπομπής. Παρά την περιπέτεια στο Τελωνείο, παρά τη συνεχή μετακίνηση με το φορτηγάκι τής τουρνέ, παρότι η συναυλία ήταν το ίδιο βράδυ, ο Τζίνο αποδείχτηκε χαμογελαστός, κεφάτος, ευδιάθετος, φρέσκος (!), ανοιχτόκαρδος, Βαλκάνιος καλαμπουρτζής. Θα μπορούσαμε ώρες να συζητάμε μαζί. Ήταν, να σημειωθεί, η πρώτη του συνέντευξη στα ελληνικά μίντια. Και όσοι φίλοι μάς τίμησαν με την προσοχή τους, αψηφώντας ότι ξημέρωνε εργάσιμη, έχουν να την θυμούνται ακόμα. Δικαίως την επαναλάβαμε, ηχογραφημένη και μονταρισμένη, μες στον Ιούλιο. Κι αν κάποιος την έχασε, και λάιβ και στην επανάληψη, το www.diamonds958fm.net να νκαλά. Στο μπλογκ μας, έχει αναρτηθεί -αμοντάριστο, μες στη φυσικότητά του- το σχετικό ηχητικό κομμάτι.

short stories
Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μες στον Ιούλιο ο πρώτος κύκλος των short stories τής εκπομπής. Από τον Μάη και μετά, το πρώτο πεντάλεπτο κάθε μεσάνυχτα Δευτέρας καταλάμβανε μια νέα προηχογραφημένη ιστοριούλα, η οποία στη συνέχεια δημοσιευόταν στο γι’ αυτόν τον σκοπό δημιουργημένο νέο μπλογκ μας, www.simandiras.blogspot.com.

oι Λοστ Μπόντις ηχογράφησαν τον ‘Εφραίμ!
Μια σπάνια ραδιοφωνική στιγμή έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν οι ακροατές τής εκπομπής ‘διαμάντια, στον 95,8FM τής ΕΡΤ3: την εκδοχή των Λοστ Μπόντις στο διήγημα, ‘Εφραίμ’! Ο Θάνος Λοστ Μπόντι δΓιαβάζει/αφηγείται την ιστορία τού παπαΕφραίμη, με το σύνηθες παραστατικό, υποβλητικό ύφος του, ενώ από πίσω παίζουν ...ηλεκτρονικισμοί υπό τύπον πειραματικών ασκήσεων με ολίγη μελωδικότητα του έτερου Χαμένου Κορμιού, Αντώνη. Και έπεται συνέχεια, καθώς βρισκόμαστε σε ...διαπραγματεύσεις και με άλλους μουσικούς, για την ηχογράφηση (μετά μουσικής, ει δυνατόν) κι άλλων ιστοριών.

αποκλειστικότητες
Αποκλειστικότητες. Το ψωμοτύρι τής εκπομπής. Μες στον Ιούλιο, είχαμε μπόλικες από δαύτες: Η EλληνοΓαλλοΑμερικανίδα Jeannette Kantzalis των A Brokeheart Pro ηχογράφησε και μας έστειλε από την Καλιφόρνια ειδικούς χαιρετισμούς για τους ακροατές τού 95,8 υπό μορφήν ΙD, όπως λέμε. Το νέο -multimedia- άλμπουμ τού ζεύγους Alexander Ηacke - Danielle de Picciotto, ‘Ship of Fools’. To νέο, περιορισμένης κοπής, ‘BLack Angel - Live! των Death In June, σταλμένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Douglas P., τον ιθύνοντα νου των DeathInJune. Σταλμένο από τον Steve Wynn, μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, το πρώτο άλμπουμ τού νέου του σχήματος, των Baseball Project. Oι Σουηδοί the Movements μάς ταχυδρομούν το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, ‘Grains of oats’. Oι Λοστ Μπόντις έχουν στείλει κι εμείς μεταδίδουμε ασμένως τον δικό τους νέο δίσκο, ‘Τhe End of Time’, ένα ενιαίο, λουποειδές και αδιαίρετο, τεμάχιο μουσικής, μακράς διαρκείας, 70 και άνω λεπτών τής ώρας! Συν το νέο Revolting Cocks (‘Sex-O Olympic-O’), που αναμένεται στην κατανάλωση στα τέλη τού Σεπτέμβρη!

συναυλιακή επικαιρότητα
Προσκλήσεις χαρίσαμε για τις συναυλίες των Tuxedo Moon στον Μύλο, και των Sunny Side of the Razor, Matisse, Raining Pleasure στους Λαζαριστές.

in-the-studio συνεντεύξεις
Σάννυ Χατζηαργύρη. Η πολυπράγμων Σάννυ βρέθηκε στο στούντιό μας. Η επικείμενη κυκλοφορία τού πρώτου δίσκου της (Sunny Side of the Razor) στάθηκε μια καλή αφορμή για μια ευρεία ον έαρ συζήτηση.

happy birthday, diamonds!
13 xρόνια από το πρώτο ξεμύτισμα της εκπομπής ‘διαμάντια’ στο Ραδιόφωνο της ΕλληνικήςΡαδιοφωνίαςΤηλεόρασηςΤρία συμπληρώθηκαν στις 2 Ιουλίου 2008. Παρά την (κατά τους προληπτικούς) γρουσουζιά τής επετείου, ο Ιούλιος μάς προέκυψε φουλαριστός από δράσεις. Εργασιομανία εναντίον δεισιδαιμονίας; Χμ, μπορείς να το δεις κι έτσι.


Γιάννης Γ. Σημαντήρας


στη φωτογραφία (του Ζαφείρη Πρωιόπουλου): η δημοφιλής ηθοποιός Σάννυ Χατζηαργύρη με τον Γιάννη Σημαντήρα, στη συνέντευξή τους στο στούντιο του 95,8FM τής ΕΡΤ3

6 σχόλια:

Ντη είπε...

εεεεε...ααααα...νομίζω ότι μετά από όλα αυτά σου αξίζει ένα break, να απολαύσεις στιγμές ξεκούρασης και όχι μόνο...

καλόν Άυ-γουστο:-)

Ανώνυμος είπε...

Γιορταζουμε τα διαμαντενια Ιουλιανα; Κ Ο Ρ A K O Ζ Ω Η Τ Ο Ι!!

mama lucy

Leigh-Cheri είπε...

Μόνο φουλαριστός;
Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί για "πρόσωπα" που δεν αντέχουν την καλοκαιρινή ραστώνη!
Να 'σαι καλά, Σημάν που μας κράτησες ζωντανούς κι ενεργητικούς - μακριά το ζαβλάκωμα από 'μας! - παρά τις ζέστες του Ιούλη.
Καλό Αύγουστο τώρα.

ΥΓ: Κι αν και μάλλον δεν θα 'θελα διάλειμμα της εκπομπής, όπως λέει κι η Ντινιώ, σου αξίζει σίγουρα ένα break και να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς. Άλλωστε, πώς αλλιώς θα γυρίσεις ανανεωμένος κι ορεξάτος για παραπάνω φουλαρίσματα;

Φε

elafini είπε...

Ακόμη και οι πιο ντούρασελ μπαταρίες, χρειάζονται μια μικρή φόρτιση για να επιστρέψουν ακόμη πιο δυναμικές...ελπίζω η φόρτιση να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ;)

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά εγώ δεν άκουσα τη συνέντευξη της δυστυχώς...
Υπάρχει τρόπος να την ακούσω??
please help me find out!!

John G. Simandiras είπε...

ανώνυμε, για ποια συνεντευξη μιλας;

αν θες, στειλε μηνυμα στο diamonds@ert3.gr.

ευχαριστώ,

γσ