Κυριακή 18 Μαΐου 2008

short stories on air

ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ φυτρώνει στον εκπομπικό μπαχτσέ των δΓιαμαντΓιών. Μου κατέβηκε, μόνο του έγινε, τουλάχιστον στην αρχή, να γράφω ιστορίες, έχοντας κατά νου ότι θα τις παίξω (δΓιαβάσω) δραματοποιημένες στο μικρόφωνο της εκπομπής. Έτσι, ξεκίνησε το προτζεκτάκι τής συγγραφής short stories (ανάμεσα 4 με 5 λεπτά τής ώρας), οι οποίες θα προηχογραφούνται και το ηχογραφημένο απόσπαζμα θα βγαίνει στον αέρα κατά κανόνα μεσάνυχτα Δευτέρας. Μεσάνυχτα και πέντε πρώτα λεπτά Δευτέρας, αν τέλουμε να είμαστε ακριβείς. Έτσι κάπως δημιουργήθηκε και το http://www.simandiras.blogspot.com, οίκος ιντερνετικός και αποθήκη των εν λόγω ιστοριών, με το σκεπτικό ότι οριζμένοι θα ήθελαν να ακούν την ιστορία στο ράδΓιο, αλλά και να την συνοδεύουν με την ανάγνωση του αντίστοιχου γραπτού κειμένου ανά πάσα στιγμή.
Το μέλλον και η πορεία των ιστοριών ετούτων, όπως και το περΓιεχόμενο τού νέου μπλογκ παραμένει ρευστό. Για την ώρα, η ιστορία τού μεσονυχτΧιού Δευτέρας19τούΜάη08 περιλαμβάνει τη guestασΧιά τής συναδελφίνας, Μαρίας Βασιλει-άδου (έτσι θέλει αν την προφέρουμε), και λέγεται ΘάνατοςστηΦλωρεντία. (αναγνώστης: άι γαμήσου, κι εσύ κι ο Δάντης σου)

Γιάννης Γεωρ. Σημαντήρας

στη φωτό η Σάντα Μαρία ντελ ΦΧιόρε, κρυφή πρωταγωνίστρω τού δΓιηγήματος ΘάνατοςστηΦλωρεντία (soon to be published οn www.simandiras.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ντη είπε...

Θάνατος σε μια πόλη της ανα-γέννησης?Σχήμα οξύμωρο.Ενδιαφέρον ακούγεται....