Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

PERSONALITY CRISIS kick some ass 24 Jan 08

φωτογραφίζει (δηλαδή τι φωτογραφίζει; ΓΑΜΕΙ) ο ΝΑΣΟΣ ΑΒΔΑΡΜΑΝΗΣ
γράφει (δηλαδή πληκτρολογεί) ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ PERSONALITTY CRISIS (με δύο t, τότε) έχει πρωτοκολληθεί στα εισερχόμενά μου την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 1998. Κυλάει, που λέτε, μπόλικο νερό στο αυλάκι, κι άλλο τόσο σπίρτο στις φλέβες πολλών από μας, και τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007, λαμβάνω μια pre-release κόπΧια τού δεύτερου full άλμπουμ τους. Του Ιnvasion of the Dead Dolls. To ακούω μια (σπίτι), το ακούω δΓυο (σπίτι), το ακούω τρεις (σπίτι)... βλέπω, δεν το βγάζω από το πικάπι. Τι σκατά, λέω μέσα μου, ο Gaz, ο Κarrie και οι άλλοι τα κατάφεραν! Το τεστάρω, με τη μία, στο ράδΓιο. Γιατί, αν ένα έργο δεν υποστεί και τη βάσανο τηζ ραδΓιοφωνικήζ μετάδοσης, αν δεν έχει βαπτιστεί στην εκπομπική κολυμπήθρα, τότε μισέζ δουλειές κάνουμε. Από τις πρώτες μεταδόσεις στα δΓιαμάντΓια, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση φως-φανάρι: ο δίσκος έχει τη δύναμη να προκαλεί παλλαϊκό ενθουσΧιαζμό, γαμώ τους καναπέδες σας, γαμώ! ΒραδΓιά με τη βραδΓιά, εκπομπικό σέσΧιον με το εκπομπικό σέσΧιον, η οφειλόμενη στα τραγούδΓια του Ιnvasion... ψυχική ανάτασή μας γιγαντώνεται. Ε, όταν (πρώτες μέρες Δεκέμβρη) ο δίσκος θα αρχίσει να δΓιανέμεται στα μαγαζΓιά και έχουμε μπροστά μας μια τελειωμένη, εμπορική, κόπΧια του σιντΓιού, με πλήρες artwork και τα σέα και τα μέα τού αρχιμάστορα της οπτικής επικοινωνίας Karrie, νιώθουμε δικαιωμένοι. Η δουλειά φυσάει (και δεν μπάζει από πουθενά). Ηχητικά, συνθετικά, lyricsίστικα, productionwise, masteringwise, designικά...

μεσάνυχτα Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2007:
η παρθενική εμφάνιση του δίσκου Invasion of the Dead Dolls των Personality Crisis στα δΓιαμάντΓια, στον 95,8



Φυσική συνέχεια της ...φάσης η fun to listen to συνέντευξη με τον Karrie στο στούντΓιο και η τηλεφωνική με τον Gaz. Χάρη στον Νάσο Αβδαρμάνη, η σχετική εκπομπή παρατίθεται, εκτίθεται, δΓιατίθεται και κατατίθεται σε παίξιμη audio μορφή στο φινάλε τού παρόντος ποστ.
Τι έμενε; Έμενε μια σκηνική επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι οι Personality σκόραραν δίσκο-παρακαταθήκη. Θα κατάφερναν οι μαντράχαλοι να επικυρώσουν τη λαμπρή εντύπωση που δημιούργησε το Ιnvasion...;
Το release show τους στο αλλοτινό Κλαμπ τού (γιακ!) ΜΥΛΟΥ ή θα τους ξεγύμνωνε μπροστά μας ή θα έβαζε μια σφραγίδα (όπως το αψίδα) θριάμβου πάνω τους: εγκρίνονται, περνάν.Παραπάνω από 150 ψυχές και σώματα (βλέπετε, η υπόθεση είναι ψυχοσωματική) δεν είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ τής Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2008, στο νυν Liebe (έτσι γράφεται;), το αλήστου μνήμης (μπλιαχ) ΚΛΑΜΠ τού ΜΥΛΟΥ. Μόνο που αν παλιά το ΚΛΑΜΠ ήταν μπλιαχ μία φορά, τώρα είναι μπλιαχ στη νιοστή. To βεστιάριο του έλειπε! Η ντισκομπάλα στο κέντρο τού ταβανιού! Σημειολογία, δηλαδήςςς, ταμάμ για Personality Crisis! Σημειολογία ικανή να οδηγήσει σε κρίση προσωπικότητας τους Personality Crisis, οι οποίοι...












...οδήγησαν εμάς (τουζ μπροστινούς, δΓιότι τα μετόπισθεν σαν ναρκωμένα έμοιαζαν) σε ποταμούς εκκρίσεων, ιδρώτα, αδρεναλίνης και άλλων βΓιολογικών χυμών. Προσωπικά (γουστάρω επιρρηματΧιά!), δεν περίμενα να υποστηρίξουν στο σανίδι το υλικό τους με τόσο, εεε, αξΧιοθαύμαστη επάρκεια. Δεμένοι, προβαριζμένοι, δουλεμένοι, φορμαριζμένοι, με τον Γκαζ να δίνει σόου και να παραδίδει μαθήματα φροντμανιζμού. Τον Κarrie να προσθέτει τη μικρούλα παραπάνω γκλαμ πινελιά στο όλον αδιαίρετον του γκρουπ. Τον κιθαρίστα σοβαρό και επιμελή. Τον μπασίστα να μην καταλαβαίνει Χριστό (αυτός γεννήθηκε για τη δουλειά τού παίχτη, το έχει!). Και τον ντράμερ να ατμομηχανίζει.

Για να μην τα πολυλογούμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά γιατί, αν τα πολυλογούμε, θα φάμε τη ζωή μας στα μπλόγκια, αν δεν την έχουμε φάει ήδη... οι Personalities αποδείχτηκαν ανώτεροι πάσης προζδοκίας. Για να το κλείνουμε το ζήτημα, η Σαλόνικα τους πέφτει πολύ στενή και πνιγηρή. Οι Crisis είναι για LA! Μικρή πέφτει η κωλοΣαλονίκη και για τον Νάσο Αβδαρμάνη, ο οποίος (στο ρελαντί κιόλας!) κάλυψε φωτογραφικά το θέμα, με τη μαεστρία τού παρατηρητικού θεατή, μα και με την κάψα ενός φλογιζμένου fan. Και μου/μας χάρισε μια XL συγκίνηση. Τόσο το partyNroll των Crisis, όσο και οι φωτογραφίες τού Νάσου, έρχονται να λειτουργήσουν ως ανάχωμα ασφαλείας και καθόλου ευκαταφρόνητη σανίδα σωτηρίας κόντρα στην απογοήτευση, με την οποία μάς φτύνουν περιρρέουσες ατμόσφαιρες και εντόπια προβεβλημένα πρόσωπα.

Παλαιότερα, ενθουσΧιαζόμουν πΧιο εύκολα με άλμπουμ, με συγκροτήΓματα, με συναυλίες. Με το πέραζμα του χρόνου, αρπάζομαι όλο και πΧιο δύσκολα. Αλλά πΧιο ισχυρά και πΧιο εθιστικά. Και όπως έχω μετανιώσει που σε παλιότερα κείμενά μου υπερέβαλα στις θετικές κριτικέζ μου για κάπΧοιους, που ακόμα από τότε έπρεπε να έχω καταλάβει τη μετριότητά τους, δεν θέλω επουδενί να υποτιμήσω μια προσπάθΧεια, την οποία έχω διπλοτριπλοεξετάσει και έχω βρει σπουδαία. Στην περίπτωση των Personality, έχουμε μπροστά μας μια πέρα-για-πέρα σπουδαία προσπάθΧεια. Με λίγη ώθηση από το εν υπνώσει κοινό τής σκατόπολήζ μας, το μπαμ δεν θα αργήσει να γίνει. Βάζουμε στοίχημα;

μεσάνυχτα Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2008
Personality Crisis interview
live στα δΓιαμάντΓια του 95,8 τής ΕΡΤ3

Κudos to: Γιάννης Βραχνός from Silver Dollar Music Bar, Σοφία Κ., Victor.

Congrats to: Freerider (Drunk Photographer) on his marvelous pics from the gig: http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=203448636&albumID=1150709

Ha Xou captures Personality Crisis with her unique style: http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=201538040&albumID=1107529

17 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

tertul, καταπληκτικός όπως πάντα!
Μου άρεσαν όλες πολύ. Πάαααρα πολύ;-)
Πειράζει αν τις αριθμήσω για να συνεννοηθούμε; 1,13,19,20...Αυτές που προτιμώ. Αν μπορώ να προτιμήσω δηλαδή, τέτΧοιες που είναι όλες τους.
Κι εγώ γουστάρω τη σεντονιάδα πιο πολύ απ' το σλάιντ. Γιομίζει το μάτι σου.

...Να 'σαι συχνότερα...αυτομένος, να μας βγάζεις τέτΧοια ποστςςςςς:-)

ΥΓ: ΔΓιαμαντοπατέρα, ξανάκουγα τη συνέντευξή σας με τον White. Απ' τις καλύτερές σας!

Ντη είπε...

Yeah!They are great(the photos)/it was great(the concert)!
Και γω τις προτιμώ απλωμένες.Αντιπροσωπευτικότατες!Ειδικά εκείνη η πανοραμική με ξαφνιοάρεσε γιατί δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτχοιες Να Σο.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΓΙΑ!

Ντη είπε...

ps.Αχ Φένια,σα να ΄χεις δίκιο για εκείνο που λες στο προηγούμενο ποστ.Εκτός αν στεκόμασταν σε λάθος position..

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Leigh-cheri έχω αρχίσει και ανησυχώ σοβαρά... Γιατί είμαι ακόμη ...αυτομένος και εδώ και καιρό σκέφτομαι να βγάλω ένα post στο δικό μου blog για τις συναυλίες που έχω δει από το καλοκαίρι εώς τώρα και μετά από τέτοια (δικαιολογημένη δεν λεω, συμφωνώ άλλωστε) κατακραυγή των σλάηντ σόου, φαντάσου αν το βγάλω σε αυτή την μορφή τι έχει να γίνει!
Θενξ!
:)

Ντινιώ σε ξάφνιασα ε; Τώρα να δεις όμως πως αλλιώς μπορώ να σε ξαφνιάσω!
Αρχίζω.
Βγάζω την συνέντευξη των κράισις στα διαμάντια σε audio μορφή. Καλή έκπληξη ε;

Ναι όμως δεν είναι μόνο αυτό...
Να βγάλω μετά και την live σαγηγευτική τηλεφωνική σου ανταπόκριση από την συναυλία στα Διαμάντια;..

(Ακούω ήδη το πλήθος που κραγάζει Ναιαιαιαιαι! Ναιαιαιαιαι!)

Ντη είπε...

!!!!!:-))

Ανώνυμος είπε...

Θένκιουβερυματς για την ηχογράφηση της συνέντευξης, Νάσε. Περιέργως, βγήκε καλή, σε αντίθεση με προηγούμενες. Την επεξεγάστηκες;
Όσο για τις φωτογραφίες τι να πω, ξέρεις (;) ότι είμαι θαυμάστριά σου. Εκπληκτικές.
(τα χαζοσλάιντς και γω τα απεχθάνομαι. Πιο ωραία όταν βλέπεις όλες τις φωτογραφίες απλωμένες. Φτιάξε ένα πόστερ καλύτερα, όχι σλάιντ σόουζ.)

Εκατονκάτι και σήμερα... που θα πάει, θα ξεμπλέξω... και δεν θα θαυμάζω μόνο τις φωτογραφίες, αλλά και τα ίδια τα ηβέντς (γκιγκς).

ΥΓ.: Μπα, μπα, τι βλέπω; Αφήσαμε μούσχια, τώρα αφήνουμε και μαλλί; (μου χρωστάς και κάτι, Γιάν')

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Ξία you are my favorite fan! (ψωνάρα...) Και εγώ καθεβραδινά θαυμάζω τις μέηλ που στέλνεις αλλά και την ποιητική σου δυνό'ητα, άσχετα κι αν ακόμα ο γαΐδαρος δεν τον ...πληκτρολόγησα για να το δηλώσω.
Οι άλλες δεν είναι τόσο καλές ηχογραφήσεις γιατί ο 958 έχει σήμα ...καμπανάκι. (Πότε θα φτιάξει επιτέλους;) Τώρα βρήκα το σωστό μέρος που δεν έχει παράσιτα.
Άιντε και εσύ βρε φανταρομαθητούδ, τελείωνε με αυτές τις παλιοεξετάσεις να έρχεσαι μαζί μας στα λάιβ!

Προς όλους: Εντάξει! εντάξει! Δεν θα ξαναπώ την λέξη σλαηντσόου!

(Γιάννη σαδιστή, θέλουμε την συνέχεια τΗς κειμένου! Μας έφτιαξες καλά καλά πλάκα πλάκα και μας παρατάς πάνω στο καλό καλό!)

Ανώνυμος είπε...

η σταδιακή δόμηση του κειμένου τι είναι; τέχνασμα για να σκοράρετε περισσότερα uniques; ή βασανίζεστε, δεν έχετε αποφασίσει εννοώ, αναφορικά με το τελικό πόρισμά σας για την παικτική απόδοση των P.C.;
ειδικά για το ψυχωμένο , αν μπορώ να κρίνω σωστά από αυτό που βλέπω, σώμα στη φωτό 6, μπορούμε εν είδει λεζαντούλας να έχουμε κι ένα σχόλιο εκ μέρους σας;

Ντη είπε...

Ουάου!Lost in the valley of personality crisis!Diamadoblog is the valley!
Γιάννη,αν ο Νάσος με τις φώτο του έδωσε χρώμα και πνοή στο μπλογκ..εσύ με τα λόγια σου το κάνεις να σπαρταράει!

Ανώνυμος είπε...

φαντάζομαι ότι ήταν πρόκληση για εσάς να δομήσετε ένα κείμενο αντάξιο του XL ,τόσο σε ποσότητα (απολαυστικό,χορταστικό ,το καταφχαριστήθηκα!) όσο και σε καλλιτεχνική ποιότητα και αξία, φωτογραφικού υλικού του Νάσου.
Νάσο, πάντα, αυτωμένος ,εμπνευσμένος και με υπερπληθωρικές διαθέσεις στις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις σας, μα πρωτίστως, στη ζωή.
τελικά,Γιάννη, όταν ενθουσιαστείτε με κάτι και το πιστέψετε,το α π ο γ ε ι ώ ν ε τ ε!
παραμείνατε εν εγρηγόρσει και συνεχίστε με συνέπεια να υποστηρίζετε ανάλογες προσπάθειες, τις οποίες οι εν υπνώσει συνάδελφοί σας(;) τις μυρίζονται, αν τις μυριστούν,με διαφορά φφφάσης .

πολλά μπράβο και στους δύο!

Ανώνυμος είπε...

Τι κειμενάρα πληκτρολόγησες πάλι... Από το μεσημέρι τρεις φορές τη διάβασα, αλλά σε συνδυασμό με την ηχογράφηση της εικοστής δευτέρας είναι... τέλεια!

Αουτσάιντερ, μη μιλάς για διαφορές φάσης...

Γαΐδαρε (με τον τόνο στο ι), I'm not your favorite fan. I'm your favOUrite fan.

Thanks again.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Ξια Φαβορίτε! Φαβορίτε! Σε αμιγώς ροκ εν ρολ ποστ γράφουμε.

haxou aka joy! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
haxou aka joy! είπε...


Well I know,I m gonna fuck it up
and I know, nothing s gonna make me stop
and I feel I m gonna lose my mind
Cause I m real and life s so crazy baby

Ανώνυμος είπε...

κλαπ, κλαπ....
Χα Ξου, πάλι δυναμιτίζετε το χώρο το σχολίων!
(I’m a fan of yours)

Ανώνυμος είπε...

να με πάρει! δυναμιτίζετε το χώρο των σχολίων ,ήθελα να γράψω.

και με το πνεύμα που έχω διακρίνει σε σας, έχω την υποψία ότι δυναμιτίζετε και το χώρο
των σχολ-ε-ίων. :-))

Erisadesu είπε...

to live tous htan uperoxo, o hxos omws kai o xoros den voithouse arketa .