Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Νοέμβρης 2007

ένας χρόνος ‘διαμάντια’ στον 95,8FM τής ΕΡΤ3

ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ‘κύμινο’, πάει κι ο Νοέμβρης. Γενέθλιος μήνας για την εκπομπή, καθώς -στις 13 του, στις 13/11/07- συμπληρώθηκε ένας χρόνος των ‘διαμαντιών’ στο Β΄ Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ3, 95,8FM, 1179AM, ert3.gr ιντερνετικά. Όλον αυτόν τον χρόνο, αγναντεύαμε το μαγευτικό σύμπαν των ερτζιανών από μια «ζώνη», η οποία φαντάζει ιδανική για την ιδιοσυγκρασία τής εκπομπής: μεσάνυχτα (και πέντε) με μία το πρωί. Επεχτείνουμε την επετειομανία μας και στο πεδίο τής αριθμολαγνείας. Στις 13 Νοεμβρίου 2007, μεταδόθηκε το 185ο («στρόγγυλο» νούμερο, ε;) επεισόδιο των ‘διαμαντιών’ στον 95,8FM τής ΕΡΤ3 (ύστερα από 10 βαρβάτα χρόνια στον αδελφό 102FM). Τελειώσαμε με τις τούρτες και τα κεράκια γενεθλίων; Μπορούμε να προχωρήσουμε στο «ψητό»; Στην ανασκόπηση του έργου και της δράσης μας για τον Νοέμβρη τού 2007; Παρακαλώ να αρχίσει το ξεφύλλισμα του ημερολογίου.
6 Νοεμβρίου 2007: αρχίζουμε τη μετάδοση ενός δίσκου γουργουριστού, ογκώδους, ισοπεδωτικά επιβλητικού, του ‘Celebration’ των Θεσσαλονικιών Bull Doza. Άλμπουμ που άνετα στέκει στο διεθνές στερέωμα. Έλκει τη ματιά σου το artwork τού Karrie White (των επίσης Θεσσαλονικιών Personality Crisis). Εξίσου τραβηχτικές κι οι πενιές τού cdιού. Περήφανα του παραχωρούμε τον ραδιοφωνικό χρόνο μας.
9 Νοεμβρίου 2007: ντεμπουτάρουν στα ‘διαμάντια’ οι Θεσσαλονικείς Ιt Won’t Die με το ΕP τους. Ροκενρόλ βαρέων, βαρύτατων, βαρών. Ναι, είναι που η Θεσσαλονίκη δεν παράγει αξιοάκουστα γκρουπ, χα χα χα… Ανταγωνιστές εκπομπατζήδες εφωράθησαν (εκ νέου) ροχαλίζοντες, χρρρρ…
9 Νοεμβρίου 2007: απαγγελία ποιήματος, νέου, στην εκπομπή: «Θα είμαι ένας υπάκουος, πειθήνιος μοχλός στο σύστημά σας… Θα είμαι μια απέραντη κατάφαση στα σχέδιά σας». Ακόμα δεν το μελοποίησε ο Καρβέλας.
13 Νοεμβρίου 2007: η γενέθλιος ημέρα των ‘διαμαντιών’ κοσμείται από την παρουσίαση δύο άλμπουμ από θεσσαλονικιώτικα σχήματα, που μετρούν χρόνια, χρόνια δημιουργικότητας και επιμονοεπίπονης προσπάθειας: Τhe Frantic Five: ‘Οn the move’ –και η farfisa στα κάγκελα / The Bullets: ‘Final Race’ –put on your dancing suede shoes. Γιατί, ναι, τόσο πολύχρωμη (έως παρδαλή, χε χε χε…) είναι η μουσική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης: από τα stonerίσματα των Bull Doza και τους ηλεκτρικούς και φωνητικούς εξτρεμισμούς των Ιt Won’t Die, στο σιξτογκαράζ των Frantic Five, κι αποκεί στο ροκαμπιλοφίφτις στάτους των Βullets.
15 Νοεμβρίου 2007: αρχίζουμε να εστιάζουμε φουλαριστά στους διασκεδαστικούς μιμητές των Metallica, τους γονιμοποιημένους από beatleικές μελωδίες. Beatallica το όνομα αυτών. ‘Sgt. Hetfield’s Motorbreath Pub Band’ ο δίσκος τους. Στον αέρα τού 9,58 με τις ευλογίες τού «τραγουδιστή» τους, Jaymz Lennfield (θυμίζει καμιά διασταύρωση Beatles με Μetallica το ψευδώνυμο;).
16 Νοεμβρίου 2007: χαρίζουμε προσκλήσεις για τη συναυλία τού Παύλου Παυλίδη στο Ξυλουργείο στη Θεσσαλονίκη. Πώς να μην έχει επιτυχία το λάιβ μετά;
20 Νοεμβρίου 2007: η πολυσυζητημένη face-to-face συζήτηση, live-in-the-studio, με τον Αντώνη Λιβιεράτο, με την ευκαιρία τής κυκλοφορίας τού πρώτου cd τού νέου συγκροτήματός του, των Dr. Atomik. Προσφέρουμε το εθιμοτυπικό αναμνηστικό: αντίτυπα από το cd των Atomik.
20 Νοεμβρίου 2007: μια ακόμη αποκλειστικότητα. Τα νέα καινούργια τραγούδια των λατρεμένων μας Θεσσαλονικιών Los Tromos μόνο στα ‘διαμάντια’, πολύ πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος που θα τα περιέχει. Το ‘She Said’, με τη θρυλική ιαχή ‘A-ta-ta!’ στην εισαγωγή, δεν θα αργήσει να γίνει ύμνος στο playlist μας.
20 Νοεμβρίου 2007: κι άλλο exclusive! To ‘Dragstrip Queen’ των εκ Κατερίνης punkcoreάδων Green Goblins, πριν να δει το φως τής δημοσιότητας, παίρνει το βάπτισμα του αέρος στα σημερινά -πολυάσχολα- ‘διαμάντια’!
21 Νοεμβρίου 2007: ξεκινάμε το έντονο πρόμο ενός δίσκου, που μας κίνησε το ενδιαφέρον, του ‘Cut the jive’. Paul Spencer & The Maxines. Nέοι πρωταγωνιστές στην airlist μας. Υπογεγραμμένο αντίτυπο από τον Paul Spencer. + T-shirt. Ο άνθρωπος μας έντυσε κιόλας! Να ’ναι καλά.
22 Νοεμβρίου 2007: κι άλλα τραγούδια από το ‘Heaven for dogs’ των πολυαγαπημένων Θεσσαλονικιών Jane Doe, με έμφαση στο ‘This is my youth’. Το ‘Heaven for dogs’ ελεύθερο για κατέβασμα από το http://www.rundevilrun.net/news.html. Oι αδαμαντιστές χαίρονται τα τραγούδια του δίσκου (που αναμένεται στα μαγαζιά, αυτήν την εποχή) ήδη από τον Γενάρη τού 2007!
23 Νοεμβρίου 2007: μια στιγμή ειδικού βάρους. Ο Παντελής Ροδοστόγλου, μπασίστας και συν-στιχουργός των Διάφανων Κρίνων σε μια εκτενή τηλεφωνική συνέντευξη, live από την Αθήνα. Ομιλητικός και αποκαλυπτικός -για όσους παρακολουθούν την πορεία του(ς), αυτό αποτελεί είδηση-, ο Παντελής Κρίνος έδωσε ξέχωρο νόημα στη βραδιά μας, η οποία στολίστηκε και από την παροχή δωρεάν προσκλήσεων για τη συναυλία των Κρίνων στην -κατάμεστη, όπως αποδείχτηκε- Υδρόγειο, στη Θεσσαλονίκη.
27 Νοεμβρίου 2007: η αύρα των Last Drive διαχέεται στους 95,8FM, μέσω τού υπογεγραμμένου από καθέναν τους αντίτυπου της συλλογής, ‘The Bad Roads - The best of the Last Drive’, που ξεκινάμε να εντάσσουμε στο setlist μας.
28 Νοεμβρίου 2007: κι άλλες αποκλειστικότητες. Μία από την αμερικανική Funzalo Records. To νέο άλμπουμ, ‘fractions’, των Luca. Kαι μία από τη δανέζικη Βad Afro Records. H πρόσφατη συλλογή, ‘Back to the grave’ των Φινλανδών Τhe Flaming Sideburns.
29 Νοεμβρίου 2007: χαρίζουμε προσκλήσεις για τη συναυλία των Boomstate στο Ξυλουργείο στη Θεσσαλονίκη.
30 Νοεμβρίου 2007: χαρίζουμε προσκλήσεις για τη συναυλία των Bullets και Frantic Five στο Ξυλουργείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για κείνη των Koop στο Principal. We’re, for our first time, giving airtime to our new sweethearts. California’s The Radio Sweetheart.

Kαθ’ όλο τον Νοέμβρη, επίσης, συνεχίζαμε τη μετάδοση του νέου δίσκου, ‘food’, των αμερικανοπαθών Βρετανών, Zico Chain, από κόπια που είχαμε στα χέρια μας από τις πρώτες μέρες τού Αυγούστου τού 2007. Ο δίσκος κυκλοφόρησε επισήμως τον Οκτώβρη τού ’07, άρα το σημείο αυτό θα έπρεπε να είχε περάσει στην ανασκόπηση του Οκτωβρίου. Μικρή η απώλεια. Προτιμότερο να παράγεται έργο ραδιοφωνικό, κι ας παραλείπουμε, καμιά φορά, να το αναφέρουμε. Χάλασε ο κόσμος;

Γιάννης Γ. Σημαντήρας

pictured: The Radio Sweetheart, Halloween 2007 @ King Neptune’s

5 σχόλια:

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Από τις ωραιότερες ανασκοπήσεις που έβγαλες, όχι μόνο γιατί ο Νοέμβρης ήταν πλούσχιος μήνας για τα διαμάντια -και ποιος δεν είναι άλλωστε- αλλά γιατί είναι αρκούντως αναλυτική.
Κάνεις πολύ καλά που το αναρτείς γιατί άλλωστε το ημερολόγιο των διαμαντιών είναι και δικό μας ημερολόγιο!
(Δεν βάζεις όλες τις ανασκοπήσεις σε ένα θεματικό ποστικό lebel με τίτλο "Ανασκοπήσεις" για να τις βρίσκουμε πιο εύκολα;)

Μπορώ να ζητήσω την επόμενη Παρασκευή σε επανάληψη να παίξει η εκπομπή με την συνέντευξη του Παντελή Ροδοστόγλου; Καλά οτι μπορώ, μπορώ. Να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου όμως γίνεται;



Γιάννη,
Χρόνια σου πολλά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις εκπομπές που κάθε βράδυ μας χαρίζεις.

Να 'σαι καλά και να ιδρώνεις πάντα όποια φανέλα κι αν φοράς!

Ντη είπε...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΥΑΝΝΙ!
Να είσαι πάντα ορεξάτος,χαμογελαστός,υγιής,να δαμάζεις τα ραδιοφωνικά κύματα και να βιώνεις όμορφες στιγμές..

Leigh-Cheri είπε...

A ta ta ta!
Χρόνια Σου Πολλά Σημάν!
Πολλά και τρεχτικά και γελαστά κι εκΖομπικά και πάντα όπως τα θες!
Φιλούθκια πολλά και να αιθερίζεσαι πάντα στους αιθέρεΖΖΖ μας:-)

Χρόνια Πολλά και στην εκΖομπίχλα μας.
Άπσογη Νοεμβρική ανα-σκούPC!
Φένια

mystery falls down είπε...

Χρόνια πολλά γεμάτα με υγεία. Ευχές για αμέτρητες στιγμές οικογενειακής ευτυχίας, ραδιοφωνικής επιτυχίας, ξεχωριστών αναμνήσεων (και σαρκικών συγκινήσεων).

Ανώνυμος είπε...

Τι μήνας! Τι μήνας! (άλλη μια φορά όλοι μαζί: ΤΙ ΜΗΝΑΣ!) Να τα βλέπουν αυτά κάτι υψηλά ιστάμενοι εκεί στην Τρία.

Και στο δύσκολο μέρος τώρα... Το χειρότερό μου είναι οι ευχές. Πώς εκφράζω με λόγια όόόλα αυτά που έχω να πω, αυτά που εννοώ; Να περιοριστώ σε ένα απλό "χρόνια πολλά" που θα το έλεγα στον οποιονδήποτε; Να αρχίσω τα συνηθισμένα κόπυ-πέηστ "υγεία και ευτυχία"; Τα βρίσκω τόσο απρόσωπα και πλαστικοξύλινα, και -παρά την ουσία που διαθέτουν- τόσο ανούσια. Είναι κάτι που δεν μου επιτρέπω να πω στον συγκεκριμένο ΑΝΘΡΩΠΟ. Στον κύριο Σημαντήρα. Στον Γιάννη μας.
Ίσως για άλλη μια φορά υπερβάλλω. Σίγουρα κούρασα όσους έπραξαν το λάθος να διαβάσουν.
Γκχχ, δε βαριέσαι, ντέφ' να γίν'
...happy birthday!