Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2006

MOGWAIZ, Manchester Academy 24/09/06

γράφει ο ξενιτεμένοζ μας αδερφός, GT

Η χρηματιστηριακή αναλυτική εταιρεία GT Αssociates έχει υπερ-20χρονη εμπειρία στην κάλυψη εναλλακτικών σχημάτων. Στη δραστηριότητά της αυτή έχει συνεργασίες με διάφορους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, καθώς αναλαμβάνει την κάλυψη διεθνών roadshows: καλύπτουμε αποκλειστικές παρουσιάσεις (σε απλά ελληνικά: gig), αλλά και ομαδικές παρουσιάσεις (σε απλά ελληνικά: festival). Ειδικότητα της εταιρείας είναι οι καλύψεις γεγονότων στο εξωτερικό (events). Ως αποτέλεσμα της πολύχρονης δραστηριότητας της εταιρείας, έχουν καλυφθεί απειράριθμα events πολυδιάστατης υφής και ύφους (από 30μελείς ομάδες Ρουμάνων τσιγγάνων και Peter Hammill, μέχρι Sonic Youth, Cramps, Ramones, Rage Against the Machine, Smashing Pumpkins, Καλέξικους και άλλα πολλά). Στην ελληνική αγορά η δραστηριότητα της εταιρείας βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, κυρίως χάρη στην ευγενική χορηγία (σε απλά ελληνικά τζάμπα εισιτήριο) του παλιοχαρακτήρα και της εκπομπήζ του.

παίχ’ την, παιχταρά μου, παίχ’ την

Μετά από μακροχρόνια μελέτη του σχήματος των Μοgwaiz, και αφού έμπειροι αναλυτές μας (2 PhD) παρακολούθησαν το χθεσινοβραδινό event στο Manchester, (μέρος του Mogwaiz UK roadshow), η πρόταση της εταιρείας μας προς το επενδυτικό κοινό διαμορφώνεται ακολούθως: Το σχήμα Mogwaiz έχει ωριμάσει και φτάσει στη μέγιστη οργανική ανάπτυξη (σε ελληνικά: 3 superb κιθάρες!). H έξυπνη εκμετάλλευση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του διαφοροποιεί το σχήμα από το πλήθος, και αντιπαρέρχεται την προφανή έλλειψη έντονης επικοινωνιακής δραστηριότητας (σε απλά ελληνικά τα μικρόφωνα είναι μόνο για 2 thank you). Λαμβάνοντας επίσης υπόψη την εντατική δραστηριότητα του σκληρού πυρήνα «φανατικών» επενδυτών (που κυρίως εντοπίζεται γεωγραφικά στην περιοχή της Glazgow), την πολυσχιδή δραστηριότητα του σχήματος στην περιοχή, καθώς και την αποδεδειγμένη διείσδυσή του σε διεθνείς αγορές και τις συνεργασίες με αλλοδαπά σχήματα (Ζigur Rόs) η τελική σύστασή μας είναι: BUY 2, overweight, outperform. Και για όσους σχεδιάζουν την παρακολούθηση αντιστοίχου event, μια συμβουλή για τα πλέον χρήσιμα accessories: μόνο με ωτασπίδες.

O GT ξαναχτυπάει από τη μακρινή Γηραιοτάτη Αλβιόνα, όπου περιφέρει το σαρκίο του από venue σε venue. (Κι οι δικοί σου που νόμιζαν ότι δουλεύεις μέχρι αργά τη νύχτα, GT); Τον efkaristoume και συνεχίζουμε την ανάγνωση: ακολουθεί η Κωνσταντίνα Μπρατάνη με φωτό τής Δανάης ΜενεξΧιάδη, σε εντόπΧια, επιτόπΧια αΝΤΙπόκριση περί Radio Birdman. Xικ.

3 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Το κείμενο μας άνοιξε την όρεξη (λειτούργησε δηλαδή ως ορεκτικό). Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε κύριο πιάτο (εκτενής σχολιασμός για το τί συνέβη, αν και η φωτογραφία του Stuart μας ψιλοαποζημίωσε) ούτε έστω επιδόρπιο (δηλαδή η tracklist). Ίσως φταίει ότι ο ζάμπλουτος ραδιοφωνικός ρήτορας τσιγγουνεύεται να προσφέρει ανταλλάγματα (δεν συζητάμε για αυτόγραφα, η πώληση των οποίων στην αγορά αποφέρει τρισεκκατομύρια ευρά αλλά ούτε δωρεάν προσκλήσεις). Με την ελπίδα σύντομα να διαβάσουμε περισσΧότερα...

ΥΓ. Οι Mogwai (ή εναλλακτικά οι σπουδαίοι Mogwai) δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ με τους Sigur Ros (αν και τους εκτιμούν). Οπότε ότι υπάρχει στο διαδίκτυο δεν αληθεύει. Για μια ιδέα πως είναι η απόδοσή τους στη σκηνή μπορείτε να κατεβάσετε τη συναυλία που ηχοχράφησε η εκπομπή All songs considered στη διεύθυνση http://download.npr.org
/anon.npr-mp3/asc/live
/20060510_asc_mogwai.mp3 (ενώστε τα)

Ανώνυμος είπε...

Ενδγιαφέρον το κείμενό σου GT όπως και οι συμβουλές σου.Να σε θεωρήσουμε lucky που παρευρίσκεσαι συχνά σε τέτχοιου είδους events?

ΥΓ.ωραία η photo και η οπτική γωνία και όχι γωνιά,από την οποία τραβήχτηκε!

Ανώνυμος είπε...

Ενδγιαφέρον το κείμενό σου GT όπως και οι συμβουλές σου.Να σε θεωρήσουμε lucky ποu παρευρίσκεσαι συχνά σε τέτχοια events?

ΥΓ.ωραία η photo και η οτική γωνία και όχι γωνιά που τραβήχτηκε!