Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2006

Παυλίδης, Ρόδες, Μίκρο, Θ.Παπακ/νου, Active Member, από όλα έχω καλιέ.

Σεπτέμβριος, μήνας συναυλιών στη πόλη και αντιπροσωπεία της ΠαγκόΖμιας ΟικογένΙας των ΔΓιαμαντΓιών έδωσε το παρόν σε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις κακιτεχνών. Όπως πάντα συνεπής στην καθυστέρηση αερίζω τις ανταποκρίσεις μαζεμένες με δΓυο συνοπτικά λογάκια για την κάθε μΓια και μερικά οπτικά ντοκουμέντα από συναυλΓιακά μέτωπα των τελευταίων ημερών.

Τη Δευτέρα 04/09/06 στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Καλαμαριά με το ελεύθερο της εκζομπής -κούτρα προσκλήσεις ασούμε- παρακολουθήσαμε την μουσική τριπλέτα συγκροτημάτων Παύλος Παυλίδης & B Movies, Ρόδες και Μίκρο.

Λίγο πριν τις 21:30 που φτάσαμε στην συναυλία ο κόσμος που βρισκόταν εκεί ήταν σχετικά μικρός σε αριθμό, παρολαυτά σε λίγη ώρα ο χώρος άρχισε να γεμίζει και να ζεσταίνει η ατμόσφαιρα. Στις δέκα παρά κάτι, πρώτοι στην σειρά στην σκηνή βγήκαν οι Ρόδες οι οποίοι ανέλαβαν την αποστολή να ‘ζεστάνουν’ το κοινό. Εμφανίστηκαν με μια σχετικά συμπαθητική παρουσία που όμως τελικά δεν είχε και την απαιτούμενη δύναμη για να ξεσηκώσει το κόσμο μαζικά. Ένα μέρος του κοινού πάντως μπροστά στην σκηνή φάνηκε να το ευχαριστιέται.


Μετά από τις Ρόδες σειρά είχε ο Παύλος Παυλίδης & B Movies. Γενικά δεν είμαι πολύ φανατικός της μουσικής του Παυλίδη και μάλιστα το καινούρΓιο cd του με μια γρήγορη αυτΧιά που του είχα ρίξει δεν φάνηκε να με κερδίζει. Οπότε δεν είχα και μεγάλες προσδοκίες για το τι θα περίμενα από την συναυλία. Κι όμως, πόσο άδικο –ευτυχώς- είχα! Γύρω στην μια ώρα που κράτησε η εμφάνισή τους ο περισσότερος κόσμος δεν σταμάτησε να χορεύει. Πολύ δεμένο ηχητικά σχήμα και ο Παύλίδης να δίνει τον καλύτερο εαυτό στην σκηνή τόσο ερμηνευτικά αλλά και τόσο ως σκηνική παρουσία. Ο ήχος πάρα πολύ καλός (έχοντας όμως και ένα πολύ μικρό πρόβλημα στη φωνή το οποίο έκανε δύσκολο σε κάποιος που δεν ήξερε του στίχους να τους καταλάβει) και πολύ ‘γεμάτος’. Τρεις κιθάρες (και ο Ασκληπειός Ζαμπέτας), μπάσο, ντράμς, και 2 πνευστά (ηλεκτρονικά δεν θυμάμαι, είχε;...) Τους ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω εκεί που δεν το περίμενα. Άλλα έτσι όμως δεν μου συνέβαινε και με τα Σπαθιά; Στους δίσκους μου ήταν απλά συμπαθητικοί και στα ζωντανά τους δυναμίτης! Τέλος, παρά την πρώτη εντύπωση από το cd, μετά την συναυλία το ακούω ασταμάτητα και μου αρέσει πάρα πολύ! Το προτείνω.


Μετά από την τόσο δυναμική εμφάνιση του Παυλίδη, οι Μίκρο φάνταζαν πολύ λίγοι για να συνεχίσουν αυτό που μας πρόσφεραν μέχρι εκείνη για περίπου μια ώρα οι B Movies. Κι όμως, οι Μίκρο παρά το ελαφρύ pop ύφος τους, έστησαν πετυχημένα ένα πολύ δυναμικό και μπιτάτο πάρτυ κρατώντας την διαθεσή μας ψηλά, εκεί δηλαδή που την είχε αφήσει ο Παυλίδης. Κατάφεραν αμέσως να κάνουν όλο το κόσμο μπροστά στην σκηνή να χορεύει και μάλιστα ασταμάτητα για όλη την ώρα που έπαιξαν. Η σκηνική τους παρουσία ήταν πολύ καλή, με πολύ ένταση και κέφι. Και όταν μπορούν να κρατούν το κοινό τόσο ψηλά, ποιον να χαλάσει το γεγονός ότι ίσως δεν έχουν και κανένα βαθύ στίχο...


Την επόμενη μέρα Τρίτη 05/09/06 πάλι στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα πήρα μια μικρή δόση (καμιά ώρα) από Θανάση Παπακωνσταντίνου προς το τέλος της συναυλίας. Από φίλους που ήταν από την αρχή της έμαθα πως το πρόγραμμα κινήθηκε (όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο) όπως στη συναυλία στο θέατρο Δάσους τον Ιούνιο. Πρόλαβα εκτός των άλλων μερικά ρεμπέτικα που είπε ο Θανάσης με την μπουζουκομάνα του, και κάποια παραδοσιακά από την Μάρθα Φριτζήλα. Η συναυλία έκλεισε με τους Πότες της Στρογγυλής Τραπέζης με Θανάση, Μπαντούκ και Σιώτα στις φωνές μπροστά σε ένα μικρόφωνο.


Την Παρασκευή 08/09/06 είχε ανακοινωθεί ότι οι Active Member παίζουν στο πάρκο Δενδροποτάμου πίσω από το παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ. Έλα που όμως το πάρκο Δενδροποτάμου δεν είναι στον Δενδροπόταμο αλλά στην Σταυρούπολη... Αποτέλεσμα, αρκετοί –που δεν ήξεραν που είναι το εργοστάσιο- να μπερδευτούνε και να ψάχνουν την συναυλία στον Δεδροπόταμο! (Ευτύχώς εμείς το βρήκαμε έυκολα.) Τελικά όμως η μοίρα μας το έχει και πως γίνεται από τις συναυλίες των Active Member μια να χάνουμε την αρχή, μια το τέλος... (Ο λόγος όμως εδώ που τα λέμε που αυτή τη φορά τους χάσαμε ήταν άκρως σημαντικός. Μια αδερφή Χριστίνα έχουμε, και η χαρά της,είναι φυσικά χαρά μας!) Τελικά τους είδαμε περίπου μια ώρα. Σχετικά είχε αρκετό κόσμο με πολύ παλμό. Ελπίζω στην επόμενη να τους δούμε από την αρχή μέχρι το τέλος της συναυλίας...


Λίγες ακόμα φωτογραφίες;

Παύλος Παυλίδης & B Movies

ΡόδεςΜίκροActive Member
Ουφ, φτάνει πΧια...

Α, τώρα που το θυμήθηκα:
Για την συναυλία στο Κόδρα με τα τρία συγκροτήματα, θα πρέπει να επισημάνω την πολύτιμη συνεισφορά της Φένιας και της Δανάης στην φωτογραφική κάλυψη. Η πρώτη προσφέροντας τη φωτογραφική μηχανή της, και η δεύτερη την απαραίτητη ενέργεια -μπαταρίες ΑΑ ασούμε-. Είναι που η δική μου πράττει ότι θέ...BATTERY EMPTY!

Φωτογραφίες και λογάκια : Νάσος -Τερτουλιάνης- Αβδαρμάνης

12 σχόλια:

Purple Overdose είπε...

Εύγε, Γιάννη μου...

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικές φωτογραφίες επίσημε ανταποκριτή συναυλιών.
Keep on.

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Thanks Danai. Όμως και η συμβολή σου -όπως και της Φένιας- στην φωτογραφική κάλυψη υπήρξε κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Χωρίς μπαταρίες δεν θα κάναμε τίποτα (παλιομηχανή...).
Άξια συνεργάτης!

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη αν προξένησα κάποια παρανόηση για το ποιος είναι ο υπαίτιος της σύνταξης αυτού του -μεσ' τα άγρια χαράματα προχειρογραμμένου- - κείμενου.

John G. Simandiras είπε...

...άσε, ρε Να, να λάβουμε καν'να κρέντιτ κι εμείς! Ωραίες οι φωτό που έβγαλα, ε Purple Overdose;

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

tertuliano, τα δικαιώματά σου!!!

Great fotos!

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Εμαβρεπαιδάκι μου, να κάθεσαι στον υπολογιστή να παιδεύεσαι πόση ώρα από το απόγευμα με τις φωτογραφίες, να συνεχίζεις το βράδυ άλλη τόση για να γράψεις ένα κείμενο, που να είναι και λίγο της προκοπής μην έχει και κανένα συντακτικό/ορθογραφικό λάθος, να παλεύεις κυριελεκτικά με τις ώρες με τον blogger (αυτό είναι μαρτύριο...), να σου ζπάει εντελώς τα νεύρα μεχρι να ανεβάσει τις φωτογραφίες στο σωστό μέγεθος, στην σωστή τους θέση, να μένεις ξύπνιος ως τις 4 τα χαράματα (ενώ έχεις να ξυπνήσεις σε 3 ώρες), και να σου λέει ο άλλος μετά άσε και κανά εύγε και για μας...
Τι λε ρε Καραμήτρο!..

Άσε που μετά μπορεί και να παραποιεί και το νόημα των μηνυμάτων σου από αέρος, ότι θέλεις και κακά λέει να ακούγεται το όνομά σου...

Δε μας τα λες κακά κυρ Γιάννη...

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Γεια σου booobiii! Οι Ρόδες δεν ξέρω αν ήταν αγχωμένοι, αλλά αυτή η εικόνα όλοι τους σχεδόν και όλη την ώρα να είναι στην σκηνή με ένα τσιγάρο και μια μπύρα στο χέρι ε, δε με φτιάχνει και πολύ...

Zpi είπε...

Γρήγορα να αποδωθεί δικαιοσύνη.
Τα gredits στον υπερμέγιστο φωτογράφο Tertuliano!

Αχ το αγκόρι μου που ξενύχτησε αχ αχ

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Αχ διπλωμάτη μου εσύ, αχ...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήργια!Οι ανταποκρίσεις σου μας δίνουν πάντα μια γεύση από τα live και αζ απουσιάζουμε ασούμε.Αμ οι photoz σου?Πεντακάθαρες αποδίδοντας τους χρωματιζμούς καιτον φωτιζμό όπως πρέπει(μη τρομάζεις με το εγκώμιο που σου δγιαπλέκω,δε πρόκειται να σου ζητήσω καμία χάρη).Προτείνω όμως την επόμενη φορά που θα ποστάρεις,για να μη γίνονται παρανοήσεις,να κρατάς και φωτογραφικά ντουκουμέντα της όλης διαδικασίας πχ του ξενυχτιού σου,εσένα να τρίβεις τα ματάκια σου μπροστά από την οθόνη του pc την ώρα που αρθογραφείς ,μη σου πω να σε φωτογραφίζουν η Φένια ή η Δανάη την ώρα που εσύ φωτογραφίζεις.Και όλα αυτά θα τα εκθέτεις εδώ...όλον τον κόπο σου.Συμφωνείς?
ΥΓ.Στον TERTULIANO MAXIMO AFONSO απευθύνομαι ε?
db

Ανώνυμος είπε...

Ντινιώ εκ μέρους του Tertuliano Máximo Afonso thanks. Θα του μεταφέρω επίσης πάραυτα και την πρότασή σου.
Τώρα όμως, μετά τα ξενύχτια, την έχει ξαναπέσει για ύπνο.

hopkins είπε...

Για τις συναυλίες δεν θα γράψω κάτι γιατί τα έγραψα και εγώ στο μπλογκ μου και βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια. Αλλά μόλις παρατήρησα ότι φαίνομαι στην πρώτη φωτογραφία (αυτή που είναι το κοινό). χεχεχεχεχεχε :Ρ