Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Party RDR, Party!

Δύο κεράκια θα ζβήσει από τη γενέθλια τούρτα της η Run Devil Records.
H ομολογημένα δΓιαπλεκόμενη με τα ‘δΓιαμάντΓια’ δισκογραφική εταιρείαχ δΓιοργανώνει birthday party στην ΥΔΡΟΓΕΙΟ, την Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007. ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΟΔΟ. Το συναυλιακό μέρος θα αναλάβουν οι Boomstate, oι Infidelity και οι Scab Level. Ινγκόγνιτο, θα εμφανιστούν -σαπόρτ- και οι Rolling Stones, ανερχόμενη μπάντα (πνευστών, ε;) από τη Σερβία.
Το DJίστικο σετ θα καλύψουν η Ελευθερία Ιωαννίδου και η ημιανοητότηζ μου ασούμε.
Με την ευκαιρία, τσακώσαμε τον label honcho τήζ RDR, κ. Νικόδημο Τριαρίδη, σε meeting με λογιστάδες και δικηγόρους. Τα συνηθιζμένα για έναν εταιρΓειάρχη, δηλαδής. Μολαταύτα, ο Νίκι Τρι, σκλαβωτικά ευγενέστατος, απάντησε αμέσως στις ερωτήσεις τού απεσταλμένου τού μπλογκ μας, Γιάννη Σημ. Μιλάμε για μια μίνι-συνέντευξη. Μεγάλη, όμως, αποκλειστικότητα. Μια value-for-money προσφορά μας. Καθότι ο σερ τήζ RDR δεν μιλάει και σε κάθε μίντΓιο που του την πέφτει. Ο άνθρωπος είναι εκλεχτικός στις συνεντεύξεις του. Όσο και στις κυκλοφορίες τήζ Run Devil.

To ταμείον είναι μείον στη RDR;
Αν υπολογίσεις ότι το κόστος τής παραγωγής (από την ηχογράφηση, έως το εξώφυλλο) κυμαίνεται από 5,50 ευρώ, έως 7,50 ευρώ για κάθε cd -ή και παραπάνω- και από εμάς φεύγουν προς 5,00 ευρώ έκαστο, do the math! Για την ακρίβεια, είμαστε μείον 0,50 με 2,50 ευρώ για κάθε cd που πουλάμε! Χμ, κάτι δεν πάει καλά… Και πώς βγαίνουμε; «Θαύμα, παιδί μου, θαύμα!», όπως έλεγε και ένα παλιό κόμικ τού Γιάννη Ιωάννου.

ΠΧοιο είναι το αντιπαθέστερο γκρουπ (ή κακιτέχνης) τήζ RDR;
Νομίζω ότι όλοι είναι το ίδιο απαίσιοι και αχώνευτοι τύποι…

ΠΧοιο γκρουπ σας θα πουλήσετε στη Warner;
Δυστυχώς, είμαι φαν τής λογικής, που είχε η Factory Records για τους κακιτέχνες της, οπότε την πατήσαμε (δείτε το ‘24hour party people’, και θα καταλάβετε...).

Aν τζαμάρουν επί σκηνής ή στο στούντΓιο όλα τα μέλη των γκρουπ τήζ RDR, τότε…
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό… Ωραία ιδέα για άλμπουμ! Μάλλον θα το ακούσουμε στο μέλλον… Νομίζω πως θα είναι ενδιαφέρον.

Πόσα ακόμα χρόνια θα σας τρώμε στη μάπα;
Ελπίζω πολλά... Στην πραγματικότητα, η RDR θα συνεχίσει να υπάρχει για όσο καιρό θα μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με αυτά που πιστεύουμε, για όσο καιρό μάς γεμίζει η φάση.

Να, γι’ αυτό αγαπάω τον Νικόδημο. Γιατί στάνταρ λέει τιζ λέξεις που με τρελαίνουν: «φάση».

Τρίτη 29 Μαΐου 2007

See That Dr. Atomik’s Grave Is Kept Clean

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ MP3 DR. ATOMIK, ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ!



Οι Dream Syndicate το συμπερΓιέλαβαν σε μια ανατριχιαστική απόδοση στην αρχαία τραγωδία τους, ‘Ghost Stories’.
Υπερβαίνοντας το ίνδαλμά τους (Dylan) σε γνησΧιόητα και κάψα ψυχής.

Οι λαμπροί φίλοι μας, Dr. Atomik, χρειάστηκαν τιζ ρομποτικές τηλεκατευθυνόμενες οδηγίες τού μέντορά τους, για να φέρουν το ‘See That My Grave Is Kept Clean’ στα μέτρα τους και τα σταθμά τους.
Τελευταία στιγμή, αποφάσισαν να αφήσουν τη δΓιασκευή όξω από τον ντεμπουτΧιάρη δίσκο τους, που σκάει μύτη οσονούπω από τη λατρευτή μας Hitch-Hyke. Κατάσκοποι των ‘δΓιαμαντΓιών’ ανακάλυψαν το track, και χωρίζ να ζητήσουν την άδΓεια του Δρος, το εκθέτουν (για περΓιοριζμένο αριθμό ημερών --και νυχτώνκ) εδώ:


Πράξτε την ιεροτελεστία τού λεγόμενου κατεβαζοφορτώματος (downloading). Δεν πονάει. Δεν τσούζει.
Ο Δρ το εγγυάται προσωπικά.

ΓΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Dr. Atomik

Dr. Atomik is the newest addition to our Radio Society.

We have the special pleasure to present Dr. Atomik’s first album in Thessaloniki area.

The album due to come out... hey! why don’t you check out for yourself?

http://www.myspace.com/dratomikband

http://www.dratomik.com

Send your greetings to Dr. Atomik, and be friends with them/him.

More info and airplay on your wireless.

John Simandiras

Τρίτη 22 Μαΐου 2007

new arrivals

Our good friends at Funzalo Records have always been so kind and generous to us. This very morning, upon opening my door, I found under the doormat, a package that contained three Funzalo releases that I had requested. The Pal Shazar record. The Green Pitch record. The Breakers DK (shown in the picture) record.
Please, allow me to remind you that Funzalo Records, from Tucson, AZ is the label that has put out the Luca ‘Sick of Love’ CD. I just suggest that everyone should pay a little visit on their webplace, every now and then. Their link is on the section RECOMMENDED LABELS on the sidebar of our blog.
Now, I garra listen to these three CDs thoroughly, a little before I air them on the radio... turning these new arrivals into new entries on our everynight playlist.

(By the way, I have just put The Breakers DK
‘Here For A Laugh’ CD on my home stereo, and I dig it!)

Thank you, Funzalo!

John Simandiras

Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

MEGAικά ελλίνικος, μέρος νιοστόν

φρέσκο και λαχταριστό, σπαρταράει, επί τού πιεστηρίου ασούμε:


μαρία σπυράκη, στο δελτίο το megaτζίδικο, μόλις λίγα λεπτούλια πριν: «...κυβερνητικές πηγές ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ...». το στανιό μου! οι πληροφορίες διαρρέουν. οι κυβερνητικές πηγές αφήνουν να διαρρεύσει.


γιάννης πρετεντέρης, αμέσωζ μετά: «...η θεωρία τού ΠΥΡΟΜΑΝΗ πυροζβέστη...».


δοξάστε τους. το φάκιν αξίζουν.


γσ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

THE LAST DRIVE: ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξη



Χωρίς πολλές σάλτσες: μεσάνυχτα απόψε στην εκπομπή συνομιλούμε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Καλοφωλιά των Last Drive. Επίσης: με τον Σίμο Νάνο. Και με τον Δημήτρη -Dread Astaire- Kαραθάνο. Κανονίστε να απουσΧιάζετε...


ΓΣ


(Nαι, θα χαρίσουμε τζαμπέ εισόδους στο λάηβ τής Υδρογείου το αυριανό.)

update:
Η τελική, συνολική, λίστα με τουζ δωρεάν εισοδούχους για Drive+Astaire+Nάνους έχει ως εξής:

1) ΧΑΣΟΥ χριστίνα --μονή
2) ΜΕΝΕΞΙΑΔΗ δανάη --μονή
3) ΜΠΟΥΡΓΙΩΤΗΣ δημήτρης --μονή
4) ΜΗΧΟΠΟΥΛΟΥ γεωργία --μονή
5) ΜΑΝΔΑΤΖΗΣ παναγιώτης --μονή
6) ΡΑΠΑΝΤΑΣ oδυσσέας --διπλή
7) ΣΤΑΘΑΚΗΣ κώστας --διπλή
8) ΑΒΔΑΡΜΑΝΗΣ νάσος --διπλή
9) ΛΩΛΑΣ λευτέρης --διπλή

Το μόνο που χρειάζεται για τους δωρεαντζήδες: να πουν ονοματεπώνυμο στην είσοδο. Δελτίο Ταυτότητας ας υπάρχει, δΓια παν ενδεχόμενον. Περαιτέρω αστυνομική έρευνα δεν θα τους γίνει, χα χα χα...

Enjoy the ride!

ΓΣ

Σάββατο 12 Μαΐου 2007

πυρομανείς κουκουλούχοι - φημομανείς αξιωματούχοι

πρόλογος+μπλε: γιάννης σημαντήρας
κόκκινα: αντρέας παλτόγλου

Α, ΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ευγνώμονες στην εν πολλαίς γλωσσικαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Όλγα Τρέμη. Πέφτουμε ξεροί από τα γέλια όταν, κάθε τρεις και λίγο, στο δελτίο ειδήσεων τού Μέγκα, αμολάει τη γλωσσική κλανιά της. Χτες βράδυ, Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007, η Όλγα Τρέμη είπε «απΟθανατίσατε». Λίγα λεπτά αργότερα (της το σφύριξε κανείς στα ακουστικά;), πρόδωσε όλους εμάς τούς αγιάτρευτους λαθόφιλους, λέγοντας on camera το σωστό «απΑθανάτισε»! Ευτυχώς, για την πλήρη μας τέρψη, υπάρχει και η Έλλη Στάη, η οποία μάς έριξε στο πάτωμα από τα χάχανα, όταν μάς σέρβιρε κατάμουτρα ένα: «επιτίθΟνται». Ναι, Έλλη, επιτίθΟνται. Αλλά στη γλώσσα. Και στο σωστό.
Κι επειδή είμαστε αχόρταγοι καταναλωτές των Λαθών τους, αδημονούμε να παρακολουθήσουμε τιζ γλωσσικές κατρακύλες τού Γιάννη Πρετεντέρη. Έχουμε αγωνία, ώσπου να ξεφύγει από το έρκος των οδόντων του το αμίμητο «αλισΙβερίσι». Προφανώς, ο Γιάννης Πρετεντέρης μπερδεύει το αλισβερίσι με την αλισίβα. Άσε που για μας τους αδαμαντιστές, δεν υπάρχει αλιΣβερίσι, παρά μόνον αλιΖβερίσι. Για λόγους οικονομίας, ας μην ασχοληθούμε με τις πατάτες τού Μανόλη (ή Μανώλη, δεν θα χαλάσουμε τις καρδΓιέζ μας τώρα) Καψή. Ούτε βέβαια με τα κακουργήματα των ρεπορτατζήδων των παραθύρων.
Ούτε είναι ανάγκη να υπογραμμίσουμε ότι το team (team: αυτή κι αν είναι λέξη ολκής) των Μεγκατζήδων ειδησάδων των 20:00 δεν αφήνει ούτε έναν παραθυρωμένο καλεζμένο τους να μιλήσει. Oι μεγα-κήνσορέζ μας, συνεχώς και αδΓιαλείπτως, τουζ δΓιακόπτουν όλους ανεξαιρέτως (δΓιακρίσεις θα κάνουμε τώρα;). Με αγένεια. Με έλλειψη αγωγής. Προκλητικά. Δημιουργώντας από μόνοι τους μπάχαλο. Μην επιτρέποντας στον τηλεθεατή να παρακολουθήσει συζήτηση μεταξύ ανθρώπων, παρά ημιτσακωμούς φωνακλάδων. Μιλάμε για μεγάλη δΓιασκέδαση, δηλαδήςςς. (Οι μυγιάγγιχτες και λαλίστατες ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ τι έχουν να πουν για τις γλωσσικές ιλαροτραγωδίες και την εν γένει συμπεριφορά των ταγών τής Ενημέρωσης; Μήπως, όμως, και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Πάνος Σόμπολος, από το ίδΓιο λογιστήρΓιο με τον Πρετεντέρη και την Τρέμη δεν πληρώνεται; Τι να πει και τι να μολογήσει ο μπαρμπα-Σομπ; Άσε να έχει φωνή και δύναμη μόνο για δΓιεκδικήσεις...)
Παρά τα προαναφερθέντα, το Μέγκα (και τα άλλα ιδΓιωτικά μεγαλοκανάλια) αποτελεί ένα αναγκαίο ανάχωμα στην από κρατικούς διαύλους επιχειρούμενη προπαγάνδα υπέρ τής (κάθε φορά) κυβέρνησης. Παράδειγμα:
Ξημερώματα Σαββάτου 5 Μαΐου 2007, έξω από την Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης, κουκουλούχοι ασκούν το ...λειτούργημά τους: την πυρομανία. Οι Μεγκατζήδες προβάλλουν την είδηση τεκμηρΓιώνοντας την καθυστερημένη άφιξη της Αστυνομίας (ολίγων ένστολων ανδρών;). Βγαίνουν στο γυαλί αυτόπτες που πιστοπΧοιούν κατηγορηματικά ότι η Αστυνομία άργησε σχεδόν επιδειχτικά να φτάσει στην Εθνικής Αμύνης, όπου τα αυτοκίνητα γινόντουσαν παρανάλωμα (αυτό πώς θα το λέγαμε λάθος;) τού πυρός. Η ΝΕΤ, όμως, όλο το 24ωρο επιμένει να δΓιασώζει το ανύπαρχτο κύρος των φρουρών: «αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στον τόπο…».
Δεν είναι πρώτη φορά που η ΝΕΤ με κάνει να ντρέπομαι που είμαι συνάδελφος των ΝΕΤατζήδων στη μαμά ΕΡΤ ΑΕ. Μάλιστα, με αφορμή τις …αφορμές που κατά καιρούς απλόχερα μου δίνει η ΝΕΤ για αρνητικά σχόλια, ανέσυρα από το συρτάρι μου ένα συνεταιρικό κείμενο που είχαμε γράψει με τον μπράδερ Αντρέα Παλτόγλου. 250 (κόκκινες) λέξεις ο Αντρέ. 250 (μπλε) λέξεις εγώ. Σε ένα όλον και ενιαίον γραπτό. Το κείμενο, γραμμένο τον Οκτώβριο του 2006, θα ήταν το 5ο ‘συνextremis’. ‘συνextremis’ λέγαμε τη -βραχύβΓια, ως αποδείχτηκε- στήλη μας στο κιλκισαϊκό περΓιοδικό ‘inextremis’. Το κόνσεπτ ήταν ακριβώς αυτό: μισά εγώ-μισά εσύ, σε μια ολότητα κειμενική. Η συνεργασία μας με το περΓιοδικό δεν προχώρησε. Η στήλη ‘συνextremis’ τερμάτισε άδοξα την πορεία της. Κάνοντάζ με ακόμα πιο δύσκολο στο να δίνω κείμενά μου δεξΧιά-κι-αριστερά για δημοσίευση με πληρωμή. Γι’ αυτό και αραίωσα τις έντυπες εμφανίσειζ μου. Και περΓιορίζομαι στην τρισένδοξη μπλογκάρα μας.


Πού και πού, σκέφτομαι, για την ακρίβεια όχι πού και πού, αλλά σχεδόν συνέχεια, πως αν αυτός που ονομάζεται Γιάννης Σημαντήρας και συμπληρώνει το 250άρικό μου κείμενο, ήταν γυναίκα, τότε ίσως να είχα και εγώ τα τυχερά μου. Αυτό το λέω για να θέσω τον προβληματισμό στη διεύθυνση του περιοδικού (και κάθε περιοδικού), μπας και επιτέλους νοιαστούνε λίγο και για τα δικά μας τυχερά. Και επειδή μου αρέσουν τα κλισέ, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό: Τρίζει η καρέκλα σου, Γιάννη! (και το «τρίζει» το λέω με στόμφο για να φοβηθείς λίγο παραπάνω).
Σε κάθε περίπτωση, φίλε αναγνώστη μας, το παν στη ζωή (μετά τα χρήματα) είναι η καταξίωση. Του καταξιωμένου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, αν έχεις ακουστά.
Ειδήσεις βλέπω μόνο στη ΝΕΤ, αφενός γιατί με εξιτάρει η Χούκλη, αφετέρου δε γιατί είναι κρατικό κανάλι και πρέπει να συμβαδίζουμε με τις οδηγίες του κράτους. Και έχοντας παρακολουθήσει ουκ ολίγα δελτία ειδήσεων (γράφω «ουκ ολίγα» και όχι για παράδειγμα «αρκετά», γιατί όπως έχετε καταλάβει, πληρωνόμαστε με τις λέξεις), έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η καταξίωση έρχεται μετά το θάνατο. Η «υστεροφημία» των αρχαίων ημών προγόνων, που μαθαίναμε παλιά στο σχολείο. Είναι, Γιάννη μου, καταξίωση να δείχνουν στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την κηδεία σου; Είναι καταξίωση να γίνεται η κηδεία σου δημοσία δαπάνη; Σαφώς, λέω εγώ. Και την βγάζεις τζάμπα (οι συγγενείς σου για την ακρίβεια), και έχεις καβατζώσει και την καταξίωσή σου! Είναι σαν το παλιό, καλό λαϊκό άσμα: «Όλοι να θέλουν τη ζωή, και εγώ το θάνατό μου»!
Χτύπα ξύλο, άνθρωπέ μου! Ωραία πάσα μού κάνεις: με θάνατο, με κηδείες (έστω και δημοσία δαπάνη). Κρατικοδίαιτες κηδείες, κρατικοδίαιτες ακηδίες, κρατικοδίαιτες αηδίες, κρατικοδίαιτες τηλοψίες, έχεις κάτι, Andrew, εναντίον τού κράτους;
Για να μην θέτω ερωτήματα στον πλησίον μου, χωρίς πρώτα εγώ ο ίδΓιος να τα έχω απαντήσει, ξάστερα μάλιστα, θα πω ευθαρσώς και ευθέως (έχω κι άλλα ευ, αλλά κάνω οικονομία για το επόμενο ‘συνextremis’, π.χ. ευθύβολα, ευκλεώς), θα πω ευκρινώς ότι εμένα με δΓιασκεδάζει το κράτος, οι υπηρεσίες του, οι φορείς του, τα φερέφωνά του, οι παντοειδείς εκπρόσωποί του, όλα τα αναντικατάστατα και εσαεί αθεράπευτα ήθη κι έθιμα του Ελληνικού Δημοσίου. Βλέπω κι εγώ
ειδήσεις στη ΝΕΤ. Καθιζμένος στην καρέκλα μου που, ναι, τρίζει (πού το ξες, Αντρέα; έχεις έρθει σπίτι μου, και δεν το θυμάμαι;). Θα την λαδώσω σήμερα κιόλας.
Όχι φανατικά, όχι σταθερά, και τίποτα άλλο πλην των ειδήσεων δεν βλέπω στη ΝΕΤ. Αλλά συχνά-πυκνά (μην πω κι εγώ «πού και πού», και θεωρηθεί ότι αντιγράφω τον προλαλήσαντα), παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων στη ΝΕΤ. Πρώτον -θα το ομολογήσω, κι ας πείτε, φίλοι, ότι με καθοδηγούν τα ορμέμφυτά μου-, οι παρουσΧιάστριες της ΝΕΤ μοστράρουν αφειδώς τα καυλωτικότερα ντεκολτέ. ΜεσημερΓιάτικα, στρώνω να φάω, ανοίγω την ΤV στη ΝΕΤ, και πέφτω πάνω σε ημι-ξώβυζα θεαματικά. Θυσία των ευπρεπών αυτών κυριών στον βωμό τής θεαματικότητας. Γίνονται ειδήσεις, χωρίς …αποκαλύψεις; Και μια υπερπροβολή τού (εκάστοτε) κυβερνητικού έργου, ένα overdose από Πρωθυπουργό και Υπουργούς στο γυαλί. Γιατί, πριν πεθάνουν όλοι αυτοί οι κύριοι, έχουν εξασφαλίσει μια δημοσία δαπάνη προβολή. Μια δημοσία δαπάνη ζωή.

new entry: Μην πει κανείς στην Όλγα Τρέμη ότι το σωστό είναι αγορΑπωλησία. Η αγορΟπωλησία, όπως ξεστομίζει κάθε βράδυ με θαυμαστή συνέπΧεια, είναι η πώληση αγορΓιών. Στο τέλος, όλοι (ακόμα και αυστηροί γλωσσολόγοι) θα συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει λάθος και σωστό στη γλώσσα. Όλα θα τα κάνουμε δεχτά. Για να τελειώνουμε με τις χαζομάρες των ημιμαθών και των αστοιχείωτων, οι οποίες εξαπλώνονται. Ραγδαία.

θεο-ρώ

Μετά από την αμετανόητη χρήση τού «θεωρώ» από θεολάγνους ποδοσφαιριστές, είστε να το γράφουμε «θεορώ»;

ΓΣ

στερνογράφιον: Το είπε! Το έβαλε στο στόμα του. Μεγαλοπρεπώς! Επισήμως! «Θεωρώ ότι... μπλα-μπλα-μπλα, με την αγάπη τού κόζμου μπούρου-μπούρου-μπούρου...» (θεωρώ και ότι άρρηχτα συνδεδεμένα και αχώριστα). Ο νέος εθνικός σταρ, Σαρμπέλ. Δώστε μας κι άλλους Σαρμπέλ. Κι άλλους Λαρισαίους και μηΛαρισαίους ποδοσφαιριστάδες. Κι άλλους δημΙοσΧιογράφους επιδειχτικής αμορφωσΧιάς. Είναι πηγή γέλιου και αχτίδα παρηγορΓιάς στους άγονους καιρούς που ζούμε. Κάποτε, γελούσαμε με τους κωμικούς. Σήμερα, γελάμε με τους λεγάμενους.

κι άλλο στερνογράφι: Έπρεπε να το είχαμε φανταστεί. Θεο-ρώ ότι έπρεπε να το είχαμε φανταστεί: τη Μαρία Μόλιμτβα ο Θεός την βοήθησε να πάρει το eurovisionικό πρωτάθλημα. Το τόνισε κατηγορηματικά και αδΓιαμφιζβήτητα στις κάμερες και στα μικρόφωνα που της έπεσαν και την περικύκλωσαν. Η Μαρία Σερβίδα, οι Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές, διάφοροι αθλητέζ μας τού στίβου κι ένας ολόκληρος στρατός ημι-φονταμενταλιστών πάσης θρησκείας τα έχουνε κάνει πλακάκια με τον Θεό. Δεν εξηγείται αλλιώς. Πέστε μας κι εμάς το μυστικό, ρε μοναχοφάηδες τής θείας χάρης, γαμώ τον θε...ίο σας!

Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Κυπελλούχοι θεοπαθείς (επί ματαίω)

Ευχαριστώ τον Θεό, που με αξίωσε να γράψω το εξής:
Όλοι εμείς που είχαμε την εντύπωση ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές (και γενικότερα αθλητές) είναι νομιζωμανείς, λογαρΓιάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Ως νομιζωμανία έχουμε ορίσει το φαινόμενο, κατά το οποίο ένας αθλητής, σε δηλώσεις του δημόσιες, δεν μπορεί να μην χρησιμοποιήσει το ρήμα «νομίζω». Ωστόσο, πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τουζ νεοΈλληνες παιχταράδες τούζ δέρνει ένας πΧιο αγιάτρευτος εθιζμός από τη νομιζωμανία. Τους ταλαιπωρεί η ιδεοληπτική προσκόλληση στην άνωθεν βοήθΧεια. Η επίκληση θεϊκών δυνάμεων από άσους τού τερέν ως φρούτο καινούργιο να μην εκληφθεί. Ουδείς ληζμόνησε ποτέ «το χέρι τού Θεού». Ο Μαραντόνας κάτι ξέρει περί αυτού. Ο Μαραντόνας, το χέρι τού οποίου θεώθηκε. Και σκόραρε (εναντίον τής Αγγλίας, αν δεν με προδίδει ο εγκεφαλικός επεξεργαστήζ μου).

Ο Θεός είναι ...βυσσινί. Αμέ!

Οι Λαρισαίοι τροπαιοφόροι υπερέβησαν εαυτούς και αλλήλους. Στα μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα των μιντΓιατζήδων λογύδριά τους, κυριάρχησε η άποψη «ο Θεός μάς βοήθησε να σηκώσουμε το Κύπελλο». Μάλλον οι Παναθηναϊκοί έχασαν, πληρώνοντας τις αμαρτίες τους. Τους τιμώρησε ο Θεός. Ο Θεός όλων. Ο ελεήμων και φιλεύσπλαχνος.
Οι γενιές οι νέες (στις οποίες, όσο να πεις, ανήκουν οι Λαρισαίοι νικητές) πλειοδοτούν σε αφέλεια, έναντι των προηγούμενων γενεών. Με τον λαϊκό σταρ τής τηλεόρασης Χριστόδουλο μεγάλωσαν. Κι έχουν μέχρι το μεδούλι ποτιστεί από τα νάματα της πΧιο κίτρινης, λαϊκίστικης, ορθόδοξης χριστΧιανικής προπαγάνδας. Με κάθε ευκαιρία, πιπιλίζουν τον Θεό σαν καραμέλα για τον λαιμό. Κάθε φορά που νικάν, νικάν, επειδή η πίστη τους φέρνει πραχτικά αποτελέζματα. Νικάν, επειδή είναι πΧιο καλοί ΧριστΧιανοί από τους άλλους.
Ε, λοιπόν, κομμένη, μάγκες! Δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να μονοπωλείτε το καλοχριστΧιανιλίκι! Δεν είστε μόνο εσείς καλοί ΧριστΧιανοί. Δεν βοηθάει μόνον εσάς ο …Θεός. Δεν είναι μόνο δικός σας ο Θεός, εντέλει. Έχουμε και μεις μερίδΓιο στις απολαβές, που εκπηγάζουν από τη Χάρη Tου.
Αν υπάρχει Θεός, θα ξεκαρδίζεται παρακολουθώντας τις φαρισαϊκές λαρισαϊκές δηλώσεις. Αν υπάρχει επίσημη Εκκλησία, κάπως θα πρέπει να επέμβει. Θυμίζοντας στους θεο(μ)παίχτες την εντολή-θεμέλιο της πίστης τους/μας:
Οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπί ματαίῳ· οὐ γὰρ μὴ καθαρίσῃ Κύριος ὁ Θεός σου τὸν λαμβάνοντα τὸ ὄνομα αὐτοῦ ἐπὶ ματαίῳ.

στερνογράφι:
Τις είχε τις πολιτικές προεχτάσεις της η …Κυπελλουχία των Λαρισαίων. Μια πόλη τής ελληνικής περιφέρΓειας (και όχι επαρχίας, γαμώ το στανιό μου!) κατατροπώνει τον παντοδύναμο εκπρόσωπο του αθηναϊκού κέντρου. Θα μπορούσαμε να αναλύουμε αυτές (τις πολιτικές προεχτάσεις), αλλά δεν μας άφησε η δΓιαστροφή τής θεοφιλίας (α λα παιδοφιλία) των τροπαιούχων.


Γιάννης Γ. Σημαντήρας

Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

συνεντεύξεις και τζαμπαντάν προσκλήσεις...

...για το λάηβ τού Γιάννη Αγγελάκα και των Επισκεπτών στο Principal το Σάββατο 05 Μαΐου 2007, στην εκπομπή που ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 02 Μαΐου ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, θα χαρίσουμε 4-5 μονές προσκλήσεις. Μέσω SMS, ως συνήθως. ΛεπτομέρΓειες σχετικά με τον τρόπο αποστολής SMS προς την εκπομπή: δεξιά και πάνω στο λεγόμενο sidebar.

Στην αμέσως επόμενη εκπομπή, αυτήν δηλαδής που ξεκινάει αύριο Πέμπτη 03 Μαΐου τα μεσάνυχτα, θα στριμώξουμε (θα τα καταφέρουμε;) τρεις τηλεφωνικές και ζωντανές συνεντεύξεις:

- με τον Γιάννη Αγγελάκα, ενόψει τού λάηβ του στο Πρίνσιπαλ,

-- με τους Deus Ex Machina, ενόψει τού δικού τους λάηβ στην ΥΔΡΟΓΕΙΟ, την Παρασκευή 04 Μαΐου (με Sunsteps και με Scab Level) --θα προσφέρουμε και προσκλήσεις με SMS,

--- με τον Σπύρο -Δαιμονία Νύμφη- Γιασαφάκη, ενόψει τού δικού τους λάηβ στον ΜΥΛΟ το Σάββατο 05 Μαΐου --και εδώ θα χαρίσουμε τζαμπέ προσκλήσεις με SMS.

Και το πυκνό από άποψη εκδηλώσεων ΠαρασκευοΣαββατοΚύρΓιακο θα γεμίσει με μια ακόμη ...φάση (γαμώ τις λέξεις, ποτέ δεν την ξεχνάω). Μαύρη Μαγιονέζα. Παρουσίαση του νέου δίσκου τους, Καλή Όρεξη. Στο Silver Dollar, στην Εθνικής Αμύνης. Βράδυ Παρασκευής 04 Μαΐου. Να μην ξέρεις πού να πρωτοπάς. Πότε θα εφεύρει ο Κύρος Γρανάζης έναν αυτοματιζμό ανθρώπινης παρουσίας σε πολλά σημεία ταυτοχρόνως;

Σημειωτέον ότι στον νέο δίσκο των Μαγιονέζων ο υπογράφων παίζει έναν ρολάκο (ραδΓιοφωνατζή) σε σενάρΓιο Αντρέα Μαγιονέζου ασούμε.


Γιάννης Σημαντήρας

update1, Πέμπτη 03 Μαΐου, ώρα 20:00 :
Τις δωρεάν προσκλήσεις για τον Αγγελάκα και τους Επισκέπτες στο Πρίνσιπαλ εξασφάλισαν οι εξής φίλοι μας, οι οποίοι και το μόνο που έχουν να ποιήσουν, είναι να πουν ονοματεπώνυμο στην είσοδο (δελτίο Ταυτότητας ας υπάρχει, δΓια παν ενδεχόμενον):
1) ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ γεωργία

2) ΔΕΛΗΤΖΙΑΚΗΣ πέτρος

3) ΑΒΔΑΡΜΑΝΗΣ νάσος

4) ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ μανόλης

5) ΡΟΖΗ μάτα

6) ΧΑΣΟΥ χριστίνα
Ηave a great time, all of you!
............................................................................

update2, Παρασκευή 04 Μαΐου, ώρα 08:30 :
Τις δωρεάν προσκλήσεις τους για τους Deus Ex Machina (+Sunsteps + Scab Level) στην Υδρόγειο καλούνται να παραλάβουν από τη Γραμματεία τού 9,58 - Αγγελάκη 6 (έως τις 18:00 σήμερα Παρασκευή 04-05-07) οι εξής φίλοι μας:

1) ΔΕΛΗΤΖΙΑΚΗΣ πέτρος

2) ΓΚΟΛΤΣΗΣ πέτρος

3) ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ αστέριος

4) ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ γεωργία

5) ΧΑΣΟΥ χριστίνα

Επιπλέον: λέγοντας ονοματεπώνυμο στην είσοδο της συναυλίας θα περάσουν απόψε οι:

- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γιώργος

-- ΑΒΔΑΡΜΑΝΗΣ νάσος

--- ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ αντρέας

---- ΔΙΑΚΟΥΜΗ εύη
............................................................................

update3, Kυριακή 06 Μαΐου, ώρα 13:30 :
Για τους Δαιμονία Νύμφη, χτεζ βράδυ, είχαν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στο λάηβ:

1) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ γιώργος

2) ΛΩΛΑΣ λευτέρης Χ2

Τρίτη 1 Μαΐου 2007

η δράση μας τον Απρίλη τού 2007


Η φάση με τιζ μηνιαίες ανασκοπήσεις ξεκίνησε από το ότι, εδώ και μερικούζ μήνες, στέλνω τους ανά μήνα απολογιζμούς τού έργου και τηζ δράσης τής εκπομπήθραζ μας στους προϊσταμένουζ μου στην ΕΡΤ3. Δεν ξέρω πώς τους κρίνουν, και τι αισθήματα τους προκαλούν (οι απολογιζμοί στους προϊσταμένουζ μου)˙ ώς σήμερα, είχα (κατά το αγαπημένο πρωθυπουργικό σχήμα λόγου) μηδενικό feedback. ΚάπΧοια στιγμή, σκέφτηκα ότι ετούτες οι συνοπτικές αναφορές στη μηνιαία δουλειά μας λειτουργούν περίφημα και ως ημερολόγιο που αποτυπώνει, αποθηκεύει, δΓιασώζει τα ραδΓιοφωνικά πεπραγμένα μας. Κι επειδή και τα μπλογκ ως ημερολόγια τα μάθαμε (άλλο πώς μετεξελίσσονται στην πορεία), πήρα την απόφαση τα κείμενα που αποστέλλω ηλεκτρονικά κάθε μήνα στους ιεραρχικά ανώτερούζ μου στην ΤΡΙΑ, να τα δημοσΧιεύω και στην μπλογκάρα μας.
Κι έτσι, αισίως, φτάνουμε στον Απρίλη. Κολοβός για την εκπομπή ο Απρίλης. Λειψός. Λόγω πασχαλινής απουσίας, με άδΓεια. Ωστόσο, γεμάτος μικρά και μεγάλα ραδΓιοφωνίζματα. Με κερασάκι στην τούρτα το unplugged session τού Steve Wynn (Dusty), μόνο για την Πα.Οι.ΔΓια. Θα βγει άραyes ποτέ σε CD;

1
Παρασκευή,13Απριλίου2007
● χαρίζουμε δω­ρεάν (5διπλές + 8μονές!) προ­σκλή­σεις για τη συναυλία των Danny & Dusty, το βρά­δυ τού ίδιου 24ωρου (Παρασκευής, 13 Απριλίου 2007) στο Club τής ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.
● λίγη ώρα πριν από τη συναυλία, ο Dusty (Steve Wynn) μπαίνει στο στούντιο της Ano Kato στην ΥΔΡΟΓΕΙΟ, και ηχογραφεί τρία τραγούδια unplugged (φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα), αποκλειστικά για την εκπομπή, με μηχανικό ήχου τον Χριστόφορο Τσιτουρίδη. Ο Dusty, σε μεγάλα κέφια, προλογίζει τα τραγούδια (όλα των Danny & Dusty), και το σχετικό session (σπάνια, προνομιούχα στιγμή για τα ‘διαμάντια’) μεταδίδεται συχνά στον 95,8.

ο δαιμόνιος τού φακού άσος Νάσος με ξεγελάει, ενώ οι Danny&Dusty τα δίνουν στην Υδρόγειο... ευκαιρία να φανεί και το δικό μου πουκάμισο: tomtailorγιά army, κοντομάνικη

2
Τρίτη,17Απριλίου2007
● πρωτομεταδίδουμε τον νέο δίσκο, ‘Τied and True’, των Detroit Cobras (στις ΗΠΑ, βγαίνει στις 24 Απριλίου 2007!).

τσιγαράκι, ποτάκι, μαύρο γυαλί, σταυροπόδι και χαμογελάκια για τη Mary και τη Rachel των Detroit Cobras: η ζωή κυλάει δίχως σκοτούρες, όταν σε παίζουν τα ‘διαμάντια’

3
Παρασκευή,20Απριλίου2007
● χαρίζουμε δω­ρεάν (9διπλές!) προ­σκλή­σεις για τη συναυλία των Διάφανων Κρίνων, το βρά­δυ τού ίδιου 24ωρου (Παρασκευής, 20 Aπριλίου 2007) στο Club τής ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.
● χαρίζουμε δω­ρεάν προ­σκλή­σεις για τη συναυλία των ανερχόμενων Τhe Prefabricated Quartet στο Club τού ΜΥΛΟΥ, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, την Κυριακή, 22 Απριλίου, όπως επίσης χαρίζουμε και αντίτυπα του πρώτου -φετινού- άλμπουμ τους, που προκάλεσε αίσθηση, ‘side the sail’.
Στο στούντιο μαζί μας για τετ-α-τετ συνέντευξη ο Δημήτρης Τασούδης, ντράμερ τού συγκροτήματος.

4
Κυριακή,22Απριλίου2007
● δημοσιεύεται (στα αγγλικά) στο blog μας συνέντευξη -ειδικά και μόνο για αυτό- των Dean & Britta. Ακόμη μία χάντρα στο κομπολόι των αποκλειστικά για το blog μας πραγματοποιημένων συνεντεύξεων.

5
Τρίτη,24Απριλίου2007
● πρωτομεταδίδουμε στα ‘διαμάντια’ τον νέο (και καθόλα άξιο της προσοχής μας) δίσκο, ‘Galaxies Like Grains of Sand’, των Noρβηγών Dharma (προαναγγελθείσα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του η 14η Μαΐου… άλλη μια προμετάδοση για τα ‘διαμάντια’).

Γιάννης Γ. Σημαντήρας, Θεσσαλονίκη, Πρωτομαγιά 2007